Artikel top billede

Google ændrer i fil-endelse efter beskyldninger om sexisme

En diskussion om, hvorvidt et filformat-navn er sexistisk eller ej, har fået Google til at ændre filendelsen på et en video-komprimeringsalgoritme.

Efter Google i sidste måned udsendte en ny komprimeringsalgoritme til video, Brotli, har kodegiganten fra Silicon Valley været nødsaget til at komprimere fil-endelsen fra .bro til blot .br.

Det skyldes, at .bro-endelsen i flere fora som Bugzilla er blevet beskyldt for at være sexistisk.

Årsagen til dette er, at 'bro' på engelsk er slang for 'broder', mens det også kan hentyde til mandsdomineret programmeringskultur bestående af brogrammers.

Det skriver The Register.

Kvindefjendsk filendelse  
Især har Mozilla softwareingeniøren Patrick McManus inde på Bugzilla-forummet et horn i siden på filendelsen i Googles komprimeringsformat. 

"Der er et kønsrelateret problem med 'bro', selvom dobbeltbetydningen er utilsigtet. Det ser kvindefjendsk og uprofessionelt ud på grund af den verden, vi lever i. Jeg har modtaget et par 'bro'-vittigheder for mit indlæg omkring denne nye feature," skriver han.

Den beskyldning om sexisme har Google taget seriøst. 

Googles ansvarlige for Brotli-formattet, Jyrki Alakuijala, svarer således inde på forummet:

"Jeg har spurgt en feministisk ven fra den nordamerikanske kulturssfære, og hun rådede mig til at fravælge 'bro'. Vi har nu fundet et kompromis, der tilfredsstiller os, og så behøver vi ikke yderlige diskussion," lyder det fra Google-manden, som fortsætter:

"Selvom vi ikke fra vores kulturelle ståsted forstår, hvorfor folk er fortørnede over det, så vil folk være unødvendigt kede af det, og det er grund nok til, at vi ikke længere bruger det (.bro, red.)".

Læs også:
Forsker kritiserer fremtidens sex-robotter: Styrker traditionelle stereotyper af kvinder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere