Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Unisys lukker og slukker i Danmark efter massive underskud - 44 ansatte ryger ud

Den tidligere mainframe-kæmpe Unisys tager konsekvensen af flere års massive underskud og trækker stikket til sin danske forretning. 44 medarbejdere mister deres job.

Efter mere end 30 år på det danske marked har den amerikanske main-frame- og outsourcing-leverandør Unisys valgt at lukke ned for sin danske forretning.

Ifølge Computerworlds oplysninger betyder Unisys' exit fra Danmark, at samtlige 44 medarbejdere bliver fyret.

De første knap 20 fyresedler er allerede blevet uddelt i løbet af efteråret, og ved udgangen af denne måned falder de sidste opsigelser.

Det danske kontor vil dog fortsat holde åbent frem til juni, hvor sidste mand lukker og slukker.

Unisys danske direktør, Palle Hansen, bekræfter lukningen af det danske kontor, men ønsker ikke at udtale sig om sagen.

"Der er en del, der ikke er afklaret endnu, så jeg bliver nødt til at henvise dig til vores kommunikationsfolk. Vi har fået besked på, at vi ikke må udtale os lokalt," siger Palle Hansen.

Unisys pr-afdeling vil imidlertid heller ikke fortælle noget.

"Vi takker for muligheden for at kommentere, men vi er stadig i en høringsproces og kan derfor ikke svare nærmere på dine spørgsmål," lyder det fra selskabet.

I Danmark har Unisys i de seneste fem regnskaber genereret et samlet underskud på mere end 80 millioner kroner.

Et lignende billede tegner sig i resten af Europa, hvor Unisys har haft stadig sværere ved at få sin forretning til at løbe rundt.

Lukker også i resten af Norden

Unisys har da også tidligere været igennem en stribe fyringsrunder i flere europæiske lande, hvor man har skilt sig af med op mod halvdelen af de ansatte.

Også den aktuelle nedlukning i Danmark er del af en større nedskæringsrunde, som betyder lukning af Unisys-afdelinger i resten af Skandinavien og Baltikum.

Unisys vil nu overlade sine nuværende aktiviteter til en række partnere, som skal stå for at servicere de eksisterende kunder.

Det bliver så selskabets kontor i London, der kommer til at styre aktiviteterne i Norden.

I selskabets storhedstid leverede Unisys store main frame-løsninger, som var baseret på selskabets egen-producerede servere. Tidligere i år annoncerede Unisys dog, at man gik over til at bruge Intel-baserede servere.

Unisys blev stiftet i 1986 ved en fusion mellem firmaerne Sperry og Burroughs.

På det tidspunkt beskæftigede selskabet omkring 120.000 medarbejdere på globalt plan. I dag er det nede på omkring 22.000 ansatte.

I Danmark har Unisys halveret sin bemanding over de seneste 10 år.

Læs også:

VMwares CTO: Cloud computing er lige så vanedannende som crack

Disse banebrydende begivenheder kom til at spille en afgørende rolle for it-industrien

Nedturen fortsætter: IBM's omsætning falder med 12 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere