Fortalt til: Sean Reenberg og Mads Elkær | Foto: Sean Reenberg

Mennesker i IT

Udgivet 23. oktober 2015 kl. 13.45
"Med kunstig intelligens kan man udvikle nye, cool spil, som man aldrig har set før.

Jeg kom selv ind i den akademiske verden og begyndte at studere spil, fordi jeg var interesseret i kunstig intelligens.

Da jeg begyndte at spille computerspil, var jeg meget nysgerrig omkring, hvordan jeg kunne tilføre spillene kunstig intelligens.

For hurtigt blev jeg meget frustreret over, at computerspillene gjorde de samme ting igen og igen uden at tage hensyn til, hvordan jeg opførte mig som spiller.

Eksempelvis kunne man på forhånd regne ud, hvor og hvornår et monster ville dukke op på en bane, fordi det skete hver gang, man nåede det stadie i spillet.

3D-skydespillet Quake har altid fascineret mig, da der her er mange udfordringer med navigation og taktik. Det gælder også Counter Strike, hvor man skal koordinere alting som et hold.

Disse spil er svære for mennesker at blive gode til, men det er endnu sværere for en computer. Den slags computerspil er derfor en ideel test til at bygge kunstig intelligens ind i.

Helt overordnet arbejder jeg på at konstruere computerspil, som lærer af tidligere gennemspilninger og som giver spilleren en ny oplevelse hver gang."
Sebastian Risi, associate professor, Culture and Games-sektionen, IT-Universitetet i København.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.