Artikel top billede

Computerworlds julegave-service: Her er de fede tech-gaver til jul

Hvis du ikke aner, hvad du skal ønske dig til jul, kan du kigge her for at få lidt inspiration. Her opdeler vi julegaveønsker inden for tech i tre forskellige prisklasser.

Når nu familien for tredje gang spørger, hvad du ønsker dig til jul, så kan du denne gang være forberedt, hvis du har kigget denne liste igennem.

Her på Computerworld har vi samlet en liste over ønsker i forskellige prisklasser, som nemt og elegant kan skrives på en ønskeseddel, hvis din familie ikke har noget imod at smide lidt elektronik under juletræet.

Julegaver til under 500 kroner

1. Chromecast (2015)

Med Googles lille streamingdongle kan selv det dummeste tv blive smart. Med Chromecast kan du streame YouTube, Netflix og andre video-tjenester direkte til dit fjernsyn fra din smartphone eller fra din Chrome-browser på computeren.

Pris: 270 kroner.

2. Mofibo-abonnement

Traditionelt hører bøger til de populære julegave-typer, så i vores digitale hverdag kan du i stedet give et halvt års abonnement på Mofibo, der er en Netflix-lignende tjeneste med specielt mange danske bøger.

Pris: 450 kroner for et halvt år

3. Fallout 4

Årets mest hypede spil foregår i et postapokalyptisk Boston, hvor du efter at have kravlet ud af sikkerheden i en atombunker skal finde din søn. Spillet lover flere hundrede timers underholdning og ja, vi har allerede selv brugt alt for mange timer i paddehatteskyens lange skygge.

Pris: 400 kroner.

4. Raspberry Pi 2 B

Raspberry Pi er en af de mest populære micro-computere til opfindere - både nybegyndere og professionelle. Den kører hovedsageligt Linux-distroer, og kan være hjernen i alverdens projekter.

Pris: 350 kroner.

Julegaver til 1.000 kroner

5. Intel Compute Stick.

Hvis du har brug for en lille, men stadig brugbar computer enten til kontor eller til hjemmebiografsystem, så kan du ønske dig en Intel Compute Stick med Windows 8.1 (som nemt kan opgraderes til Windows 10).

Den lille computer har en Atom-processor og kan klare lette opgaver uden besvær.

Pris: ca. 1.000 kroner.

6. Logitech Master MX

Her har vi en af de bedste trådløse mus, hvis du sidder mange timer om dagen med en mus i hånden. Musen har et hav af programmerbare knapper og fungerer godt med både Windows 10 og OS X.

Pris: 750 kroner.

7. Hyper X Cloud II

Hyper X er Kingstons gamerheadset i mellemprisklassen, og giver prisen taget i betragtning en god lyd.

Headsettet kan både bruges i din smartphone og din computer.

Pris: 750 kroner.

8. Amazon Kindle Paperwhite

Glad for engelske bøger? Med en ebogslæser som Amazon Kindle Paperwhite kan du læse løs i ugevis før batteriet sætter ud - hvis altså du kan leve med kun at købe dine bøger fra Amazons store onlinekatalog, da Kindle er bundet til Amazons egen butik. Du kan dog indlæse bøger fra andre kilder som PDF.

Pris: 800 kroner (hvis købt fra engelsk Amazon) - 1.300 (hvis købt i Danmark)

Julegaver til over 1.000 kroner

9. Fitbit Charge HR

Hvis du er motionist eller gerne vil holde øje med dit daglige skridttal, puls, eller kalorieforbrug, så er et fitnessband løsningen.

Fitbit Charge HR kan måle din puls, og ser samtidig ikke helt tosset ud på håndleddet.

Pris: 1.110 kroner

10. Apple TV (2015)

Hvis du bruger Apple-udstyr eller bare ønsker et smart streamingsystem til dit fjernsyn, så er det nye Apple TV måske noget for dig.
Apple TV har altid været smarte og nemme at bruge, men nu er det muligt at installere apps og spil.

Pris: 1.300 kroner.

11. GoPro Hero4 Black

Med det lille holdbare kamera kan du filme turen ned af mountainbike-ruten i Mols Bjerge eller skiferien i 4K. GoPro-topmodellen Hero4 Black kan filme i 4K og har et kæmpe tilbehørskatalog så du kan sætte kameraet fast på alt fra dit haglgevær til din racerbil.

Pris: 2.900 kroner

Hvis intet af det her tiltaler dig?

Hugo Boss "George RS Dots by Boss"

Klassiske sorte strømper med diskrete små prikker. 

Cirka 150 kroner.

Læs også: Oversigt: Det giver du gameren i julegave