Artikel top billede

Lenovo på vej med ren Windows-udgave: Det skal være slut med crapwaren Superfish

Lenovos præinstallerede bloatware Superfish, der tangerer regulær malware, skal nu være definitivt fortid. Selskabet på vej med ren Windows-udgave.

Verdens største pc-producent, Lenovo, kom tidligere år i vælten, fordi noget af den bloatware, selskabet præinstallererer på dets maskiner, var at betegne som regulær malware.

Superfish, som bloatwaren hedder, indeholdt nemlig en bagdør, der potentielt kunne udnyttes til man-in-the-middle-angreb.

Da kritikken af Lenovos Superfish var på sit højeste i februar, lovede selskabet at undlade at installere Superfish på nye maskiner - og selskabet frigav også et program til at fjerne Superfish med, hvis man havde en maskine med bloatwaren/malwaren.

Det har dog efterfølgende vist sig, at man sagtens kan risikere at få Superfish installeret igen, for hvis man geninstallerer Windows på Lenovo-maskinen, får man også den uønskede bloatware med i købet.

Nu kan vores kolleger på det amerikanske Techworld imidlertid berette, at der også bliver taget hånd om problemet med geninstallering af Windows.

På vej med ny recovery-løsning 

Lenovo er nu gået i gang med at fabrikere nye recovery-medier til de kunder, der har købt en pc med Superfish installeret, så de kan geninstallere styresystemet uden Superfish.

Ifølge Techworld har Lenovo bekræftet, at selskabet laver nye recovery-medier til de berørte kunder, men det vides endnu ikke, om det bliver som en DVD eller USB-stick.

Kunderne kommer selv til at skulle henvende sig til Lenovo, hvis et vil have den nye - og lidt mere rene - udgave af Windows.

De berørte pc'er er forbruger-maskiner, der er sendt på markedet fra september 2014 til februar 2015 - og du kan se hele listen på Lenovos website.

Selskabet har også en guide til, hvordan du kan afinstallere Superfish på din maskine  - den finder du her

Læs også:

Vrede brugere trækker Lenovo i retten for at have installeret spion-software

Som tak for Superfish-crapware: Mægtige Lenovos website hacket - mut teenager overtager sitet

Lenovo går bodsgang efter Superfish: Giver et halvt års gratis antivirus til alle kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere