Myndigheder åbner stor svindel-sag mod CSC - flere topchefer erkender svindel

CSC erkender regnskabssvindel. Nu er turen kommet til de tidligere topchefer i selskabet, som myndighederne nu går efter.

Det amerikanske finanstilsyn SEC (Securities and Exchange Commission) indleder nu svindel-sag mod en stribe tidligere CSC-topchefer i Danmark, USA og Australien, som SEC mener har medvirket til bevidst svindel og ukorrekt bogføring for milliarder af kroner.

CSC har allerede indgået forlig med SEC i sagen for en gang for alle at få lukket den enorme svindel-sag, som selskabet har været involveret i flere år.

Det kan du læse mere om her: CSC betaler 1,2 milliarder kroner for at lukke kæmpe-sag om regnskabs-svindel i blandt andet Danmark

Ikke alle topchefer har indrømmet
Samtidig har fem ud af otte involverede CSC-topchefer indvilget i forlig med myndighederne.

Det betyder, at de ligeledes skal lægge en klækkelig sum på bordet for at fjerne anklagerne fra jordens overflade.

Således indvilger CSC's tidligere CEO, Michael Laphen i at returnere godt 24 millioner kroner, som han tidligere har modtaget i bonus, ligesom han skal betale en bøde på knap fem millioner kroner.

CSC's tidligere finansdirektør, Michael Manusco, er ligeledes gået med til at betale en bøde på knap fem millioner kroner. Han skal returnere tidligere udbetalte bonusser på 2,4 millioner kroner.

Chefer afviser anklagerne
Andre af CSC's tidligere topchefer afviser anklagerne om svindel i selskabet.

Den store svindel-sag har tråde ud til den nordiske region, hvor det amerikanske finanstilsyn efter lang tids efterforskning nu mener at have bevis for, at CSC via en vifte af svindel-metoder pumpede selskabets regnskabs-tal op til kunstige højder.

Det skete i et forsøg på at nå de mål, som det amerikanske moderselskab havde sat.

Blandt metoder var ukorrekt bogføring, oppumpet værdi-fastsættelse af selskabets aktiver samt kapitalisering af udgifterne.

Eksempelvis arbejdede det nordiske selskab systematisk med store beløb bogført som "prepaid assets," som CSC bogførte som udgifter.

Det garanterede, at udgifterne ikke ville reducere CSC's indtjening, hedder det fra SEC.

Samtidig blev CSC indtægter før skat pumpet op med syv procent, hedder det.

Med i svindelen i den nordiske region var ifølge SEC Paul Wakefield, daværende finanschef for CSC i Norden, Claus Zilmer, såkaldt finance manager samt Chris Edwards, såkaldt finance executive.

Hovedbestanddelen i SEC-sagen mod CSC består imidlertid af omfattende svindel-anklager i de britiske og australske forretninger.

SEC mener, CSC iværksatte omfattende regnskabssvindel, efter det var blevet klart for selskabet, at det højst sandsynligt ville sætte penge til på den milliard-kontrakt, som det havde indgået med de britiske sundhedsmyndigheder om levering af en samlet løsning til Storbritanniens National Health Service, NHS.

Du kan læse mere om SEC-sagen mod CSC på SEC's website.

CSC har tidligere erkendt, at der har fundet 'regnskabsmæssige uregelmæssigheder' sted i Danmark og Australien efter en række interne audits, som selskabet indledte efter, at det amerikanske finanstilsyn var begyndt at efterforske firmaet.

I alt fandt CSC dengang uregelmæssigheder for omkring 430 millioner kroner.

En række danske CSC-folk har været under mistanke for 'forsætlige tjenesteforseelser," har CSC tidligere oplyst.

Læs også:

Derfor vil [b]CSC
skille sig af med hver tredje danske medarbejder

Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger

Er Lyvemaskinen hos CSC gået i stykker?

CSC betaler 1,2 milliarder kroner for at lukke kæmpe-sag om regnskabs-svindel i blandt andet Danmark[/b]
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.