Artikel top billede

Google ændrer i fil-endelse efter beskyldninger om sexisme

En diskussion om, hvorvidt et filformat-navn er sexistisk eller ej, har fået Google til at ændre filendelsen på et en video-komprimeringsalgoritme.

Efter Google i sidste måned udsendte en ny komprimeringsalgoritme til video, Brotli, har kodegiganten fra Silicon Valley været nødsaget til at komprimere fil-endelsen fra .bro til blot .br.

Det skyldes, at .bro-endelsen i flere fora som Bugzilla er blevet beskyldt for at være sexistisk.

Årsagen til dette er, at 'bro' på engelsk er slang for 'broder', mens det også kan hentyde til mandsdomineret programmeringskultur bestående af brogrammers.

Det skriver The Register.

Kvindefjendsk filendelse  
Især har Mozilla softwareingeniøren Patrick McManus inde på Bugzilla-forummet et horn i siden på filendelsen i Googles komprimeringsformat. 

"Der er et kønsrelateret problem med 'bro', selvom dobbeltbetydningen er utilsigtet. Det ser kvindefjendsk og uprofessionelt ud på grund af den verden, vi lever i. Jeg har modtaget et par 'bro'-vittigheder for mit indlæg omkring denne nye feature," skriver han.

Den beskyldning om sexisme har Google taget seriøst. 

Googles ansvarlige for Brotli-formattet, Jyrki Alakuijala, svarer således inde på forummet:

"Jeg har spurgt en feministisk ven fra den nordamerikanske kulturssfære, og hun rådede mig til at fravælge 'bro'. Vi har nu fundet et kompromis, der tilfredsstiller os, og så behøver vi ikke yderlige diskussion," lyder det fra Google-manden, som fortsætter:

"Selvom vi ikke fra vores kulturelle ståsted forstår, hvorfor folk er fortørnede over det, så vil folk være unødvendigt kede af det, og det er grund nok til, at vi ikke længere bruger det (.bro, red.)".

Læs også:
Forsker kritiserer fremtidens sex-robotter: Styrker traditionelle stereotyper af kvinder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere