Danskere anholdt i Europol-razzia for indkøb af hacker-værktøjer på nettet

Flere danskere er blevet anholdt som led i en større international aktion mod salg og brug af hacker-værktøjer.

Dansk politi har i samarbejde med Europol anholdt en lille håndfuld personer, som nu er sigtet for at have købt ulovlige hackerværktøjer på nettet.

Det oplyser politikommissær Sonny Olesen fra Rigspolitiets Nationale Cybercrime-center (NC3) til Computerworld.

De danske anholdelser skete i sidste uge og er led i en større international aktion rettet mod køb og salg af såkaldte RAT Tools (remote access trojans), som bruges af hackere til at tage kontrol med computere og web-kameraer og stjæle kodeord, personlige data og filer.

Sonny Olesen ønsker ikke at sætte præcis tal på, hvor mange danskere, der er involveret i sagen. Men han oplyser, at alle anholdelser er sket i Jylland, og at der er tale om "unge mennesker".

Udstyr beslaglagt
Politiet har i forbindelse med aktionen beslaglagt it-udstyr, og efter endt afhøring er samtlige mistænkte løsladt igen.

Europol-aktionen, der går under navnet Operation Falling Star, har også ført til anholdelser i Norge, Frankrig og Rumænien.

I Norge har politiet blandt andet anholdt en person, som solgte den ulovlige software via en netbutik.

Så sent som i dag fortalte Jylllands-Posten, at nye tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af anmeldelser af it-kriminalitet i år vil sætte ny rekord med tæt på en fordobling sammenlignet med i fjor.

Dankortsvindel på nettet, phishing-mails, hvor afsenderen forsøger at lokke modtagerne til at udlevere bankoplysninger er blandt de bandit-discipliner, der er i voldsom vækst.

I 2014 modtog politiet 5.628 anmeldelser om såkaldt databedrageri. Alene i løbet af årets første tre kvartaler har politiet modtaget 8.775 anmeldelser.

Læs også:

25-årig dansk hacker på anklagebænken: Retssag begynder onsdag

Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.