Artikel top billede

Myndigheder åbner stor svindel-sag mod CSC - flere topchefer erkender svindel

CSC erkender regnskabssvindel. Nu er turen kommet til de tidligere topchefer i selskabet, som myndighederne nu går efter.

Det amerikanske finanstilsyn SEC (Securities and Exchange Commission) indleder nu svindel-sag mod en stribe tidligere CSC-topchefer i Danmark, USA og Australien, som SEC mener har medvirket til bevidst svindel og ukorrekt bogføring for milliarder af kroner.

CSC har allerede indgået forlig med SEC i sagen for en gang for alle at få lukket den enorme svindel-sag, som selskabet har været involveret i flere år.

Det kan du læse mere om her: CSC betaler 1,2 milliarder kroner for at lukke kæmpe-sag om regnskabs-svindel i blandt andet Danmark

Ikke alle topchefer har indrømmet

Samtidig har fem ud af otte involverede CSC-topchefer indvilget i forlig med myndighederne.

Det betyder, at de ligeledes skal lægge en klækkelig sum på bordet for at fjerne anklagerne fra jordens overflade.

Således indvilger CSC's tidligere CEO, Michael Laphen i at returnere godt 24 millioner kroner, som han tidligere har modtaget i bonus, ligesom han skal betale en bøde på knap fem millioner kroner.

CSC's tidligere finansdirektør, Michael Manusco, er ligeledes gået med til at betale en bøde på knap fem millioner kroner. Han skal returnere tidligere udbetalte bonusser på 2,4 millioner kroner.

Chefer afviser anklagerne

Andre af CSC's tidligere topchefer afviser anklagerne om svindel i selskabet.

Den store svindel-sag har tråde ud til den nordiske region, hvor det amerikanske finanstilsyn efter lang tids efterforskning nu mener at have bevis for, at CSC via en vifte af svindel-metoder pumpede selskabets regnskabs-tal op til kunstige højder.

Det skete i et forsøg på at nå de mål, som det amerikanske moderselskab havde sat.

Blandt metoder var ukorrekt bogføring, oppumpet værdi-fastsættelse af selskabets aktiver samt kapitalisering af udgifterne.

Eksempelvis arbejdede det nordiske selskab systematisk med store beløb bogført som "prepaid assets," som CSC bogførte som udgifter.

Det garanterede, at udgifterne ikke ville reducere CSC's indtjening, hedder det fra SEC.

Samtidig blev CSC indtægter før skat pumpet op med syv procent, hedder det.

Med i svindelen i den nordiske region var ifølge SEC Paul Wakefield, daværende finanschef for CSC i Norden, Claus Zilmer, såkaldt finance manager samt Chris Edwards, såkaldt finance executive.

Hovedbestanddelen i SEC-sagen mod CSC består imidlertid af omfattende svindel-anklager i de britiske og australske forretninger.

SEC mener, CSC iværksatte omfattende regnskabssvindel, efter det var blevet klart for selskabet, at det højst sandsynligt ville sætte penge til på den milliard-kontrakt, som det havde indgået med de britiske sundhedsmyndigheder om levering af en samlet løsning til Storbritanniens National Health Service, NHS.

Du kan læse mere om SEC-sagen mod CSC på SEC's website.

CSC har tidligere erkendt, at der har fundet 'regnskabsmæssige uregelmæssigheder' sted i Danmark og Australien efter en række interne audits, som selskabet indledte efter, at det amerikanske finanstilsyn var begyndt at efterforske firmaet.

I alt fandt CSC dengang uregelmæssigheder for omkring 430 millioner kroner.

En række danske CSC-folk har været under mistanke for 'forsætlige tjenesteforseelser," har CSC tidligere oplyst.


Læs også:

Derfor vil [b]CSC skille sig af med hver tredje danske medarbejder

Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger

Er Lyvemaskinen hos CSC gået i stykker?

CSC betaler 1,2 milliarder kroner for at lukke kæmpe-sag om regnskabs-svindel i blandt andet Danmark[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere