Artikel top billede

Aalborg Kommune vandt hovedprisen for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Mød årets bedste offentlige digitale initiativ 2015

Årets tre bedste offentlige digitale initiativer er netop blevet kåret. Se de tre vindere her.

Offentlige it-projekter står for tiden lidt i skyggen af Skats store problemer med EFI-skandalen. Men der er der ingen grund til,  understregede direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Pedersen, da prisen for "Årets digital initiativ" blev uddelt torsdag på Cinemateket i det centrale København.

I alt 90 projekter var indstillet til prisen (se oversigten her), men vinderen blev Aalborg Kommune for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Også priser til socialt projekt og Forsvaret

Prisen, som er 10.000 i støtte til et relevant fagligt arrangement, blev overdraget af social- og indenrigsminister Karen Elleman (V).

Ministeren slog i den forbindelse fast, at der i den kommende offentlige digitaliseringsstrategi er fokus på selvbetjeningsløsninger som er nemme at forstå - og som også reelt anvendes af borgerne.

Ud over Aalborg Kommune vandt Projekt Udenfor prisen for "Årets frivillige initiativ", for projektets opsøgende arbejde på gadeplan med at hjælpe hjemløse med de offentlige digitale løsninger.

Prisen med det mundrette navn "Årets omlægning af post" gik til Forsvaret for organisationens indsats med at omlægge fysisk post til digital post, når den hvert år kommunikerer med 70.000 18-årige, og der sendes årligt mere end 300.000 breve om værnepligt, session og Forsvarets Dag.

I samarbejde med DSB har Forsvaret desuden udviklet digitale togbilletter, som unge kan bruge, hvis de eksempelvis skal deltage i Forsvarets Dag.  

Bag kåringen af Årets digitale initiativ står Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL, Danske Regioner, Kulturstyrelsen, Ældre Sagen, Telecenter Danmark og Danske Seniorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere