Artikel top billede

Ny ordning: Træk din bredbåndsforbindelse fra i skat

Med ny ordning kan du trække din nye bredbåndsforbindelse fra i skat. Ikke mindre end en fjerdedel af pengene i den nye grønne boligjobordning forventes at gå til bredbåndstilskud.

Måske skal du forære dig selv en bredbåndsforbindelse i julegave. Bare husk at pakke den ind i grønt genbrugspapir.

Som en del af den grønne boligjobordning kan du nemlig trække op til 12.000 kroner fra i skat, hvis du får etableret en kablet eller trådløs bredbåndsforbindelse.

Fradraget er egentlig målrettet håndværksydelser med "et grønt sigte," men dækker nu også din internetforbindelse.

Hele  den grønne boligjobordning har et budget på 400 millioner, og det forventes, at 100 millioner vil gå til bredbåndsdelen.

Dansk Folkeparti står bag idéen, og partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær, lægger ikke skjul på, at den grønne effekt af millionerne er minimal.

"Vi erkender blankt, at det ikke er et direkte grønt tiltag. Den miljømæssige effekt af tilskud til kablede og trådløse bredbåndsforbindelser er meget begrænset."

I stedet mener Dennis Flydtkjær, at man bør fokusere på, at fradraget kan være med til at øge efterspørgslen på højhastighedsforbindelser i Udkantsdanmark.

På den måde skal fradraget få bredbåndsudbyderne til at udbrede de gode forbindelser til de dele af landet, som ikke er et attraktivt marked endnu.

Men hvorfor kan jeg så også bruge fradraget i København. Ville det ikke give mening, at målrette det til de områder, hvor udviklingen er trængt?

"Det er af hensyn til administration, at fradraget til etablering af bredbånd gælder over hele landet."

Staten blander sig i markedet
Men er det ikke statsstøtte til bredbåndsindustrien?

"Ikke når man giver pengene til borgerne. Hvis man gav pengene direkte til selskaberne, havde det været statsstøtte. Den her ordning skaber efterspørgsel i stedet for."

Men teleforliget fra 1999 slår fast, at udbredelsen af internetforbindelser skal ske på markedsvilkår, så hvorfor skal staten til at blande sig?

"Staten stiller krav om digitalisering, børn skal lave lektier på nettet og deres forældre skal på borger.dk. Det kræver alt sammen en netforbindelse. Vi skal ikke have et a og et b hold, så folk ikke vil flytte hen hvor nettet ikke virker. Så ligesom vi har sørget for at der er vand og el alle steder, skal fremtidens digitale infrastruktur være på plads, så der er bedre dækning over hele landet"

Du kan læse mere om kampen for bredbåndsforbindelser her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.