Budkrig om 400 danske æøå-domæner

DK Hostmaster har fået ansøgninger til 8.365 internetadresser med bogstaverne æ, ø og å. I cirka 400 tilfælde bliver det en budkrig efterfulgt af lodtrækning, som afgør, hvem domænenavnet tilfalder. Dermed risikerer firmaer med varemærkebeskyttelse at gå glip af domæner, mens DK Hostmaster står til at tjene millioner.

Der er rift om de nye danske domæner med æ, ø og å, og i omkring 400 tilfælde er der indledt en budkrig om domænenavnene, skriver dagbladet Børsen.

I auktionen betaler hver part 4.000 kroner per domænenavn per gang, og efter tre indbetalinger og i alt 12.000 kroner trækker DK Hostmaster lod om, hvem domænenavnet tilfalder, med mindre en af parterne falder fra undervejs.

DK Hostmaster tager ikke hensyn til varemærkebeskyttelse, og virksomheder som A. P. Møller ? Mærsk risikerer dermed at miste domænenavne, som de efterfølgende skal gå til Klagenævnet for Domænenavne og bruge fire måneder på at få tilbage.

Der sker, på trods af at der ved 338 af domænenavne er en af parterne, som mener at være den eneste, der har ret til navnet.

- Vi har siddet med tilbageholdt åndedræt og ventet på at se, hvor mange det var, for vi frygtede, at det her ville give anledning til rigtig mange konflikter. Og det er utrolig ærgerligt, at der er så mange virksomheder, der kommer ud i problemer med det her, når det kunne være begrænset ved at vælge en anden model for tildeling, siger advokat Hanne Bender, Bender.dk, til Børsen.

DK Hostmasters administrerende direktør, Per Kølle, erkender problemet og har derfor valgt ikke at gøre nye domænenavne aktive før efter 60 dage. Mellem den periode og de fire måneder, det tager at behandle en klage, vil eventuelle domænepirater dog have frit spil til at bruge domænet, som de vil.

I alt har DK Hostmaster modtaget 14.352 ansøgninger til 8.365 internetadresser med æ, ø og å.

Ifølge Børsen får DK Hostmaster op imod en håndfuld millioner kroner ind via auktionerne, hvor halvdelen skal betales tilbage til ansøgere, der ikke vinder retten til domænenavnet.

Per Kølle kan ikke svare på, hvad pengene skal bruges til, men han mener, at de kan være med til at skabe stabilitet for de 20 ansatte i DK Hostmaster, som kørte på fallittens rand siden starten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere