Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fortalt til: Sean Reenberg og Mads Elkær | Foto: Sean Reenberg

Mennesker i IT
Udgivet 23. oktober 2015 kl. 13.45

"Med kunstig intelligens kan man udvikle nye, cool spil, som man aldrig har set før.

Jeg kom selv ind i den akademiske verden og begyndte at studere spil, fordi jeg var interesseret i kunstig intelligens.

Da jeg begyndte at spille computerspil, var jeg meget nysgerrig omkring, hvordan jeg kunne tilføre spillene kunstig intelligens.

For hurtigt blev jeg meget frustreret over, at computerspillene gjorde de samme ting igen og igen uden at tage hensyn til, hvordan jeg opførte mig som spiller.

Eksempelvis kunne man på forhånd regne ud, hvor og hvornår et monster ville dukke op på en bane, fordi det skete hver gang, man nåede det stadie i spillet.

3D-skydespillet Quake har altid fascineret mig, da der her er mange udfordringer med navigation og taktik. Det gælder også Counter Strike, hvor man skal koordinere alting som et hold.

Disse spil er svære for mennesker at blive gode til, men det er endnu sværere for en computer. Den slags computerspil er derfor en ideel test til at bygge kunstig intelligens ind i.

Helt overordnet arbejder jeg på at konstruere computerspil, som lærer af tidligere gennemspilninger og som giver spilleren en ny oplevelse hver gang."

Sebastian Risi, associate professor, Culture and Games-sektionen, IT-Universitetet i København.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itCIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.