BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Udviklere finder kæmpe-sikkerhedshul i iOS 9: Kan score millioner af kroner på opdagelsen

En gruppe hackere står til at kunne score en million dollar, som sikkerhedsfirma har stillet i udsigt for opdagelsen af store sikkerhedshuller i iOS 9. Dem har hackerne nu fundet.

En gruppe sikkerhedsfolk kræver en million dollar - omkring 6,8 millioner kroner - for at have fundet en metode til at gennembryde forsvarsmekanismerne i Apples nyeste styresystem, iOS 9.

Apple lancerede styresystemet i september, hvilket du kan læse mere om her: Sådan kører Apples nye iOS 9 på din gamle iPhone eller iPad

Beløbet er blevet udlovet af det amerikanske sikkerhedsselskab Zerodium, der lever af at købe og sælge oplysninger om sårbarheder og af mange regnes for at være ret kontroversielt.

Selskabet meddeler nu selv på Twitter, at det har fundet en vinder.

Konkurrencen blev lanceret i september, hvor Zerodium meddelte, at selskabet ville betale en million dollar til de første, der kunne finde en sårbarhed i iOS 9, som dels var browser-baseret, dels kunne kontrolleres fra distancen.

Det betyder med andre ord, at Zerodium ville betale for opdagelsen af en sårbarhed, som kunne udnyttes ved at få brugeren til at besøge et bestemt website med Chrome eller Safari eller via en sms eller en mms sendt til den pågældende telefon.

Du kan se selskabets konkurrence-betingelser her.

En hård nød at knække

Apples iOS-styresystem bliver generelt i hackerkredse regnet for at være ret udfordrende at knække, ligesom det er ret svært at inficere det med malware og lignende.

Det er dog i stort omfang tidligere lykkedes hackere og andre at omgå Apples forsvars-systemer via jailbreaking, der har gjort det muligt at installere ikke-godkendt software på iPhone.

I modsætning til jailbreaking-folkene - der typisk anvender apps fra selskabet Cydia - forlanger Zerodium penge for at udlevere oplysninger om de sårbarheder, som selskabet har viden om.

Det er således hensigten, at selskabet vil rapportere de opdagede sårbarheder til Apple mod en betaling - hvis altså selskabet godkender oplysningerne.

Det drejer sig angiveligt om flere sammenhængende sårbarheder i en proces af handlinger, der anvendes til at sikre, at installeret kode forbliver på en iOS 9-baseret maskine efter den rebootes.

Det kan eksempelvis være tre sammenhængende sårbarheder: En i browseren, en i styresystemet og en i det system, der tjekker den installerede software.

Ifølge Zerodium inkluderer "sårbarheds-kæden et antal sårbarheder, som vedrører både Google Chrome og iOS og som tilsidesætter næsten alle løsninger."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere