Saab Danmark udvikler højteknologiske kommunikationssystemer til både det civile og militære marked.

Billeder: Saab.

Saab Danmark henter massevis af nye it-folk til Sønderborg: "Sådan skaffer vi nye medarbejdere"

Saab Danmark, der for år tilbage var i ramt af krise og måtte afskedige mange medarbejdere, har nu masser af vækst og travlt med at ansætte nye it-folk.

Den Sønderborg-baserede virksomhed Saab Danmark har på det seneste haft travlt med at printe nye ansættelseskontrakter.

Mens Saab Danmark for år tilbage befandt sig i en decideret krise, så er situationen i dag en helt anden.

For tre år siden vandt virksomheden kategorien 'industriel it og server/storage' i Computerworlds Top 100 med masser af vækst i omsætningen et pænt overskud. 

Saab Danmark meddeler, at virksomheden nu på fire år har fordoblet sin omsætning, og at antallet af ansatte siden 2012 er øget med 30 til i alt 80 medarbejdere.

Samtidig har Saab Danmark sat sig et nyt ambitiøst mål: Omsætningen skal være fordoblet i 2020.

Det er også forklaringen på, at Saab Danmark netop har taget et nyt 3.300 kvadratmeter stort hovedkontor i brug, der er placeret lige ud til Alssundbroen i Sønderborg.

Sådan skaffer Saab Danmark nye it-folk
Administrerende direktør Heino Lundgren: Hvad er det for en type medarbejdere, Saab Danmark har ansat og er på udkig efter fremadrettet?

"Vi udvikler integrerede kommunikationssystemer, hvor vi kan integrere radio, satellitsystemer og mobiltelefon. Vi kan 'connecte' det sammen, uanset hvilken platform, du måtte have at kommunikere på. Det gør vi via smart software."

"Vi har derfor dybest set brug fo tre typer ressourcer: Det er ingeniører og specielt systemingeniører, der forstår at analysere de forskellige typer af teknologier og designe dem sammen - så det er design- og it-ingeniører."

"Så har vi brug for softwareudviklere og softwarearkitekter som udviklere. Det kan eksempelvis være datamatikere."

"Det tredje ben er dem, der skal levere det. Det er både projektledere og sådan noget som teknikere, der kan installere løsningen på en platform. Det er i høj grad en it-platform."

Der er meget snak om manglen på it- og teknologispecialister i Danmark. I hvor høj grad er det en udfordring, som Saab Danmark mærker?

"Det gør vi helt klart - det er også en udfordring for os at finde ressourcer."

"Selvfølgelig slår vi stillinger op, ligesom de fleste andre gør. Men der er en faktor, der er helt afgørende; At vi har nogle glade medarbejdere, der synes, at det er interessant med det arbejde, de sidder med, og med det internationale perspektiv. De anbefaler venner og bekendte at søge stillinger hos os." 

"Jeg tror, at halvdelen af de 30 medarbejdere, vi har ansat, er kommet gennem nogen, som kender nogen. Så ved du også, at du får nogen, som dine egne medarbejdere vil stå inde for."

"Når vi slår stillinger op - og det gør vi typisk på engelsk - får vi måske 20 ansøgninger, hvoraf en tredjedel er fra Danmark og resten fra udlandet - eksempelvis Pakistan og Indien."

"Langt hovedparten af de udenlandske ansøgere kan vi ikke få godkendt til den forsvarsvirksomhed, som vi trods alt stadig er."

"Så vi har måske en tredjedel af de 20 ansøgere tilbage, hvoraf nogle er kvalificerede, og nogle ikke er."

Hvordan oplever Saab Danmark i Sønderborg den konkurrence, der er om it-folk på tværs af Danmark?


"Vi står svært, fordi vi ikke har de store universiteter. Det, vi har hernede, er hovedsageligt rettet mod de sproglige linjer. Så vi har gjort en aktiv indsats for at hente vores medarbejdere ved at tage ud på universiteterne og mødes med de unge mennesker, der er i gang med deres studier."

"Sidste år inviterede vi en busfuld herned sammen med de øvrige ingeniør-virksomheder - selvfølgelig inklusiv Danfoss, der stadig er en stor driver."

"Også for at vise dem, at der ikke er så meget udkant over det, som man måske kan være bange for, hvis man sidder i Odense, Aalborg eller Aarhus. For at være ærlig så forsøger vi ikke at rekruttere fra København. Det virker som om, at det er voldsomt svært at få interessen fra de københavnske universitetsstuderende." 

Stadig brug for nye it-folk
Heino Lundgren tilføjer, at Saab Danmark trods de høje vækstmål ikke skal ansætte ligeså mange nye medarbejdere i de kommende år, som det har været tilfældet i de seneste år.  

"Der vil selvfølgelig fortsat være behov for ansættelser, men ikke i samme hastighed."

"Der kommer ikke 80 yderligere til, men jeg kan sagtens se, at der kommer en 15-20 stykker mere over de næste fire år - så altså en håndfuld om året," siger han til Computerworld.

Blev hårdt ramt
Saab Danmark udvikler højteknologiske kommunikationssystemer til både det civile og militære marked.

Sønderborg-afdelingen, der er en del af Saab Gruppen med 14.000 ansatte, arbejder især med at få mange forskellige kommunikationssystemer til at fungere sammen.

Selvom virksomheden nu har vækst og ansætter folk, så er medarbejderantallet stadig noget lavere end for år tilbage.

Virksomheden blev blandt andet hårdt ramt, da Forsvaret valgte at droppe kommando- og kontrolsystemet Daccis (Danish Army Command Control and Information System), som Saab Danmarks kontor i København stod for at udvikle.

Systemet blev skrottet af forsvaret efter 12 års udviklingsarbejde, Saab Danmark måtte lukke i Sjælland-afdelingen, og virksomheden mærkede de hårde konsekvenser på økonomien.

Også i Sønderborg måtte Saab skære ned fra 160 ansatte til omkring 55. 

Heino Lundgren har stået i spidsen for Sønderborg-virksomheden siden 2010, hvor han kom fra en stilling som økonomidirektør samme sted.Læs også:

Måtte fyre to tredjedele af de ansatte: Nu er Saab Danmark på vej tilbage

It-virksomheden Saab Danmark får ny direktør

Forsvars-koks fører til fyringer hos Saab DanmarkFlere artikler om Job & Karriere

Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu

Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.

Her er 10 spændende jobopslag, hvis du er på jagt efter en QA-stilling
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Har du sort bælte i it-projektledelse? Så har vi fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
David Heinemeier Hanssons virksomhed Basecamp overvejer at droppe cloud-giganterne og flytte i egne datacentre: “I Basecamp skal vi helt ned på at bruge nul procent teknologi fra big tech“
Interview: Den berømte danske udvikler David Heinemeier Hansson vil frigøre sig fra tech-giganterne. Derfor overvejer hans virksomhed Basecamp at flytte fra clouden og tilbage i eget datacenter.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.