Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Rejsekort lækker hundredevis af brugeres personlige data efter fejl i softwareopdatering

Hundredevis af Rejsekort-brugere har fået delt deres private data med andre efter sikkerhedsbrist i Rejsekortet.

754 brugere af Rejsekortet har fornylig oplevet, at private oplysninger som deres rejsekortnummer, navn og adresse samt cifre fra deres kreditkort er blevet sendt til andre brugere af rejsekortet, skriver Politiken.

Ifølge direktør Bjørn Wahlsten blev selskabet først opmærksom på, at der var noget galt, da der begyndte at komme henvendelser fra brugere, som kunne oplyse, at de havde modtaget brev med fremmede navne og adresser på.

Ifølge direktøren skyldes fejlen, at Rejsekortets it-leverandør, IBM, uden Rejsekortets vidende har gennemført en opdatering af et server-system, som har ført til fejlene.

"Nu skal vi have en redegørelse fra vores leverandører, så vi kan undersøge, hvordan pokker det her overhovedet kunne lade sig gøre," siger direktøren til Politiken.

Tidligere bøvl efter opdateringer

Der har tidligere været knas med Rejsekortet efter opdateringer af systemet.

Det skete blandt andet i oktober i fjor, hvor en række kunder pludselig blev opkrævet for store beløb efter en stor system-opdatering, hvor it-platformen blev flyttet fra Version 4 til Version 5.

Det kan du læse mere om her: Brugere ramt af kuk hos Rejsekortet efter stor it-opdatering.

Dengang lovede Bjørn Wahlsten ligeledes at 'diskutere' problemet med it-leverandøren Thales, som han ville have en forklaring fra.

Tidligere har Rejsekortet været ramt af et kæmpenedbrud efter en software-opdatering. Det skete i februar i fjor, hvor hele systemet gik ned, da en medarbejder kom til at installere en forkert opdatering, så ingen brugere i en periode kunne anvende systemet.

Det kan du læse mere om her: Menneskelig fejl bag Rejsekortets kæmpenedbrud.

Franske Thales har i øvrigt betalt mere end en milliard kroner i bod for at have været mere end seks år forsinket med løsningen.

Det kan du læse mere om her: Rejsekort-leverandør betalt mere end en milliard kroner i bod

Rejsekortet gemmer alle oplysninger om ind- og udtjekning i fem år.

Alle oplysninger gemmes i en stor database, der indeholder data om mere end 100 millioner rejser.

Efter fem år fjernes de personlige dele af oplysningerne, mens andre dele gemmes med henblik på forskelligt analysearbejde.

Knap 900 personer har normalt adgang til de personlige oplysninger om den enkelte rejsendes ind- og udtjekninger med Rejsekort. Også Skat og politiet har normalt mulighed for at få adgang.

Læs også:

Rejsekort-leverandør betalt mere end en milliard kroner i bod

Efter software-opdatering: 2.400 opkald om dagen til Rejsekortet

Rejsekortet: Vi er ikke stolte af den nuværende løsning

Menneskelig fejl bag Rejsekortets kæmpe-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere