Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Efter voldsomt aktiefald: HTC er i alvorlige økonomiske problemer

Efter et stort aktiefald over det sidste halve år er prisen på HTC's aktier så lave, at investorerne finder HTC's brand, fabrikker og bygninger værdiløse.

Det er ikke nemt at være HTC i disse dage.

Den taiwanske smartphone-producent har ikke godt for tiden på trods af gentagende gange at have fået både priser for sit design og relativt flotte og gode anmeldelser for sine telefoner.

På grund af manglende salg af de ellers roste telefoner har HTC's aktier siden årsskiftet mistet over 60 procent af sin værdi. 

Det er kritisk, for da aktien forleden var på sit laveste, var HTC's samlede markedsværdi  på 47 milliarder new taiwan dollar en smule mindre end den formue, som selskabet i juni angav at have opsparet (47,2 milliarder NT$). 

Eller sagt med andre ord: Investorerne på markedet mener, at hele HTC - inklusive brand, research og fabrikker - er nul kroner værd, og at kun pengene på bankkontoen er reelle værdier.  

Det skriver Bloomberg.

Fra toppen på vej mod bunden

Vi skal ikke længere tilbage end til 2011, før HTC havde en værdi på over 900 milliarder new taiwan dollar, hvilket svarer til cirka 200 milliarder kroner. Siden da er omsætningen faldet med 75 procent.

HTC har igennem de sidste par år kæmpet for at komme med telefoner, som kunne skille sig ud på et Android-marked fyldt med konkurrenter.

En af løsningerne var at distancere sig ved at bygge "designer"-telefoner i smukt udskåret metal og en relativ ren software.

Men med blandt andet markedslederen Samsungs designskift har folk ganske enkelt valgt andre telefoner - specielt når HTC One M9 koster det samme som Samsung S6.

Nedefra er Android-markedet desuden presset af selskaber som Huawei, Xaomi og OnePlus, som leverer billigere telefoner. 

Så mens det er for tidligt at aflive HTC, så kan selskabet på sigt blive endnu et af ofrene i den benhårde mobilkrig. 

Læs også: HTC One (M9) mod Samsung Galaxy S6: Hvilken smartphone skal du vælge?

Læs også: Stor kamerasammenligning: Så flotte billeder tager de bedste smartphones i 2015
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere