Artikel top billede

Facebook: Slut med at bruge Messenger i browseren på din smartphone - vil have fuld adgang via app'en

Facebook vil nu tvinge dig til at installere Messenger, hvis du vil læse dine beskeder på mobilen. Læs her hvorfor.

Hvis du ikke allerede har Facebooks Messenger-app installeret på din telefon, kan du som Facebook-bruger godt begynde at forberede dig på det.

For Facebook tvinger dig nu til at installere appen, hvis du gerne vil læse beskeder fra dine Facebook-venner på Android-mobilen.

Hvis du tilgår Messenger via noget så gammeldags som en browser på Android-mobilen, bliver du  nu mødt af en besked om, at "Dine samtale flyttes til Messenger."

Ikke engang de opmærksomme brugere slipper. For hvis du klikker på det klassiske 'luk så det pjat, så jeg kan komme videre' kryds i øverste højre hjørne, bliver du automatisk sendt videre til Messengers side i App Store.

Hvorfor nu det?

Helt basalt har Facebook en fordel ved at tvinge mobilbrugerne over i Messenger appen.

For hvis du er i appen, er du i Facebooks økosystem, og Messenger må samle en lang række data om dig, som Facebook ikke nødvendigvis får, hvis du logger ind via browsere.

Det kan du læse mere om her: Gider du ikke Facebooks Messenger-app? Sådan undgår du app'en og sparer strøm på mobilen

Eksempelvis må Messenger aflæse din nøjagtige placering, tjekke dine beskeder og lignende.

Reklamer på vej

En anden og vigtig detalje i regnestykket er, at Facebook tilsyneladende barsler med at indføre reklamer i Messenger senere på året.

Allerede i februar kunne TechCrunch ud fra lækkede dokumenter fortælle, at Facebook har lovet store annoncører muligheden for at sende dig reklamebeskeder via Messenger, hvis du har skrevet til virksomheden tidligere.

Læs også: Facebook Messenger bliver integreret i et hav af andre apps - og du kan skrive direkte til virksomheder

En komplet uvidenskabelig rundspørge på redaktionen tyder på, at tvangsflytningen indtil videre kun rammer Android-mobiler.

Computerworld har spurgt Facebook, hvorfor brugerne skal tvinges over på Messenger, hvad fordelene ved skiftet er for brugerne og for Facebook, og om iPhone-brugere går fri.

"Der er ikke rigtigt noget nyt i det. Vi begyndte at flytte beskeder ud af facebook appen for ca. to år siden, og det her er en del af det," lyder mailsvaret fra Facebooks nordiske kommunikationsansvarlige Peter Münster.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere