Artikel top billede

Citrix under kæmpe forvandling - to ud af tre ansatte fyret i Danmark

Citrix er på vej gennem en seriøs slankekur i disse måneder, hvor der bliver tyndet godt ud i selskabets produkter og i personalet.

It-selskabet Citrix gennemgår i disse måneder den største organisatoriske ændring i selskabets 27-årige historie.

Som Computerworld tidligere har berettet, bliver selskabet delt op i to, mens omkring hver 10. af Citrix cirka 10.000 medarbejdere må ud og lede efter nyt arbejde.

Det kan du læse mere om her: Citrix splittes op i to og fyrer hver 10. ansatte: Danske ansattes fremtid er uvis

I Danmark er 60 folk fyret i de forgangne måneder.

Alle danske fyringer er blevet foretaget i selskabets danske GoTo-udviklingsafdeling i Skelbækgade i København med direkte reference til hovedkvarteret i USA.

"Vi har simpelthen spredt os over for mange teknologiplatforme, hvilket vi nu tager konsekvensen af. Derfor gør vi nu klar til et slankere, mere effektivt og mere fokuseret Citrix, så kunderne ved, hvad de investerer i," forklarer selskabets danske landechef, Mads Skalbo, til Computerworld.

Det nye Citrix

Mads Skalbo fortæller, at det nye Citrix formentlig vil stå klart i starten af sommeren, som svarer nogenlunde til den tid, hvor selskabet afholder sin store, årlige Synergy-konference i Las Vegas, USA.

I det nye Citrix satser selskabet på sine flagskibsprodukter XenApp, XenDesktop og XenServer, mens også der er blevet plads til XenMobile-, Workspace Suit-, Sharefile- og Netscaler-produkterne.

Dermed er hele GoTo-forretningsdelen adskilt i et nyt selskab, hvor den danskfødte samarbejdsplatform Podio flytter til USA, hvor det videreudvikles som selvstændigt produkt. 

Den danske GoTo-udviklingsafdeling bliver dog nedlagt, hvilket vil sige, at afdelingens 60 folk med reference til hovedsædet i USA er fyret.

Løfte: Kunderne mærker ingenting
Citrix Danmark får samtidig tilført en lille flok fra Podio-holdet fra Skelbækgade på Vesterbro i København til Citrix Danmarks hovedkvarter på Østerbro i hovedstaden.

Disse folk skal stå for fortsat support af danske kunders eksisterende Podio-licenser.

"På trods af de nye organisationsændringer kommer de eksisterende kunder ikke til at mærke nogle forandringer," bedyrer Citrix' danske landechef Mads Skalbo.

Han fortæller, at også Citrix' cloudsatsninger efter købet af Cloud.com bliver siet fra, hvilket eksempelvis indebærer, at Cloud Portal er fortid i selskabet.

"Citrix' cloudstrategi handler om at understøtte vore kunders strategier om at flytte deres workloads ud i skyen," tilføjer Mads Skalbo. 
 
Nye ansigter på flere poster
Den danske landechef er for øvrigt efter et godt regnskabsår for Citrix Danmark med en omsætningsvækst på 19 procent også blevet landechef for Citrix i Sverige.

Han skal dermed favne over både Danmark og Sverige, hvor der er henholdsvis godt 30 og 40 medarbejdere.

Dermed er han blot ét af flere nye ansigter på topposter i selskabet, som i efteråret måtte sige farvel til den administrerende direktør Mark Templeton, der blev afløst af Kirill Tatarinov, som kommer fra Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Kendt Microsoft-mand bliver ny topchef for Citrix

Alle forandringerne i Citrix er reelt sket, efter Elliot Management i efteråret 2015 købte små 10 procent af aktierne i selskabet.

Herefter har investeringsfolkene løbende indsat flere folk i bestyrelsen, som altså har svunget kniven over både produkter og personer i de seneste måneder i håbet om at relancere Citrix som et stærkere og mere fokuseret selskab.

Citrix presser danske partnere med nye krav


Sådan har Podio udviklet sig siden Citrix-opkøb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere