Artikel top billede

Ny ordning: Træk din bredbåndsforbindelse fra i skat

Med ny ordning kan du trække din nye bredbåndsforbindelse fra i skat. Ikke mindre end en fjerdedel af pengene i den nye grønne boligjobordning forventes at gå til bredbåndstilskud.

Måske skal du forære dig selv en bredbåndsforbindelse i julegave. Bare husk at pakke den ind i grønt genbrugspapir.

Som en del af den grønne boligjobordning kan du nemlig trække op til 12.000 kroner fra i skat, hvis du får etableret en kablet eller trådløs bredbåndsforbindelse.

Fradraget er egentlig målrettet håndværksydelser med "et grønt sigte," men dækker nu også din internetforbindelse.

Hele  den grønne boligjobordning har et budget på 400 millioner, og det forventes, at 100 millioner vil gå til bredbåndsdelen.

Dansk Folkeparti står bag idéen, og partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær, lægger ikke skjul på, at den grønne effekt af millionerne er minimal.

"Vi erkender blankt, at det ikke er et direkte grønt tiltag. Den miljømæssige effekt af tilskud til kablede og trådløse bredbåndsforbindelser er meget begrænset."

I stedet mener Dennis Flydtkjær, at man bør fokusere på, at fradraget kan være med til at øge efterspørgslen på højhastighedsforbindelser i Udkantsdanmark.

På den måde skal fradraget få bredbåndsudbyderne til at udbrede de gode forbindelser til de dele af landet, som ikke er et attraktivt marked endnu.

Men hvorfor kan jeg så også bruge fradraget i København. Ville det ikke give mening, at målrette det til de områder, hvor udviklingen er trængt?

"Det er af hensyn til administration, at fradraget til etablering af bredbånd gælder over hele landet."

Staten blander sig i markedet
Men er det ikke statsstøtte til bredbåndsindustrien?

"Ikke når man giver pengene til borgerne. Hvis man gav pengene direkte til selskaberne, havde det været statsstøtte. Den her ordning skaber efterspørgsel i stedet for."

Men teleforliget fra 1999 slår fast, at udbredelsen af internetforbindelser skal ske på markedsvilkår, så hvorfor skal staten til at blande sig?

"Staten stiller krav om digitalisering, børn skal lave lektier på nettet og deres forældre skal på borger.dk. Det kræver alt sammen en netforbindelse. Vi skal ikke have et a og et b hold, så folk ikke vil flytte hen hvor nettet ikke virker. Så ligesom vi har sørget for at der er vand og el alle steder, skal fremtidens digitale infrastruktur være på plads, så der er bedre dækning over hele landet"

Du kan læse mere om kampen for bredbåndsforbindelser her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere