Artikel top billede

Det skulle Mikkel Schultz bruge for at få fiber: Fire år, 30.000 kroner og sit eget firma

Efter fire års forgæves jagt på en fiberforbindelse har Mikkel Schulz fundet en dyr løsning. Han har oprettet et firma, så han kan få lov til at købe en erhvervsforbindelse hjem til huset i Hillerød.

Fire år og 30.000 kroner har det kostet Mikkel Schulz at få fibernet.

Efter at have talt med en perlerække af teleselskaber, som alle sammen fortalte ham, at han ikke kunne få fibernet på sin adresse i Gartnervænget i Hillerød, gik han endelig linen ud i august.

Åbner eget firma

Mikkel Schulz har nemlig oprettet et cvr-nummer, så han kan få fibernet derhjemme. Det var efter fire års jagt på fibernet den eneste mulighed, han havde tilbage.

"I august kontakter jeg flere udbydere med den præmis, at jeg kan registrere et cvr-nummer, hvis det er nødvendigt. Jeg kontakter TDC først, og svaret var kort og kontant: 'Der er ikke planlagt noget gravearbejde i dit område,'" fortæller Mikkel Schulz.

Læs også: Mikkel fra Vanløse kan ikke få fiberbredbånd - selvom han har fiberrør i forhaven

Han har tidligere uden held forsøgt at samle en gruppe naboer, som kunne gå sammen om en henvendelse til TDC og betale for anlægsudgifterne til en fiberforbindelse til vejen.

Men Mikkel Schulz indstiller ikke jagten, og efter at have forsøgt sig hos både YouSee, DanskNet, GigaBit, Verdo, Waoo og Fibia finder han endelig, hvad han leder efter hos Bolig:Net.

Mener du det alvorligt?

Bolig:Net vil gerne oprette en erhvervsforbindelse for Mikkel Schulz, men firmaet er ikke helt sikker på, om Mikkel Schulz har forstået, hvad det er, han beder om.

"Bolig:Net virkede forundrede over, at jeg ville betale mig til ordentligt internet på den måde. De ringede endda til mig og spurgte, om jeg var klar over, hvad jeg kastede mig ud i."

Bolig:Net har ikke selv et fibernet i området og må leje sig ind på TDC's fibernet i Hillerød.

TDC vil gerne grave et rør med et fiberkabel ned i Gartnervænget, så længe Bolig:net betaler for det. Prisen for det arbejde betaler Mikkel Schulz.

Det ender med at Mikkel Schulz betaler 30.000 kroner for at få etableret det fibernet, som han har jagtet i årevis.

Men hvordan kom Mikkel Schulz til det punkt?

Et langt forløb

Det hele begyndte, da Mikkel Schulz og hans hustru flyttede til Hillerød.

"Nu har vi boet her i fire år, og da vi lige var flyttet ind, kontaktede jeg TDC om at få fiber, men TDC kunne ikke engang levere en pris på nedgravning af fiberkabler. Uanset pris var svaret bare et blankt nej."

I samme omgang kontaktede Mikkel Schulz også en lang række andre internetudbydere, men uden held. Ingen kunne levere fibernet til ham.

"En af udfordringerne for dem var, at der ikke var nogle tomme rør i vejen, som de kunne trække fiberkablet i. Jeg kan ikke forstå, at man ikke har lagt dem, for vejen har været gravet op flere gange, når der har været kloakarbejde, eller man har lagt luftledninger ned."

Det gravearbejde stod elselskabet Verdo for, og det leverer ikke internet i Hillerød, fik Mikkel Schulz at vide, da han ringede til Verdo i håbet om, at gravearbejdet kunne indebære et fiberkabel til ham.


Et nyt håb

For halvandet år siden troede Mikkel Schulz dog endelig, at hans håb om fibernet skulle blive til virkelighed. TDC gravede fiber ned på en vej, som krydser Gartnervænget, hvor Mikkel Schulz selv bor.

"TDC begyndte at grave fiber ned 100 meter fra min hoveddør, og så ringede jeg selvfølgelig med det samme."

Svaret fra TDC var dog en smule forvirrende.

"TDC svarede, at der ikke var planlagt noget gravearbejde i mit område, selvom jeg jo kunne se det med mine egne øjne. Så  fik jeg at vide, at det var til erhverv, og det kunne private ikke få. TDC ville ikke engang fortælle, hvad det skulle koste at lægge en splejsedåse ned, så der kunne løbe et kabel ned ad Gartnervænget. Men det gør TDC jo så nu," lyder det lidt forbløffet fra Mikkel Schulz.

Håber på at gøre en forskel

Mikkel Schulz håber, at hans utraditionelle løsning kan betyde en mulighed for fibernet til naboerne på Gartnervænget, nu hvor TDC altså har et rør med plads til flere fibernetforbindelser gravet ned i vejen.

"TDC burde jo kunne tilbyde privatforbindelser til de andre, og det håber jeg, at TDC gør. For så er der nogen, som får noget ud af det."

Computerworld har i forbindelse med denne artikel ringet til TDC's salgsafdelinger for fibernet til private og til erhvervskunder for at høre, om det nye rør til fibernetkabler i Gartnervænget har ændret mulighederne for områdets beboere.

Læs også: Nederlag til TDC i Østre Landsret: Rivaler kan forlange at TDC graver fibernet ned for sig

Konkret spurgte Computerworld om mulighederne for at få fibernet lagt ind på nabogrunden.

Svaret er, ganske som tidligere, afhængigt af, om der er tale om en privatkunde eller en erhvervskunde.

Således er svaret et klart nej, med mindre der er tale om en erhvervsløsning. Sådan en kan TDC nemlig tilbyde til nabogrunden for 1695 kroner om måneden ganske uden betaling for oprettelse.

I 2018 udløber bindingsperioden på Mikkel Schulz' erhvervsfiberforbindelse. Til den tid kan han med lidt held få et godt tilbud på fiber som privatkunde. Nu er kablerne der i hvert fald.