Artikel top billede

Unisys lukker og slukker i Danmark efter massive underskud - 44 ansatte ryger ud

Den tidligere mainframe-kæmpe Unisys tager konsekvensen af flere års massive underskud og trækker stikket til sin danske forretning. 44 medarbejdere mister deres job.

Efter mere end 30 år på det danske marked har den amerikanske main-frame- og outsourcing-leverandør Unisys valgt at lukke ned for sin danske forretning.

Ifølge Computerworlds oplysninger betyder Unisys' exit fra Danmark, at samtlige 44 medarbejdere bliver fyret.

De første knap 20 fyresedler er allerede blevet uddelt i løbet af efteråret, og ved udgangen af denne måned falder de sidste opsigelser.

Det danske kontor vil dog fortsat holde åbent frem til juni, hvor sidste mand lukker og slukker.

Unisys danske direktør, Palle Hansen, bekræfter lukningen af det danske kontor, men ønsker ikke at udtale sig om sagen.

"Der er en del, der ikke er afklaret endnu, så jeg bliver nødt til at henvise dig til vores kommunikationsfolk. Vi har fået besked på, at vi ikke må udtale os lokalt," siger Palle Hansen.

Unisys pr-afdeling vil imidlertid heller ikke fortælle noget.

"Vi takker for muligheden for at kommentere, men vi er stadig i en høringsproces og kan derfor ikke svare nærmere på dine spørgsmål," lyder det fra selskabet.

I Danmark har Unisys i de seneste fem regnskaber genereret et samlet underskud på mere end 80 millioner kroner.

Et lignende billede tegner sig i resten af Europa, hvor Unisys har haft stadig sværere ved at få sin forretning til at løbe rundt.

Lukker også i resten af Norden

Unisys har da også tidligere været igennem en stribe fyringsrunder i flere europæiske lande, hvor man har skilt sig af med op mod halvdelen af de ansatte.

Også den aktuelle nedlukning i Danmark er del af en større nedskæringsrunde, som betyder lukning af Unisys-afdelinger i resten af Skandinavien og Baltikum.

Unisys vil nu overlade sine nuværende aktiviteter til en række partnere, som skal stå for at servicere de eksisterende kunder.

Det bliver så selskabets kontor i London, der kommer til at styre aktiviteterne i Norden.

I selskabets storhedstid leverede Unisys store main frame-løsninger, som var baseret på selskabets egen-producerede servere. Tidligere i år annoncerede Unisys dog, at man gik over til at bruge Intel-baserede servere.

Unisys blev stiftet i 1986 ved en fusion mellem firmaerne Sperry og Burroughs.

På det tidspunkt beskæftigede selskabet omkring 120.000 medarbejdere på globalt plan. I dag er det nede på omkring 22.000 ansatte.

I Danmark har Unisys halveret sin bemanding over de seneste 10 år.

Læs også:

VMwares CTO: Cloud computing er lige så vanedannende som crack

Disse banebrydende begivenheder kom til at spille en afgørende rolle for it-industrien

Nedturen fortsætter: IBM's omsætning falder med 12 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.