Artikel top billede

Aalborg Kommune vandt hovedprisen for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Mød årets bedste offentlige digitale initiativ 2015

Årets tre bedste offentlige digitale initiativer er netop blevet kåret. Se de tre vindere her.

Offentlige it-projekter står for tiden lidt i skyggen af Skats store problemer med EFI-skandalen. Men der er der ingen grund til,  understregede direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Pedersen, da prisen for "Årets digital initiativ" blev uddelt torsdag på Cinemateket i det centrale København.

I alt 90 projekter var indstillet til prisen (se oversigten her), men vinderen blev Aalborg Kommune for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Også priser til socialt projekt og Forsvaret

Prisen, som er 10.000 i støtte til et relevant fagligt arrangement, blev overdraget af social- og indenrigsminister Karen Elleman (V).

Ministeren slog i den forbindelse fast, at der i den kommende offentlige digitaliseringsstrategi er fokus på selvbetjeningsløsninger som er nemme at forstå - og som også reelt anvendes af borgerne.

Ud over Aalborg Kommune vandt Projekt Udenfor prisen for "Årets frivillige initiativ", for projektets opsøgende arbejde på gadeplan med at hjælpe hjemløse med de offentlige digitale løsninger.

Prisen med det mundrette navn "Årets omlægning af post" gik til Forsvaret for organisationens indsats med at omlægge fysisk post til digital post, når den hvert år kommunikerer med 70.000 18-årige, og der sendes årligt mere end 300.000 breve om værnepligt, session og Forsvarets Dag.

I samarbejde med DSB har Forsvaret desuden udviklet digitale togbilletter, som unge kan bruge, hvis de eksempelvis skal deltage i Forsvarets Dag.  

Bag kåringen af Årets digitale initiativ står Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL, Danske Regioner, Kulturstyrelsen, Ældre Sagen, Telecenter Danmark og Danske Seniorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere