Artikel top billede

Her er internettets rockstjerner

Snabel-A-opfinder og Linus Torvalds er kommet i "Hall of Fame".

Der ligger mange års forskning og hårdt arbejde bag, at du i dag kan surfe på et verdensomspændende netværk.

Det anerkender Internet Society i Schweiz, som i anledning af sit 20 års jubilæum netop har offentliggjort sin liste over de meste indflydelsesrige personer bag internettet. Den såkaldte Hall of Fame.

Den er del op i tre grupper: Pioneers, Innovators og Global Connectors.

Blandt pionererne finder man de personer, der var med til at forme nettet helt fra begyndelsen. Det er navne som Paul Baran, Robert Kahn og Vint Cerf, der mod sin vilje ofte bliver kaldt nettets far for sit arbejde med TCP/IP.

I gruppen med innovative folk finder man Tim Berners-Lee, Linus Torvalds og Craig Newmark, kendt for at grundlægge Craiglist, der trods massiv trafik stadig bliver holdt som et nonprofit-foretagende.

Også Raymond Tomlinson har fået en af de prestigefyldte pladser. Han er kendt som gudfar for snabel-a'et. Det var Tomlinson, der fandt på at bruge @ til at adskille navn og domæne i emails.

Den sidste gruppe af hæderspriste medlemmer er med i Hall of Fame for deres evne til at udbrede brugen af internettet. Det er navnet som Geoff Huston, Toru Takahashi og tidligere vicepræsident Al Gore, der er blevet citeret for, at han opfandt internettet

Se hele det feterede felt hos Internet Society.

"Denne historiske samling af tænkere og ledere repræsenterer en unik bredde af visioner og ambitioner. De udpegede kommer fra ekstremt forskellige baggrunde og lande, men de har alle en ambitiøs indstilling til deres arbejde. Vi kommer alle til at drage nytte af deres bidrag til et globalt internet, der er blevet den største katalysator for vækst og sociale ændringer, som vi kommer til at opleve," siger Lynn St. Amour, præsident for Internet Society.
IT-JOB

Continia Software A/S

Software Engineer - Backend

Centrica Energy Trading A/S

Software Developer

Timemsystem ApS

Teknisk tester
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.