Telefirma får 'dummebøde': Prisen per ulovligt opkald er 10.000 kroner

Forbrugerombudsmanden får et telefirma til at rette ind til bøde. Bøden er på 10.000 kroner per kundeopkald.

Efter først at have givet DLG Service en advarsel om at overholde reglerne i forbrugeraftaleloven vælger Forbrugerombudsmanden nu at uddele en bøde.

Firmaet, der blandt andet står bag DLG Tele og magasinet Land & Fritid, skal betale 20.000 kroner for ulovligt telefonsalg.

DLG Service får bøden for ulovligt at ringe til to forbrugere med tilbud på tele- og internetabonnementer, skriver Forbrugerombudsmanden på sin webside.

Ifølge forbrugeraftaleloven er telefonsalg som udgangspunkt forbudt.

Men der er lovligt at sælge abonnementer på aviser og magasiner, og der er her, at DLG Service har blandet tingene sammen.

DLG Service ringede til forbrugerne vedrørende salg af Land & Fritid, der er et magasin og derfor fritaget fra loven.

Men selskabet overtrådte forbrugeraftaleloven ved også at tilbyde forbrugerne et tele- og internetabonnement.

"En virksomhed må som udgangspunkt godt ringe forbrugere op med tilbud på aviser og magasiner. Men det er ulovligt, hvis virksomheden også prøver at sælge andre produkter som mobilabonnementer og bredbånd," lyder det fra Christina Toftegaard Nielsen, der trods sit køn, er Forbrugerombudsmand.

Læs også: Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne

Ikke første gang
Forbrugerombudsmanden har tidligere indskærpet over for DLG Service, at virksomheden ikke må ringe til forbrugere med tilbud på teleydelser, uden at forbrugerne har anmodet om at blive kontaktet.

Selv om Forbrugerombudsmandens pegefinger har været løftet, har DLG Service ikke makket ret.

Der er nemlig efterfølgende modtaget klager over selskabet, og derfor deler Forbrugerombudsmanden nu en bøde ud.

Læs også:
Sådan undgår du at klokke i spam-reglerne

DLG's it-chef: Her er vores foretrukne it-systemer

Coop får bøde for at have bombarderet én kunde med spam


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.