Aalborg Kommune vandt hovedprisen for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Mød årets bedste offentlige digitale initiativ 2015

Årets tre bedste offentlige digitale initiativer er netop blevet kåret. Se de tre vindere her.

Offentlige it-projekter står for tiden lidt i skyggen af Skats store problemer med EFI-skandalen. Men der er der ingen grund til,  understregede direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Pedersen, da prisen for "Årets digital initiativ" blev uddelt torsdag på Cinemateket i det centrale København.

I alt 90 projekter var indstillet til prisen (se oversigten her), men vinderen blev Aalborg Kommune for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Også priser til socialt projekt og Forsvaret
Prisen, som er 10.000 i støtte til et relevant fagligt arrangement, blev overdraget af social- og indenrigsminister Karen Elleman (V).

Ministeren slog i den forbindelse fast, at der i den kommende offentlige digitaliseringsstrategi er fokus på selvbetjeningsløsninger som er nemme at forstå - og som også reelt anvendes af borgerne.

Ud over Aalborg Kommune vandt Projekt Udenfor prisen for "Årets frivillige initiativ", for projektets opsøgende arbejde på gadeplan med at hjælpe hjemløse med de offentlige digitale løsninger.

Prisen med det mundrette navn "Årets omlægning af post" gik til Forsvaret for organisationens indsats med at omlægge fysisk post til digital post, når den hvert år kommunikerer med 70.000 18-årige, og der sendes årligt mere end 300.000 breve om værnepligt, session og Forsvarets Dag.

I samarbejde med DSB har Forsvaret desuden udviklet digitale togbilletter, som unge kan bruge, hvis de eksempelvis skal deltage i Forsvarets Dag.  

Bag kåringen af Årets digitale initiativ står Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL, Danske Regioner, Kulturstyrelsen, Ældre Sagen, Telecenter Danmark og Danske Seniorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.