Fortalt til: Sean Reenberg og Mads Elkær | Foto: Sean Reenberg

Mennesker i IT

Udgivet 23. oktober 2015 kl. 13.45
"Med kunstig intelligens kan man udvikle nye, cool spil, som man aldrig har set før.

Jeg kom selv ind i den akademiske verden og begyndte at studere spil, fordi jeg var interesseret i kunstig intelligens.

Da jeg begyndte at spille computerspil, var jeg meget nysgerrig omkring, hvordan jeg kunne tilføre spillene kunstig intelligens.

For hurtigt blev jeg meget frustreret over, at computerspillene gjorde de samme ting igen og igen uden at tage hensyn til, hvordan jeg opførte mig som spiller.

Eksempelvis kunne man på forhånd regne ud, hvor og hvornår et monster ville dukke op på en bane, fordi det skete hver gang, man nåede det stadie i spillet.

3D-skydespillet Quake har altid fascineret mig, da der her er mange udfordringer med navigation og taktik. Det gælder også Counter Strike, hvor man skal koordinere alting som et hold.

Disse spil er svære for mennesker at blive gode til, men det er endnu sværere for en computer. Den slags computerspil er derfor en ideel test til at bygge kunstig intelligens ind i.

Helt overordnet arbejder jeg på at konstruere computerspil, som lærer af tidligere gennemspilninger og som giver spilleren en ny oplevelse hver gang."
Sebastian Risi, associate professor, Culture and Games-sektionen, IT-Universitetet i København.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.