Artikel top billede

Efter voldsomt aktiefald: HTC er i alvorlige økonomiske problemer

Efter et stort aktiefald over det sidste halve år er prisen på HTC's aktier så lave, at investorerne finder HTC's brand, fabrikker og bygninger værdiløse.

Det er ikke nemt at være HTC i disse dage.

Den taiwanske smartphone-producent har ikke godt for tiden på trods af gentagende gange at have fået både priser for sit design og relativt flotte og gode anmeldelser for sine telefoner.

På grund af manglende salg af de ellers roste telefoner har HTC's aktier siden årsskiftet mistet over 60 procent af sin værdi. 

Det er kritisk, for da aktien forleden var på sit laveste, var HTC's samlede markedsværdi  på 47 milliarder new taiwan dollar en smule mindre end den formue, som selskabet i juni angav at have opsparet (47,2 milliarder NT$). 

Eller sagt med andre ord: Investorerne på markedet mener, at hele HTC - inklusive brand, research og fabrikker - er nul kroner værd, og at kun pengene på bankkontoen er reelle værdier.  

Det skriver Bloomberg.

Fra toppen på vej mod bunden

Vi skal ikke længere tilbage end til 2011, før HTC havde en værdi på over 900 milliarder new taiwan dollar, hvilket svarer til cirka 200 milliarder kroner. Siden da er omsætningen faldet med 75 procent.

HTC har igennem de sidste par år kæmpet for at komme med telefoner, som kunne skille sig ud på et Android-marked fyldt med konkurrenter.

En af løsningerne var at distancere sig ved at bygge "designer"-telefoner i smukt udskåret metal og en relativ ren software.

Men med blandt andet markedslederen Samsungs designskift har folk ganske enkelt valgt andre telefoner - specielt når HTC One M9 koster det samme som Samsung S6.

Nedefra er Android-markedet desuden presset af selskaber som Huawei, Xaomi og OnePlus, som leverer billigere telefoner. 

Så mens det er for tidligt at aflive HTC, så kan selskabet på sigt blive endnu et af ofrene i den benhårde mobilkrig. 

Læs også: HTC One (M9) mod Samsung Galaxy S6: Hvilken smartphone skal du vælge?

Læs også: Stor kamerasammenligning: Så flotte billeder tager de bedste smartphones i 2015
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere