Artikel top billede

It-mand købte Google.com for en slik - og mistede domænet et minut efter

Verdens mest besøgte domæne Google.com skiftede ejer i denne uge, selvom den nye ejer kun ejede sit nye domæne i ganske kort tid. Læs her, hvordan en inder købte Google.com for 80 kroner.

I sidste uge skiftede et af verdens mest besøgte webdomæner, Google.com, ejer for en stund.

Den nye indehaver af domænet med hundredemillionvis af daglige brugere blev den indiske MBA-studerende Sanmay Ved, der faldt over det verdensberømte domæne ved et tilfælde.

Det skriver han om på det sociale medie LinkedIN.

Det kostede 80 kroner

Her han også har uploadet flere af de screenshots, som han var fattet nok til at tage, mens han pløjede sig igennem købsproceduren for Google.com - paradoksalt nok via Googles eget domæneforretning.

"Jeg klikkede på 'tilføj til kurv'-ikonet ved siden af domænet (hvilket ikke skulle stå der, hvis domænet ikke er til salg). Domænet blev rent faktisk tilføjet til min kurv," skriver Sanmay Ved og fortsætter:

"Jeg håbede, at jeg ville få en fejlmeddelelse undervejs, der sagde, at transaktionen ikke var gået igennem. Men jeg var i stand til at gennemføre," lyder det.

Prisen for det berømte domæne: 12 dollar svarende til 80 danske kroner.

Det lignede et ægte køb

Herefter fik inderen med bopæl i USA to mails fra Google, mens bekræftelsen af Google.com fremgik af Sanmay Veds Google Domains-oversigt.

"Derudover blev min Google Search Console (svarende til Google Webmaster Værktøjer) autoopdateret med relaterede beskeder for Google.com-domænet. Det betød, at ejerskabet rent faktisk var overført til mig!" forklarer Sanmays Ved i sit LinkedIN-indlæg, som du kan læse her.

Kort efter blev hans ordre annulleret af Googles domæneforretning.

"Google kunne gøre dette, da registreringsservicen Google Domains jo tilhører Google selv," lyder det fra Sanmay Ved, som ikke aner hvorfor, han lige pludselig kunne eje Google.com, som var til salg på det åbne marked.

Google erkender fejl

Han joker med, at købet kunne finde sted, fordi den indiske premierminister lige har været på besøg i Silicon Valley.

"Det er nok det, der i sidste ende overbeviste Google om, at selskabet skulle sælge det mest besøgte domæne på internettet til en person fra Kutch-regionen, som premierministeren også kommer fra. Også selvom det kun var for et minut eller lignende."

Google er ifølge Sanmay Ved sidenhen vendt tilbage og forklaret den lykkelige et minuts-ejer af Google.com, at der var sket en fejl ved købet af domænet.

Læs også:

Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere