BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder opdaget i trådløse harddiske - kan give fjernadgang til dine filer

Trådløse harddiske fra Seagate indeholder alvorlige sårbarheder, der kan give it-kriminelle fjernadgang til indholdet.

En række trådløse harddiske fra Seagate indeholder sårbarheder, der potentielt kan give andre fjernadgang til harddiskens indhold.

Det oplyser det amerikanske sikkerhedsorgan CERT, der skriver, at det drejer sig om følgende produkter: Seagate Wireless Plus Mobile Storage, Seagate Wireless Mobile Storage og LaCie FUEL - produkter, der også sælges her i Danmark.

Med udgangspunkt i sårbarhederne kan it-kriminelle blandt andet få fjernadgang til harddisken via netværket ved at anvende standard brugernavn og adgangskode.

CERT skriver også om sårbarheden ‘forced browsing':

"I en standard-konfiguration giver trådløse harddiske fra Seagate mulighed for fil-download uden restriktioner til anonyme angribere med trådløs adgang til enheden. En angriber kan downloade filer fra alle steder i filsystemet."

Endelig kan CERT oplyse, at det er muligt for it-kriminelle at uploade filer til harddisken, hvilket heller ikke er en videre behagelig tanke.

Sårbarhederne findes i i firmwareversionerne 2.2.0.005 og 2.3.0.014 fra oktober 2014, og andre versioner indeholder dem muligvis også.

Derfor skal man som bruger med det samme opdatere firmwaren på harddisken:

"Seagate har frigivet firmware 3.4.1.105 for at adressere disse problemer i alle ramte enheder. Brugere opfordres til at opdatere firmwaren så hurtigt som muligt."

Læs også:

Test: Så god er Seagate Plus til at tage backup af dit liv

Guide: Sådan sikrer du hjemmenetværket

Stortest: NAS-servere fra Synology, Qnap og Asustor
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Sr Manager Projects – SAP ATTP TECHNOLOGY ARCHITECT

C WorldWide Asset Management Fondsmæglerselskab A/S

Systemadministrator – Office365/Azure til C WorldWide

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere