Artikel top billede

Her er topledelsen i det nye Citrix, fra venstre: Bill Burley fra Workspaces Services, ny CEO Kirill Tatarinov, danske Klaus Oestermann fra Networks herunder Netscaler og yderst til højre Jesse Lipson med ansvar for cloud services og herunder Sharefile.

Efter massefyring og direktør-exit: Her er det nye Citrix

Citrix' nye direktør har for første gang luftet selskabets fremtidige satsninger efter en hård periode med massefyringer og omstrukturering. Læs her, hvad du kan forvente af sårede Citrix i den kommende tid.

Positiviteten skinner om kap med solen i den amerikanske gamblerby Las Vegas, hvor it-selskabet Citrix i denne uge afholder sin Synergy-konference for kunder, partnere og it-professionelle med selskabets teknologi under motorhjelmen.

Det handler simpelthen om at sige 'ja'.

Sådan lyder budskabet fra Citrix-folkene til de omkring 7.000 konference-deltagere ved åbningen af Synergy-konferencen afholdt i Palazzo-kongrescentret på Las Vegas Boulevard, der også er kendt som The Strip.

"Samuel Morse sagde 'ja', da han opfandt den moderne telegraf, og Al Gore sagde også 'ja', da han opfandt internettet," lyder det med tungen solidt plantet i kinden fra Citrix-folkene fra konferencescenen, hvilket får smilene frem i konferencesalen.

Læs også: Her er internettets rockstjerner

Bag den positive attitude er det ingen hemmelighed, at skyggesiderne i det seneste halve år har fyldt meget for Citrix. For efter selskabet i efteråret sagde farvel til sin mangeårige direktør Mark Templeton, blev der samtidig varslet massefyringer og omstrukturering.

Også Danmark blev hårdt ramt af fyringsrunden, som du kan læse mere om her: Citrix under kæmpe forvandling - to ud af tre ansatte fyret i Danmark

Cloud-diskussionen er forbi

I spidsen for selskabet står nu den tidligere Microsoft-boss Kirill Tatarinov, efter cirka hver tiende Citrix-ansatte - internt i selskabet nu kaldt citrities - er blevet sat på porten.

Læs også: Kendt Microsoft-mand bliver ny topchef for Citrix

Ovenpå sine første cirka 120 dage på posten som direktøren for det hele præsenterer Kirill Tatarinov 'det nye Citrix' på Synergy-konferencen på følgende måde:

"Vi er midt i en stor transformationsperiode, måske den største i Citrix' levetid, hvor vi skal gå fra at være produkt- til løsnings- og serviceorienterede over for vores kunder," forklarer den nye Citrix-direktør og nævner flere gange cloud som omdrejningspunktet.

"Diskussionen om cloud er overstået, for det er i dag en virkelighed. Spørgsmålet er ikke, om man skal rykke i skyen, men hvornår og hvordan man skal i skyen," siger han.

Du skal være helten

Kirill Tatarinov understreger flere gange, at Citrix' mission er at gøre it-folk over hele verden til hverdagens helte i en tid, hvor den globale vækst ikke går så stærkt som i tidligere årtier.

"Vi skal være verdens bedste på tværs af alle teknologiplatforme, som vi leverer på, så I kan sige ja til mobility, så du kan sige ja til at rykke i skyen, og du i det hele tage kan sige ja noget oftere," siger han og ønsker højlydt, at forretningsfolk og it-specialister bliver bedre til at samarbejde fremover.

Selvom en enkelt live-teknologidemonstration undervejs i den halvanden time lange åbningssession ikke går helt efter planen, lyder der flere spontane klapsalver fra salen.

Også selvom enkelte måske smækker hænderne sammen for at holde varmen i den store, airconditionafkølede konferencesal.

Tættere partnerskab med Microsoft

Kirill Tatarinov holder sin velkomstpræsentation stramt, og han får også plads til at annoncere, at Citrix' mangeårige partnerskab med storebroren Microsoft fremover bliver vævet endnu strammere sammen.

"Vi tager partnerskabet med Microsoft til det næste niveau," som Kirill Tatarinov siger direkte oversat til dansk med henvisning til, at selskabet skal styrkes på det område, som bliver benævnt workspace as a service.

Konkret fortæller Citrix-direktøren, at inden længe bliver det muligt for XenDesktop VDI-kunder at få leveret Windows 10 som en desktop-as-a-service fra Microsofts Azure-sky.

Azure står centralt i bestræbelserne på at få integreret Identity og netværk mellem Citrix' Netscaler-netværksplatform og Azure.

Her vil Citrix-kunderne også kunne få adgang til flere hestekræfter og Microsofts Enterprise mobility-suite.

Stribe af produktnyheder

Dertil når Kirill Tatarinov også få klemt ind, at der kommer en stribe opdateringer til allerede eksisterende produkter samt nye cloud-samarbejdstilbud i den kommende tid på trods af, at Citrix' produktportefølje i lighed med selve organisationen har været på slankekur.

Blandt andet vil flagskibsproduktet XenServer blive opgraderet til version 7 og eksempelvis inkludere, at man nu for første gang kan virtualiserere Intels Iris Pro GPU.

Det betyder en besparelse på fysiske GPU'er fra eksempelvis Nvidia, når en bruger kan virtualisere en computers eksisterende Intel-grafikkort.

Også det stærkt udbredte Netscaler-produkt får også en opdatering med blandt andet tilføjet større, Linuxbaserede containere til mere strømlinet levering samt et spritnyt managementsystem.

Dertil kommer, at Citrix' FileSharing-produkt, hvilket svarer en professionel version af Dropbox, får tilføjet integration med Microsofts Office 365. I den sammensmeltning kan en it-chef eksempelvis styre hvem i en organisation, der skal have adgang til specifikke Word-dokumenter.

Læs også:

Citrix scorer kæmpe virtualiseringsaftale med Region Hovedstaden

Citrix splittes op i to og fyrer hver 10. ansatte: Danske ansattes fremtid er uvis