Artikel top billede

Aalborg Kommune vandt hovedprisen for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Mød årets bedste offentlige digitale initiativ 2015

Årets tre bedste offentlige digitale initiativer er netop blevet kåret. Se de tre vindere her.

Offentlige it-projekter står for tiden lidt i skyggen af Skats store problemer med EFI-skandalen. Men der er der ingen grund til,  understregede direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Pedersen, da prisen for "Årets digital initiativ" blev uddelt torsdag på Cinemateket i det centrale København.

I alt 90 projekter var indstillet til prisen (se oversigten her), men vinderen blev Aalborg Kommune for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Også priser til socialt projekt og Forsvaret

Prisen, som er 10.000 i støtte til et relevant fagligt arrangement, blev overdraget af social- og indenrigsminister Karen Elleman (V).

Ministeren slog i den forbindelse fast, at der i den kommende offentlige digitaliseringsstrategi er fokus på selvbetjeningsløsninger som er nemme at forstå - og som også reelt anvendes af borgerne.

Ud over Aalborg Kommune vandt Projekt Udenfor prisen for "Årets frivillige initiativ", for projektets opsøgende arbejde på gadeplan med at hjælpe hjemløse med de offentlige digitale løsninger.

Prisen med det mundrette navn "Årets omlægning af post" gik til Forsvaret for organisationens indsats med at omlægge fysisk post til digital post, når den hvert år kommunikerer med 70.000 18-årige, og der sendes årligt mere end 300.000 breve om værnepligt, session og Forsvarets Dag.

I samarbejde med DSB har Forsvaret desuden udviklet digitale togbilletter, som unge kan bruge, hvis de eksempelvis skal deltage i Forsvarets Dag.  

Bag kåringen af Årets digitale initiativ står Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL, Danske Regioner, Kulturstyrelsen, Ældre Sagen, Telecenter Danmark og Danske Seniorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere