Artikel top billede

Region tænder for ny it-platform: "Vi er forsigtige med at sige, at alt er gået godt"

Ny it-platform til hospitaler er sat i søen uden de helt store problemer. Brugerinvolvering og massiv uddannelse af de ansatte er en af forklaringerne, lyder til det fra regionens it-direktør.

Natten til lørdag klokken 03:06 - seks minutter forsinket - satte de to hovedstadshospitaler i Herlev og Gentofte strøm til første etape af en nyt it-system, Sundhedsplatform, som over det næste år skal udbredes til samtlige hospitaler øst for Storebælt.

Her mandag kan it-direktør i Region Hovedstaden, Mikael Skov Mikkelsen, konstatere, at overgangen til det nye system i det store hele er gået efter planen.

"Det er en stor lettelse for os alle sammen, at en utrolig mængde af planlægning har vist sig at være godt givet ud," siger Mikael Skov Mikkelsen til Computerworld.

Det nye system har været undervejs i fem år, og i det lys kan Mikael Skov Mikkelsen godt leve med, at opstarten lørdag morgen blev nogle minutter forsinket i forhold til den oprindelige slagplan.

"Vi er rigtig stolte over, at det er lykkedes. Men vi ved også, at forløbet ikke er overstået, bare fordi vi er gået live."

"I dag begynder produktionen på Herlev og Gentofte for alvor, og vi forventer at få en masse ting meldt ind, som vi skal kigge på. Her til morgen har vi 2000 brugere på systemet samtidig. Så lige nu er vi rigtig glade. Men vi er forsigtige med at sige, at alt er gået godt," siger Mikael Skov Mikkelsen.

Ingen store fejl - endnu

Forud for lanceringen har I nærmest lagt op til, at man skulle forvente problemer. Hvad gik så galt her i weekenden?

"Vi har faktisk ikke set nogen rigtig store fejl endnu. Men vi har arbejdet med at tilrette brugeradgange. En del har ringet ind for at få justeret deres profil. Men det har været helt forventeligt. Vi har også haft lidt problemer med vores digitale signaturer, som vi har fået rettet."

Har satset på uddannelse

Det nye it-system gør det muligt for læger, sygeplejersker og andre ansatte på hospitalerne at dele patientoplysninger gennem en helt ny portal, som - når den er fuldt udrullet - kommer til at koste skatteborgerne den nette sum af 2,8 milliarder kroner.

Mikael Skov Mikkelsen fortæller, at Regionen sammen med leverandøren Epic i løbet af weekenden har haft tilsammen mere end 1000 medarbejdere siddende klar til at hjælpe.

Men den vigtigste årsag til den vellykkede opstart er ifølge it-chefen, at man helt bevidst har satset kraftigt på uddannelse og involvering af brugerne.

"Vi har på godt og ondt lært af tidligere implementeringer af sundhedsteknologier i regionen. De, der skal bruge det her system, er jo i sidste ende de sundsfaglige ude på hospitalerne. Derfor har det ligget os meget på sinde at få dem stærkt involveret i leverandørens design af processer og arbejdsgange," siger han.

"Sammen med leverandørerne har vi haft stort fokus på uddannelse af brugere, før vi er gået live. Mange er blevet certificeret, og i dag er for eksempel hver femte læge på Herlev superbruger, og det håber vi giver en effekt i de kommende uger," siger Mikael Skov Mikkelsen.

Læs også:

Gigantisk dansk it-projekt søsættes lørdag - læger er skeptiske

Direktør om it-bøvl i forbindelse med kræftscreening på danske hospitaler: "Jeg er meget ked af denne situation"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere