Danskere anholdt i Europol-razzia for indkøb af hacker-værktøjer på nettet

Flere danskere er blevet anholdt som led i en større international aktion mod salg og brug af hacker-værktøjer.

Dansk politi har i samarbejde med Europol anholdt en lille håndfuld personer, som nu er sigtet for at have købt ulovlige hackerværktøjer på nettet.

Det oplyser politikommissær Sonny Olesen fra Rigspolitiets Nationale Cybercrime-center (NC3) til Computerworld.

De danske anholdelser skete i sidste uge og er led i en større international aktion rettet mod køb og salg af såkaldte RAT Tools (remote access trojans), som bruges af hackere til at tage kontrol med computere og web-kameraer og stjæle kodeord, personlige data og filer.

Sonny Olesen ønsker ikke at sætte præcis tal på, hvor mange danskere, der er involveret i sagen. Men han oplyser, at alle anholdelser er sket i Jylland, og at der er tale om "unge mennesker".

Udstyr beslaglagt
Politiet har i forbindelse med aktionen beslaglagt it-udstyr, og efter endt afhøring er samtlige mistænkte løsladt igen.

Europol-aktionen, der går under navnet Operation Falling Star, har også ført til anholdelser i Norge, Frankrig og Rumænien.

I Norge har politiet blandt andet anholdt en person, som solgte den ulovlige software via en netbutik.

Så sent som i dag fortalte Jylllands-Posten, at nye tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af anmeldelser af it-kriminalitet i år vil sætte ny rekord med tæt på en fordobling sammenlignet med i fjor.

Dankortsvindel på nettet, phishing-mails, hvor afsenderen forsøger at lokke modtagerne til at udlevere bankoplysninger er blandt de bandit-discipliner, der er i voldsom vækst.

I 2014 modtog politiet 5.628 anmeldelser om såkaldt databedrageri. Alene i løbet af årets første tre kvartaler har politiet modtaget 8.775 anmeldelser.

Læs også:

25-årig dansk hacker på anklagebænken: Retssag begynder onsdag

Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.