Artikel top billede

Alvorlige sårbarheder opdaget i trådløse harddiske - kan give fjernadgang til dine filer

Trådløse harddiske fra Seagate indeholder alvorlige sårbarheder, der kan give it-kriminelle fjernadgang til indholdet.

En række trådløse harddiske fra Seagate indeholder sårbarheder, der potentielt kan give andre fjernadgang til harddiskens indhold.

Det oplyser det amerikanske sikkerhedsorgan CERT, der skriver, at det drejer sig om følgende produkter: Seagate Wireless Plus Mobile Storage, Seagate Wireless Mobile Storage og LaCie FUEL - produkter, der også sælges her i Danmark.

Med udgangspunkt i sårbarhederne kan it-kriminelle blandt andet få fjernadgang til harddisken via netværket ved at anvende standard brugernavn og adgangskode.

CERT skriver også om sårbarheden ‘forced browsing':

"I en standard-konfiguration giver trådløse harddiske fra Seagate mulighed for fil-download uden restriktioner til anonyme angribere med trådløs adgang til enheden. En angriber kan downloade filer fra alle steder i filsystemet."

Endelig kan CERT oplyse, at det er muligt for it-kriminelle at uploade filer til harddisken, hvilket heller ikke er en videre behagelig tanke.

Sårbarhederne findes i i firmwareversionerne 2.2.0.005 og 2.3.0.014 fra oktober 2014, og andre versioner indeholder dem muligvis også.

Derfor skal man som bruger med det samme opdatere firmwaren på harddisken:

"Seagate har frigivet firmware 3.4.1.105 for at adressere disse problemer i alle ramte enheder. Brugere opfordres til at opdatere firmwaren så hurtigt som muligt."

Læs også:

Test: Så god er Seagate Plus til at tage backup af dit liv

Guide: Sådan sikrer du hjemmenetværket

Stortest: NAS-servere fra Synology, Qnap og Asustor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere