Artikel top billede

Ny ordning: Træk din bredbåndsforbindelse fra i skat

Med ny ordning kan du trække din nye bredbåndsforbindelse fra i skat. Ikke mindre end en fjerdedel af pengene i den nye grønne boligjobordning forventes at gå til bredbåndstilskud.

Måske skal du forære dig selv en bredbåndsforbindelse i julegave. Bare husk at pakke den ind i grønt genbrugspapir.

Som en del af den grønne boligjobordning kan du nemlig trække op til 12.000 kroner fra i skat, hvis du får etableret en kablet eller trådløs bredbåndsforbindelse.

Fradraget er egentlig målrettet håndværksydelser med "et grønt sigte," men dækker nu også din internetforbindelse.

Hele  den grønne boligjobordning har et budget på 400 millioner, og det forventes, at 100 millioner vil gå til bredbåndsdelen.

Dansk Folkeparti står bag idéen, og partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær, lægger ikke skjul på, at den grønne effekt af millionerne er minimal.

"Vi erkender blankt, at det ikke er et direkte grønt tiltag. Den miljømæssige effekt af tilskud til kablede og trådløse bredbåndsforbindelser er meget begrænset."

I stedet mener Dennis Flydtkjær, at man bør fokusere på, at fradraget kan være med til at øge efterspørgslen på højhastighedsforbindelser i Udkantsdanmark.

På den måde skal fradraget få bredbåndsudbyderne til at udbrede de gode forbindelser til de dele af landet, som ikke er et attraktivt marked endnu.

Men hvorfor kan jeg så også bruge fradraget i København. Ville det ikke give mening, at målrette det til de områder, hvor udviklingen er trængt?

"Det er af hensyn til administration, at fradraget til etablering af bredbånd gælder over hele landet."

Staten blander sig i markedet
Men er det ikke statsstøtte til bredbåndsindustrien?

"Ikke når man giver pengene til borgerne. Hvis man gav pengene direkte til selskaberne, havde det været statsstøtte. Den her ordning skaber efterspørgsel i stedet for."

Men teleforliget fra 1999 slår fast, at udbredelsen af internetforbindelser skal ske på markedsvilkår, så hvorfor skal staten til at blande sig?

"Staten stiller krav om digitalisering, børn skal lave lektier på nettet og deres forældre skal på borger.dk. Det kræver alt sammen en netforbindelse. Vi skal ikke have et a og et b hold, så folk ikke vil flytte hen hvor nettet ikke virker. Så ligesom vi har sørget for at der er vand og el alle steder, skal fremtidens digitale infrastruktur være på plads, så der er bedre dækning over hele landet"

Du kan læse mere om kampen for bredbåndsforbindelser her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere