Førstehåndsindtryk: HTC A9 ligner en iPhone 6 - og vi er vilde med det

Hvis du går og ønsker dig en smartphone, som har samme design som en iPhone 6, men kører Android, ja så har HTC lige en telefon til dig.

HTC er presset. Det taiwanske firmas ofte lidt dyre telefoner med fokus på design sælger ikke lige så godt, som de gjorde i smartphonens spæde ungdom.

Forbrugerne vil hellere have konkurrenter som iPhones eller Galaxy-telefoner fra Samsung, og det er på trods af, at HTC gentagne gange har vundet den ene designpris for sine telefoner efter den anden og bliver rost af pressen.

Blandt andet var det HTC, som første gang fandt på at lave en telefon i helstøbt metal med plastikkanter i metallet til antennesignal - HTC One (M7).

Den stolthed - at have været først - fastholder HTC, selvom det klart er iPhonen, som flest folk nu forbinder med det design. Det har resulteret i HTC One A9: en telefon med udmærkede specifikationer, et godt kamera og et design, som i meget høj grad minder om en iPhone 6.

Og for at være ærlig, så er vi vilde med det.
Rundede kanter og hvide striber
Du er slet ikke i tvivl om, at det ligner en iPhone 6, når du tager den i hånden. Dens afrundede kanter og buede glas drager associationer til den mest populære telefon på markedet. Spørger man HTC selv siger de, at de var først med antennestregerne på bagsiden, og at der derfor ikke efterlignes, når A9 ligner en iPhone 6.

Det er noget vås, og det ved HTC godt. De nævner endda Apple indirekte i deres pressemeddelelse om netop telefonen:

"(...) samtidig har du stor frihed til at personalisere telefonen og tilpasse den til dine egne behov - uden at være låst fast i et lukket system, som det kendes fra andre producenter. Det er den frihed, der gør Android til det bedste valg for dig, som ønsker den fulde kontrol over din smartphone."

Ikke desto er tanken om en iPhone 6 med Android svært tiltalende. iPhonen er et veldesignet produkt, men mange er nok mere interesseret i Android end iOS. Derfor er tanken om, at jeg nu kan have det bedste fra to verdener noget, som jeg - og andre - godt kunne være interesseret i.

Dog ikke alt ligner en iPhone 6. Fingerskanneren foran ligner meget den fra en Samsung Galaxy S6. Skanneren fungerer desuden som en home-knap, men der er samtidig software-knapper på telefonens skærm, hvilket resulterer i, at du har to homeknapper. Det er ikke gennemtænkt. 


Android 6.0
A9 kommer som den første telefon med Android 6.0, hvis du ikke tæller Googles egne Nexus-modeller med. Det indebærer en forbedret evne til at holde på saften i batteriet, og også mulighed for Android Pay - Et pendant til Apple Pay. Det vides dog endnu ikke, om og hvornår Android Pay skulle komme til Danmark.

Dog får du ikke den "rene" form af Android med en HTC One A9. HTC har installeret HTC Sense på den, og det er en smagssag, om du er til det eller ej. Du kan dog installere en række temaer på telefonen i stil med, hvad ud også kan på LG og Samsungs' telefoner. God stil at give brugeren valget.

Telefonen er en Android 6.0-telefon med en 5-tommer stor FullHD-skærm. Imens skærmen godt kunne være i en højere opløsning i forhold til konkurrenterne, så kan det være, at batteriet dermed kan holde længere. Ligeledes fandt vi ikke skærmens kvalitet dårlig.

Det må vi se under en egentlig test, ligesom HTC One A9's Snapdragon 617-processor også skal testes efter. En test som vi selvfølgelig laver for jer, så snart vi har fået fingrene i en HTC One A9.

Læs også: Test: HTC One (M9) er en design-perle
Premium
David Heinemeier Hanssons virksomhed Basecamp overvejer at droppe cloud-giganterne og flytte i egne datacentre: “I Basecamp skal vi helt ned på at bruge nul procent teknologi fra big tech“
Interview: Den berømte danske udvikler David Heinemeier Hansson vil frigøre sig fra tech-giganterne. Derfor overvejer hans virksomhed Basecamp at flytte fra clouden og tilbage i eget datacenter.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.