Artikel top billede

Uddistancerer alle andre: Fire cloud-selskaber dominerer hele markedet

Fire cloud-selskaber kom ud ad starthullerne i rette tid. De er i dag så store, at ingen andre kan følge med.

Fire cloud-selskaber er i dag så store, at ingen andre kan følge med.

En ny undersøgelse fra Synergy Research Group viser, at de fire store spillere på markedet for cloud-infrastruktur-løsninger (IaaS, PaaS og private cloud) dominerer markedet næsten helt.

De fire er Amazon Web Services, Microsoft, IBM og Google.

De fire - der jo alle er amerikanske selskaber - sidder til sammen på 55 procent af markedet for cloud-infrastruktur-tjenester, mens de resterende 45 procent fordeles mellem et ret stort antal mindre spillere.

De tæller eksempelvis Alibaba, Fujitsu, NTT, HPE, Oracle, Salesforce og Racspace.

Amazon banker det hele

Størst af alle med en betydelig margin er Amazon Web Services, der sidder på hele 31 procent af det globale marked.

Næststørst er Microsoft med 11 procent, mens IBM sidder på otte procent og Google på fem procent.

Fortsætter med at lægge afstand

"Amazon og de andre tre, store spillere har distanceret sig fra konkurrence i markedet, og de fortsætter med at lægge afstand til de øvrige," siger chef-analytiker i Synergy, John Dinsdale, til Computerworlds amerikanske nnyhedsbureau.

Han peger på, at de fire store spillere især nyder godt af deres globale tilstedeværelse, marketing-muskler og deres penge.

De har nemlig alle mulighed for at finansiere de meget store investeringer, som det kræver at være med på markedet, hvor der er behov for meget store datacentre (det som man kalder 'hyperscale.'

Du kan komme med inden for portene på Microsofts kæmpe-datacenter i Dublin her: Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Ifølge undersøgelsen fra Synergi lægger de Amazon, Microsoft, IBM og Google fortsat yderligere afstand til den resterende gruppe af meget mindre spillere på markedet.

Ser man på ren omsætning, har de fire store haft eksplosiv vækst det seneste år, hvor deres omsætning på området i snit er vokset med 68 procent i andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

De 20 leverandører i rækken under de fire største er til sammenligning 'blot' vokset med 41 procent i samme periode, mens markedet er vokset med 51 procent.

Ifølge Synergi kan der desuden være grøde i markedet. For både Google og Microsoft har væsentligt højere vækst på området end Amazon Web Services, hvilket kan indikere, at der kan være opbrud på vej.

Læs også:

Så stort bliver nyt kæmpedatacenter i Fredericia - men hvem står bag?

Skyerne trækker sig sammen: Danske datacentre risikerer at blæse omkuld i cloud-æraen

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Microsoft i gang med test: Fremtidens datacentre skal måske ligge på havets bund

Microsoft Danmarks nye topchef: Her er min plan med Microsoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere