Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google har fjernet 1,2 millioner websites fra søge-resultaterne - tusindvis fjernet i Danmark

Det vælter ind med anmodninger til Google fra folk, der ønsker at blive glemt og overset af søgemaskinen. Google har fjernet mere end 1,2 milllioner sites fra selskabets indeks - herunder 11.500 i Danmark, som altså nu er usynlige for søgemaskinen.

Hos Google vælter det ind med anmodninger fra folk, der vil slettes og glemmes af det store søgeselskab, der ellers registrerer og følger al trafik på selskabets sites.

Google har således modtaget mere end 348.000 henvendelser fra folk, som kræver, at blive fjernet fra Googles søgeresultater.

Selskabet har herhjemme modtaget 3.460 anmodninger om fjernelse af 11.552 webadresser i Danmark.

Tvunget af doms-afgørelse

Anmodningerne er strømmet ind som følge af en afgørelse i maj 2014, hvor EU-domstolen afgjorde, at enkeltpersoner kan bede søgemaskiner om at fjerne søgeresultater om sig selv.

Du kan læse hele dommen her.

Afgørelsen tvang dermed søgemaskine-selskaberne til at aktivt at vurdere hver eneste anmodning og efterkomme den, medmindre der er tale om, at de pågældende resultater er i offentlighedens interesse.

Ifølge Google har selskabet evalueret i alt 1,234,092 URL-adresser.

Langt størstedelen af de søgeresultater, som folk ønsker fjernet, er webadresser, der peger direkte mod store brugerdrevne medier som Faceboook, YouTube, Twitter og lignende.

På førstepladsen ligger faktisk Facebook, som er det site, som flest mennesker ønsker henvisninger til fjernet. Også søgeresultater, der peger mod YouTube, Twitter og det sociale medie Badoo er i høj kurs.

En generel tendens er dog, at Google afviser flere anmodinger end selskabet giver medhold.

Google giver de pågældende sites besked, når selskabet har fjernet søgeresultatet fra selskabets indeks, men de pågældende sites er ikke forpligtede til at fjerne det pågældende indhold.

Visse lande i Europa har skærpet blikket mod søgeresultaterne efter EU-afgørelsen.

Hvis du ønsker at indsende en anmodning om fjernelse af søgeresultater i henhold til den europæiske databeskyttelseslov, så skal du udfylde en webformular.

Herefter vil Google vurdere, om der er hold i din klage.

Når søgefirmaet behandler en anmodning om fjernelse af en webadresse vurderes i første omgang om resultaterne omfatter forældede eller unøjagtige oplysninger om personen.

Ligeledes vægter Google om der er en offentlig interesse i de oplysninger, der er tilbage i firmaets søgeresultater.

Det kan eksempelvis være om de vedrører finansiel svindel, professionel pligtforsømmelse, straffedomme eller din offentlige adfærd som embedsmand.

Har du fået fjernet søgeresultater i Danmark? Hvorfor har det været nødvendigt? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere