Artikel top billede

Efter voldsomt aktiefald: HTC er i alvorlige økonomiske problemer

Efter et stort aktiefald over det sidste halve år er prisen på HTC's aktier så lave, at investorerne finder HTC's brand, fabrikker og bygninger værdiløse.

Det er ikke nemt at være HTC i disse dage.

Den taiwanske smartphone-producent har ikke godt for tiden på trods af gentagende gange at have fået både priser for sit design og relativt flotte og gode anmeldelser for sine telefoner.

På grund af manglende salg af de ellers roste telefoner har HTC's aktier siden årsskiftet mistet over 60 procent af sin værdi. 

Det er kritisk, for da aktien forleden var på sit laveste, var HTC's samlede markedsværdi  på 47 milliarder new taiwan dollar en smule mindre end den formue, som selskabet i juni angav at have opsparet (47,2 milliarder NT$). 

Eller sagt med andre ord: Investorerne på markedet mener, at hele HTC - inklusive brand, research og fabrikker - er nul kroner værd, og at kun pengene på bankkontoen er reelle værdier.  

Det skriver Bloomberg.

Fra toppen på vej mod bunden

Vi skal ikke længere tilbage end til 2011, før HTC havde en værdi på over 900 milliarder new taiwan dollar, hvilket svarer til cirka 200 milliarder kroner. Siden da er omsætningen faldet med 75 procent.

HTC har igennem de sidste par år kæmpet for at komme med telefoner, som kunne skille sig ud på et Android-marked fyldt med konkurrenter.

En af løsningerne var at distancere sig ved at bygge "designer"-telefoner i smukt udskåret metal og en relativ ren software.

Men med blandt andet markedslederen Samsungs designskift har folk ganske enkelt valgt andre telefoner - specielt når HTC One M9 koster det samme som Samsung S6.

Nedefra er Android-markedet desuden presset af selskaber som Huawei, Xaomi og OnePlus, som leverer billigere telefoner. 

Så mens det er for tidligt at aflive HTC, så kan selskabet på sigt blive endnu et af ofrene i den benhårde mobilkrig. 

Læs også: HTC One (M9) mod Samsung Galaxy S6: Hvilken smartphone skal du vælge?

Læs også: Stor kamerasammenligning: Så flotte billeder tager de bedste smartphones i 2015
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.