Artikel top billede

Danskere anholdt i Europol-razzia for indkøb af hacker-værktøjer på nettet

Flere danskere er blevet anholdt som led i en større international aktion mod salg og brug af hacker-værktøjer.

Dansk politi har i samarbejde med Europol anholdt en lille håndfuld personer, som nu er sigtet for at have købt ulovlige hackerværktøjer på nettet.

Det oplyser politikommissær Sonny Olesen fra Rigspolitiets Nationale Cybercrime-center (NC3) til Computerworld.

De danske anholdelser skete i sidste uge og er led i en større international aktion rettet mod køb og salg af såkaldte RAT Tools (remote access trojans), som bruges af hackere til at tage kontrol med computere og web-kameraer og stjæle kodeord, personlige data og filer.

Sonny Olesen ønsker ikke at sætte præcis tal på, hvor mange danskere, der er involveret i sagen. Men han oplyser, at alle anholdelser er sket i Jylland, og at der er tale om "unge mennesker".

Udstyr beslaglagt

Politiet har i forbindelse med aktionen beslaglagt it-udstyr, og efter endt afhøring er samtlige mistænkte løsladt igen.

Europol-aktionen, der går under navnet Operation Falling Star, har også ført til anholdelser i Norge, Frankrig og Rumænien.

I Norge har politiet blandt andet anholdt en person, som solgte den ulovlige software via en netbutik.

Så sent som i dag fortalte Jylllands-Posten, at nye tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af anmeldelser af it-kriminalitet i år vil sætte ny rekord med tæt på en fordobling sammenlignet med i fjor.

Dankortsvindel på nettet, phishing-mails, hvor afsenderen forsøger at lokke modtagerne til at udlevere bankoplysninger er blandt de bandit-discipliner, der er i voldsom vækst.

I 2014 modtog politiet 5.628 anmeldelser om såkaldt databedrageri. Alene i løbet af årets første tre kvartaler har politiet modtaget 8.775 anmeldelser.

Læs også:

25-årig dansk hacker på anklagebænken: Retssag begynder onsdag

Politiet slår til: Anholder 49 personer i kæmpe phishing-sag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere