Google ændrer i fil-endelse efter beskyldninger om sexisme

En diskussion om, hvorvidt et filformat-navn er sexistisk eller ej, har fået Google til at ændre filendelsen på et en video-komprimeringsalgoritme.

Efter Google i sidste måned udsendte en ny komprimeringsalgoritme til video, Brotli, har kodegiganten fra Silicon Valley været nødsaget til at komprimere fil-endelsen fra .bro til blot .br.

Det skyldes, at .bro-endelsen i flere fora som Bugzilla er blevet beskyldt for at være sexistisk.

Årsagen til dette er, at 'bro' på engelsk er slang for 'broder', mens det også kan hentyde til mandsdomineret programmeringskultur bestående af brogrammers.

Det skriver The Register.

Kvindefjendsk filendelse  
Især har Mozilla softwareingeniøren Patrick McManus inde på Bugzilla-forummet et horn i siden på filendelsen i Googles komprimeringsformat. 

"Der er et kønsrelateret problem med 'bro', selvom dobbeltbetydningen er utilsigtet. Det ser kvindefjendsk og uprofessionelt ud på grund af den verden, vi lever i. Jeg har modtaget et par 'bro'-vittigheder for mit indlæg omkring denne nye feature," skriver han.

Den beskyldning om sexisme har Google taget seriøst. 

Googles ansvarlige for Brotli-formattet, Jyrki Alakuijala, svarer således inde på forummet:

"Jeg har spurgt en feministisk ven fra den nordamerikanske kulturssfære, og hun rådede mig til at fravælge 'bro'. Vi har nu fundet et kompromis, der tilfredsstiller os, og så behøver vi ikke yderlige diskussion," lyder det fra Google-manden, som fortsætter:

"Selvom vi ikke fra vores kulturelle ståsted forstår, hvorfor folk er fortørnede over det, så vil folk være unødvendigt kede af det, og det er grund nok til, at vi ikke længere bruger det (.bro, red.)".

Læs også:
Forsker kritiserer fremtidens sex-robotter: Styrker traditionelle stereotyper af kvinder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.