Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Bilka åbner for MobilePay: Betal dine varer med mobilen

Fra torsdag behøver du hverken medbringe kontanter eller dankort for at handle ind i Bilka. Du skal bare huske din smartphone og din MobilePay-app.

Fra torsdag kan du betale med MobilePay i alle Bilka-varehuse.

Bilka åbner torsdag for muligheden for at betale med MobilePay i samtlige 18 Bilka-varehuse i Danmark.

Det betyder, at man kan handle i Bilka alene med sin smartphone i lommen, hvis altså man har installeret MobilePay-app'en, der er Danske Banks meget succesrige mobilbetalings-app.

Dansk Supermarked - der står bag Bilka - har i en periode testet MobilePay som betalingsløsning i enkelte Føtex-supermarkeder.

Det er gået så godt, at løsningen altså nu udrulles over hele landet.

Ifølge Bilka går rigtigt mange kunder allerede i dag rundt med deres smartphone fremme, når handler ind i supermarkederne.

Det skyldes, at mange anvender deres smartphones note-funktion til at skrive dosmer-seddel, ligesom den anvendes til at tjekke priser og opskrifter, mens kunderne går rundt i butikkerne.

"Det er lige så nemt og intuitivt at bruge MobilePay ved kassen, som det er at overføre penge til en ven, og i Bilka Horsens, som allerede kører løsningen, kan vi se, at det er både unge og ældre, som hiver mobilen frem, når de skal betale. Det er stadig kun et begrænset antal kunder, som benytter MobilePay, men det tal bliver formentlig højere, efterhånden som folk vænner sig til at bruge det i flere butikker," lyder det fra Bilka-chef Mark Nielsen i en udsendt meddelelelse.

I Bilka fungerer MobilePay-funktionen på en lidt anderledes måde, end når du overfører penge til private.

I supermarkedet skal telefonen - med den åbne MobilePay-app - nemlig holdes hen mod et MobilePay-ikon ved kassen, hvorfra der enten NFC eller Bluetooth sendes besked til telefonen om det beløb, der skal betales.

Ifølge Bilka er langt de fleste smartphones i dag udstyret med enten NFC eller Bluetooth.

Når denne besked er gået igennem, skal man swipe 'godkend' på normal vis.

Samarbejdet mellem Danske Bank og Dansk Supermarked kan meget vel vise sig at blive en trumf for Danske Bank, der ligger i åben krig med de 81 danske pengeinstitutter, som står bag den rivaliserende mobilbetalings-løsning, Swipp.

Også en række andre meget store spiller har kastet sig ind kampen om mobilbetalings-løsninger, der kommer til at spille en vigtig - og lukrativ - rolle i fremtidens mobilbrug.

Det kan du læse mere om her: Kamp på vej om betalingsløsninger til din smartphone: Nu kommer de store spillere buldrende




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere