Artikel top billede

Volkswagen vil ikke overhales indenom af selvkørende biler. Foto: Google

Volkswagen hyrer Apple-udviklingschef: Ekspert i selvkørende biler

Volkswagen henter ekspert i selvkørende biler ind som chef for firmaets nye afdeling for digitaliserings strategi. Johann Jungwirth kommer fra en stilling som udviklingschef hos Apple og skal referere direkte til Volksvagens CEO.

Volkswagen opruster kraftigt i kampen om fremtidens bilmarked, og henter nu chefen for Apples Mac Systems Engineering afdeling, Johann Jungwirth ind som leder af den nye afdeling for digitaliserings strategi. 

Her skal han referere direkte til Volkswagens CEO, Matthias Müller, lyder det i en pressemeddelelse fra Volkswagen.

Selvkørende biler og hemmelige projekter

Johann Jungwirth er absolut ingen hr. hvem som helst i bilindustrien.

Hans afdeling hos Apple arbejdede blandt andet tæt sammen med den såkaldte Special Projects Group, ligesom han tidligere har været CEO for Mercedes Benz Research & Development i Nordamerika.

Her havde Johann Jungwirth blandt andet ansvar for udviklingen af selvkørende biler, som Mercedes Benz konceptbil F015 og elektriske køretøjer.

Du kan komme med på tur i en (næsten) selvkørende bil her

Frygten for Apple

Det er en udbredt opfattelse i bilbranchen, at Johann Jungwirth var stærkt involveret i Apples udvikling af en selvkørende bil, det såkaldte Projekt Titan, skriver New York Times.

Projektet har skabt frygt for, at Apple vil gøre ved bilmarkedet, hvad iPhone gjorde ved telefonmarkedet

Volkswagen erkender da også blankt, at firmaet har skabt Joahnn Jungwirth's nye afdeling for ikke at blive forældede.

"Med den nye stilling og udnævnelsen af Jungwirth styrker Volkswagen kraftigt sin position inden for digitalisering, som er it meget vigtigt område i bilindustriens fremtid," hedder det i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere