Artikel top billede

Microsofts nye Windows Defender ATP: Virksomhederne skal bruge ny sikkerhedstjeneste

Microsoft lancerer Windows Defender Advanced Threat Protection, der er rettet specifikt mod erhvervskunderne og skal højne sikkerheden.

Microsofts egen antivirus-løsning, Windows Defender, som Windows-brugerne får med i pakken, når de installerer styresystemet, har hidtil primært været rettet mod privatbrugerne.

Microsoft har dog store planer om, at også virksomhedsbrugerne i stigende grad skal lade sig beskytte af Microsoft og af Windows Defender.

Det sker i form af en ny tjeneste, Windows Defender Advanced Threat Protection, der er specifikt målrettet virksomhederne.

Den nye løsning består konkret af det Windows Defender, der er bygget ind i Windows fra fødslen og så en ny cloud-service.

Det forklarer Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, i et blogindlæg.

Behov for bedre beskyttelse

Windows Defender anvendes allerede på omkring 300 millioner Windows-enheder, skriver Microsoft.

Selskabet lægger ikke skjul på, at det er ambitionen, at Windows 10 skal være det hidtil mest sikre Windows-styresystem - ikke mindst fordi de it-kriminelles angrebsforsøg bliver både flere og mere avancerede.

"Når angribernes fremgangsmåder har udviklet sig og er blevet mere sofistikerede, så må vores tilgang til at yde beskyttelse for vores virksomhedskunder også gøre det samme."

"For at hjælpe med at beskytte vores virksomhedskunder, udvikler vi Windows Defender Advanced Threat Protection, en ny tjeneste, der vil hjælpe virksomheder med at opsnappe, efterforske og reagere på avancerede angreb mod deres netværk."

Læs også: 10 konkrete it-sikkerhedstrusler: Hvilken trussel bekymrer dig mest?

"Ved at bygge på eksisterende beskyttelse, som Windows 10 tilbyder i dag, giver Windows Defender Advanced Threat Protection et nyt 'post-breach' lag af beskyttelse til Windows 10 sikkerhedspakken."

"Med en kombination af klientteknologi, der er bygget ind i Windows 10, og robust cloud-service vil det hjælpe med at opfange trusler, der er sluppet forbi andre typer forsvar, udstyre virksomhederne med information til at efterforske angrebet på tværs af endpoints og tilbyde anbefalede modsvar."

Kommer senere i år

Microsoft fremhæver samtidig en af de - ifølge selskabet - klare fordele ved den nye sikkerhedsløsning:

"Fordi Windows Defender Advanced Threat Protection bygges ind i Windows 10, vil det blive konstant blive holdt opdateret, mindske omkostningerne, og der vil ikke kræves en udrulnings-indsats."

Terry Myerson oplyser samtidig, at Windows Defender Advanced Threat Protection allerede er i brug hos en række virksomheder fra forskellige industrier, og at løsningen på nuværende tidspunkt beskytter 500.000 endpoints.

"Vi opfordrer vores kunder til at opgradere til Windows 10 for at få vores mest avancerede sikkerhedsbeskyttelse med muligheden for at drage nytte af Windows Defender Advanced Threat Protection, når det bliver tilgængeligt mere bredt i år."

Det fremgår ikke af Microsofts annoncering, hvordan Windows Defender Advanced Threat Protection vil blive prissat.

Se Microsofts præsentation af Windows Defender ATP:

Læs også:

10 konkrete it-sikkerhedstrusler: Hvilken trussel bekymrer dig mest?

Masser af antivirus-software fyldt med sårbarheder: Kan være åben smutvej for hackere

Stortest af 23 programmer: Her er den mest sikre antivirus-løsning

Brugernes valg: Her er verdens mest anvendte antivirusprogrammer til pc og telefon