Artikel top billede

Volkswagen vil ikke overhales indenom af selvkørende biler. Foto: Google

Volkswagen hyrer Apple-udviklingschef: Ekspert i selvkørende biler

Volkswagen henter ekspert i selvkørende biler ind som chef for firmaets nye afdeling for digitaliserings strategi. Johann Jungwirth kommer fra en stilling som udviklingschef hos Apple og skal referere direkte til Volksvagens CEO.

Volkswagen opruster kraftigt i kampen om fremtidens bilmarked, og henter nu chefen for Apples Mac Systems Engineering afdeling, Johann Jungwirth ind som leder af den nye afdeling for digitaliserings strategi. 

Her skal han referere direkte til Volkswagens CEO, Matthias Müller, lyder det i en pressemeddelelse fra Volkswagen.

Selvkørende biler og hemmelige projekter

Johann Jungwirth er absolut ingen hr. hvem som helst i bilindustrien.

Hans afdeling hos Apple arbejdede blandt andet tæt sammen med den såkaldte Special Projects Group, ligesom han tidligere har været CEO for Mercedes Benz Research & Development i Nordamerika.

Her havde Johann Jungwirth blandt andet ansvar for udviklingen af selvkørende biler, som Mercedes Benz konceptbil F015 og elektriske køretøjer.

Du kan komme med på tur i en (næsten) selvkørende bil her

Frygten for Apple

Det er en udbredt opfattelse i bilbranchen, at Johann Jungwirth var stærkt involveret i Apples udvikling af en selvkørende bil, det såkaldte Projekt Titan, skriver New York Times.

Projektet har skabt frygt for, at Apple vil gøre ved bilmarkedet, hvad iPhone gjorde ved telefonmarkedet

Volkswagen erkender da også blankt, at firmaet har skabt Joahnn Jungwirth's nye afdeling for ikke at blive forældede.

"Med den nye stilling og udnævnelsen af Jungwirth styrker Volkswagen kraftigt sin position inden for digitalisering, som er it meget vigtigt område i bilindustriens fremtid," hedder det i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere