Artikel top billede

Danskere anholdt i Europol-razzia for indkøb af hacker-værktøjer på nettet

Flere danskere er blevet anholdt som led i en større international aktion mod salg og brug af hacker-værktøjer.

Dansk politi har i samarbejde med Europol anholdt en lille håndfuld personer, som nu er sigtet for at have købt ulovlige hackerværktøjer på nettet.

Det oplyser politikommissær Sonny Olesen fra Rigspolitiets Nationale Cybercrime-center (NC3) til Computerworld.

De danske anholdelser skete i sidste uge og er led i en større international aktion rettet mod køb og salg af såkaldte RAT Tools (remote access trojans), som bruges af hackere til at tage kontrol med computere og web-kameraer og stjæle kodeord, personlige data og filer.

Sonny Olesen ønsker ikke at sætte præcis tal på, hvor mange danskere, der er involveret i sagen. Men han oplyser, at alle anholdelser er sket i Jylland, og at der er tale om "unge mennesker".

Udstyr beslaglagt

Politiet har i forbindelse med aktionen beslaglagt it-udstyr, og efter endt afhøring er samtlige mistænkte løsladt igen.

Europol-aktionen, der går under navnet Operation Falling Star, har også ført til anholdelser i Norge, Frankrig og Rumænien.

I Norge har politiet blandt andet anholdt en person, som solgte den ulovlige software via en netbutik.

Så sent som i dag fortalte Jylllands-Posten, at nye tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af anmeldelser af it-kriminalitet i år vil sætte ny rekord med tæt på en fordobling sammenlignet med i fjor.

Dankortsvindel på nettet, phishing-mails, hvor afsenderen forsøger at lokke modtagerne til at udlevere bankoplysninger er blandt de bandit-discipliner, der er i voldsom vækst.

I 2014 modtog politiet 5.628 anmeldelser om såkaldt databedrageri. Alene i løbet af årets første tre kvartaler har politiet modtaget 8.775 anmeldelser.

Læs også:

25-årig dansk hacker på anklagebænken: Retssag begynder onsdag

Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere