Online-forhandler åbner pc-butikker

En af Danmarks største onlineforhandlere af it-udstyr satser nu på fysiske butikker for at klare sig i den hårde konkurrence. Pro Components, der på nettet bruger navnet PRC Data, har åbnet sit første kundecenter i Viborg, og flere butikker følger inden for det næste halve år.

Viborg-selskabet Pro Components, der driver onlinebutikken PRC Data med it-udstyr, har taget skridtet ud over internettet og åbnet sin første fysiske butik, hvor kunderne kan se og hente it-udstyr.

Pro Components har hidtil baseret kontakten med kunderne på internettet, men det nye kundecenter bliver det næste halve år fulgt op af yderligere butikker, formentlig i Århus eller København.

- Vi har hovedparten af vores kunder via internettet, og det vil vi nok fortsætte med at have, for det er en effektiv måde at levere vores produkter på. Men med kundecentrene kan folk gå direkte ind og bestille noget, og de kan også få rådgivning og service, siger Pro Components direktør, Ivan Tyrsted.

Selskabet har samlet det nye kundecenter med produktion, lager og administration på 1800 kvadratmeter i en bygning ved Viborg.

Godt fat i erhvervslivet

Tiltaget er en optrapning i konkurrencen med både traditionelle it-forhandlere og onlinekonkurrenter som Itbutikken, Midt-Data og SHG.dk.

Pro Components A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Bruttofortjeneste7,65,8
Resultat af primær drift (EBIT)1,00,2
Resultat før skat 0,90,1
Resultat0,60,1
Egenkapital1,30,7
Antal ansatte2319
Onlinebutikkerne fik oprindelig godt tag i de private kunder, men erhvervslivet har også fået øjnene op for discount-forhandlerne af it-udstyr.

- Vi får flere og flere erhvervskunder, for de ved, at vores priser er utroligt konkurrencedygtige sammenlignet med de kendte mærker. Samtidig har vi netop indgået en aftale med Compare Support, som kan tilbyde on-site service, og det gør, at vi kan matche de store leverandører, siger Ivan Tyrsted.

Bygger egne pc'er

Den hårde konkurrence i branchen viser sig i, at selskabets ledelse er tilfreds med sidste års overskud på 612.000 kroner, som kom i kølvandet på tre år med noget nær nulresultater.

Online-forhandlerne af it-udstyr kæmper hårdt på prisen, hvor specielt pristjenesten Edbpriser.dk hidtil har spillet en afgørende rolle. Den spiller dog en mindre rolle, når kunderne er store og små virksomheder.

- Det er i princippet mere vigtigt for privatkunder, som kan finde på at flytte for fire kroner. Det er mindre prisfølsomt i forhold til erhvervskunder, som sætter pris på service og sikkerhed, siger Ivan Tyrsted.

Ifølge Ivan Tyrsted er Pro Components' største konkurrencefordel, at firmaet importerer dele direkte fra Østen, som herefter bruges til at bygge pc'er under navnet Performance. I juni sidste år lød ambitionen, at der skulle sælges 18.000 pc'er på et år.

- I næste måned tager vi en tur til Østen for at få en snak med vores store leverandører, og det er også et teknologisk samarbejde. Vi definerer, hvad der er brug for til det danske marked, og de er meget imødekommende, når man bestiller et par containere ad gangen, fortæller han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere