Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Efter Tour de France: Computerspil-konkurrencer indfører dopingkontrol

Brug af doping er ikke kun et problem i fysiske sportsgrene, erkender eSportsorganisation. Den vil nu indføre dopingkontrol i store computerspil-konkurrencer, hvor der er millioner af kroner på højkant.

Rygterne om indtagelsen af forbudte medikamenter svirrede traditionen tro lystigt i slipstrømmen på cykelrytternes jagt på hæder og ære i det netop overståede Tour de France.

Det er dog ikke kun inden for sportsgrenen på to hjul, at deltagerne fremover skal udsættes for dopingkontrol.

For computerspil-organisationen The Electronic Sports League (ESL) ønsker et tættere samarbejde med myndigheder som WADA (World Anti-Doping Agency) for at få skruet et låg på indtagelsen af præstationsfremmende stoffer under computerspil-konkurrencer.

Det betyder, at ESL fra torsdag i denne uge vil indføre dopingkontrol af præstationsfremmende stoffer under computerspil-turneringer for at bevare fairplay-ånden i eSports-konkurrencer.

Det skriver BBC.

Erkender ADHD-medicin

Problemstillingen kom op at vende i marts, da Counterstriker-spilleren Kory Friesen kendt under navnet 'Semphis' erkendte, at han havde taget den receptpligtige ADHD-medicin Adderall under en turnering.

Udover at være ADHD-medicin er Adderall udviklet til at øge koncentrationen og reducere reaktionstiden, hvilket er alfa og omega under en computerspil-turnering.

"I de traditionelle sportsgrene tager atleterne præstationsfremmende stoffer for at øge deres fysiske formåen. I eSportsturneringer tager spillerne stoffer for at øge den mentale formåen," forklarer Tom Phillips, som er vice-nyhedschef for Eurogamer-nyhedssitet, til BBC.

Han peger på, at der er mange penge involveret i de store computerspil-turneringer, hvor hovedpræmierne somme tider løber op en, to eller tre millioner kroner.

"Nogle af konkurrencerne er mange penge værd, og samtidig kan du høste berømthed og sponsorkontrakter. Derfor kan man se, at nogen forsøger at forbedre deres præstation," siger Tom Phillips til BBC.

Ukendt stofliste

Selvom eSports-organisationen ESL vil indføre dopingkontrol inden for ganske kort tid, er det endnu uvist, hvad denne dopingkontrol helt konkret kommer til at omfatte.

ESL har meldt ud, at der skal foretages hudtest af forbudte stoffer, selvom listen over disse eventuelle forbudte stoffer endnu ikke er udarbejdet.

Samtidig med udmeldingen om, at indføre en systematisk dopingkontrol barsler ESL også med at stable et undervisningsprogram på benene, der omhandler de forskellige risici ved at indtage doping.

Doping-udmeldingerne tolker vice-nyhedschef for Eurogamer-nyhedssitet, Tom Phillips, som et positivt tegn.

Han håber nu, at andre eSportsorganisationer som Major League Gaming også vil tage fat om doping-udfordringen med diverse kontroller for ulovlige substanser i blodet på de koncentrerede computerspillere.

Læs også:

18-årig dansker vinder 100.000 kroner i World of Warcraft-verdensmesterskabet

Her får du 400 gratis computerspil fra dengang far var dreng
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere