OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

Førstehåndsindtryk: HTC A9 ligner en iPhone 6 - og vi er vilde med det

Hvis du går og ønsker dig en smartphone, som har samme design som en iPhone 6, men kører Android, ja så har HTC lige en telefon til dig.

HTC er presset. Det taiwanske firmas ofte lidt dyre telefoner med fokus på design sælger ikke lige så godt, som de gjorde i smartphonens spæde ungdom.

Forbrugerne vil hellere have konkurrenter som iPhones eller Galaxy-telefoner fra Samsung, og det er på trods af, at HTC gentagne gange har vundet den ene designpris for sine telefoner efter den anden og bliver rost af pressen.

Blandt andet var det HTC, som første gang fandt på at lave en telefon i helstøbt metal med plastikkanter i metallet til antennesignal - HTC One (M7).

Den stolthed - at have været først - fastholder HTC, selvom det klart er iPhonen, som flest folk nu forbinder med det design. Det har resulteret i HTC One A9: en telefon med udmærkede specifikationer, et godt kamera og et design, som i meget høj grad minder om en iPhone 6.

Og for at være ærlig, så er vi vilde med det.

Rundede kanter og hvide striber
Du er slet ikke i tvivl om, at det ligner en iPhone 6, når du tager den i hånden. Dens afrundede kanter og buede glas drager associationer til den mest populære telefon på markedet. Spørger man HTC selv siger de, at de var først med antennestregerne på bagsiden, og at der derfor ikke efterlignes, når A9 ligner en iPhone 6.

Det er noget vås, og det ved HTC godt. De nævner endda Apple indirekte i deres pressemeddelelse om netop telefonen:

"(...) samtidig har du stor frihed til at personalisere telefonen og tilpasse den til dine egne behov - uden at være låst fast i et lukket system, som det kendes fra andre producenter. Det er den frihed, der gør Android til det bedste valg for dig, som ønsker den fulde kontrol over din smartphone."

Ikke desto er tanken om en iPhone 6 med Android svært tiltalende. iPhonen er et veldesignet produkt, men mange er nok mere interesseret i Android end iOS. Derfor er tanken om, at jeg nu kan have det bedste fra to verdener noget, som jeg - og andre - godt kunne være interesseret i.

Dog ikke alt ligner en iPhone 6. Fingerskanneren foran ligner meget den fra en Samsung Galaxy S6. Skanneren fungerer desuden som en home-knap, men der er samtidig software-knapper på telefonens skærm, hvilket resulterer i, at du har to homeknapper. Det er ikke gennemtænkt. 

Android 6.0
A9 kommer som den første telefon med Android 6.0, hvis du ikke tæller Googles egne Nexus-modeller med. Det indebærer en forbedret evne til at holde på saften i batteriet, og også mulighed for Android Pay - Et pendant til Apple Pay. Det vides dog endnu ikke, om og hvornår Android Pay skulle komme til Danmark.

Dog får du ikke den "rene" form af Android med en HTC One A9. HTC har installeret HTC Sense på den, og det er en smagssag, om du er til det eller ej. Du kan dog installere en række temaer på telefonen i stil med, hvad ud også kan på LG og Samsungs' telefoner. God stil at give brugeren valget.

Telefonen er en Android 6.0-telefon med en 5-tommer stor FullHD-skærm. Imens skærmen godt kunne være i en højere opløsning i forhold til konkurrenterne, så kan det være, at batteriet dermed kan holde længere. Ligeledes fandt vi ikke skærmens kvalitet dårlig.

Det må vi se under en egentlig test, ligesom HTC One A9's Snapdragon 617-processor også skal testes efter. En test som vi selvfølgelig laver for jer, så snart vi har fået fingrene i en HTC One A9.

Læs også: Test: HTC One (M9) er en design-perle