Anmelderne går i selvsving over Googles nye Pixel-telefon: Så fantastisk er den

Google har for første gang bygget sin helt egen smartphone, og nu er de første anmeldelser kommet på gaden.

Tilbage i starten af oktober lancerede den gigantiske søgemaskine sine to nye telefoner, Pixel og Pixel XL, som Google enerådigt har designet og udviklet.

Produktionen står HTC for, men på bestilling. Telefonen er alene Googles, og det er også, hvad der gør telefonen så interessant. Og nu har de amerikanske anmeldere, heriblandt vores kollegaer hos PCworld.com, haft telefonen til test. 

Så hvordan lyder dommen over Pixel og Pixel XL? Den er klar og tydelig: Anmelderne er vilde med dem.

Ikke bare en Nexus-telefon
Google har tidligere været med i udviklingen af smartphones med sin nu afsluttede Nexus-serie. Her samarbejdede Google og diverse smartphoneproducenter om at bygge en telefon, hvor Google stod for software, mens smartphone-producenter som Huawei og LG stod for hardwaren.

Det har resulteret i mange gode smartphones igennem tiden, men der var altid et eller andet, der manglede. Ofte på grund af forskellige designønsker hos henholdsvis Google og producenten. 

Pixel og Pixel Xl er ikke en ny Nexus-telefon. Google har selv stået for al udvikling og har kunne finpudse og tune software og hardware i et forsøg på at skabe en bedre Androidtelefon end andre.

"Resultatet er en telefon, der ikke er "ren" Android - den er ærlig talt bedre end det," skriver Pcworlds Jason Cross i sin anmeldelse.

Gode materialer
Nexus-telefoner var tidligere telefoner til en fordelagtig pris, men ofte i plast-materialer. (Nexus 6P er en undtagelse), men Pixel-telefonerne er i højere grad rettet direkte mod LG og Samsungs mest luksuriøse telefoner.

"En Nexus-fan der vil have en telefon med en fordelagtig pris og god hardware, må søge et andet sted hen. Pixel er et stykke premiumkød. Der er masser af gode telefoner i 300-400 dollars-segmentet, og Google bruger i stedet kræfterne på at presse premium-markedet væk fra bloatware og manglende opdateringer," skriver Jason Cross.

Telefonen er bygget i aluminium med en glasplade på bagsiden, hvor en fingeraftrykskanner også er placeret, som vi kender det fra Huaweis og LG's telefoner. Desuden påpeger alle anmeldere, at telefonen har et lidt kedeligt, uinspirerende design, der i høj grad ligner en iPhone.

Til gengæld har telefonen ikke nogen kamerabule som både iPhonen og Samsungs S7, men Pixel-telefonerne er også tykkere end begge konkurrenters telefoner.

Pixel og Pixel XL er heller ikke vandtætte som mange andre toptelefoner ellers er i dag.

Og der er selvfølgelig en minijack-port til dit headset.

Lynhurtig, men ikke på grund af hardwaren

Begge telefoner er udstyret med samme hardware (Pixel XL har en lidt skarpere skærm) og mest interessant en Snapdragon 821-processor, der er en anelse hurtigere end 820-processoren, der sidder i næsten alle de bedste Android-telefoner fra 2016.

Det er dog Googles software, der gør telefonen lyn-hurtig. For endelig har Google adgang til at optimere alt i Android til den tilhørende software, samt at telefonen kommer uden overflødig software (ud over Googles egne apps) eller tunge, grafiske overflader.

Det er ellers kutyme hos Huawei, Samsung, LG, HTC, Sony og alle de andre, at "forbedre" Android med unikke grafiske overflader, der ofte bliver beskyldt for at gøre telefonen langsom.

"Intet, og jeg mener virkelig intet, har under vores test formået at få Pixel eller Pixel XL til at bukke bare det mindste under. Jo den blev da lidt varm fra tid til tid, men vi har ingen kritik til telefonens performance, skriver Engadgets Chris Venazco.

Også både The Verge og Pcworld roser telefonen for sin hurtighed i forbindelse med animationer og overgange fra app til app.

Et super kamera
Et af de største kritikpunkter ved de gamle Nexus-telefoner var telefonernes altid middelmådige kameraer.

Sådan er det ikke med Pixel, hvis man skal tro på anmelderne. Både The Verge og PCWorld placerer kameraet i den absolutte top sammen med Samsung S7 og iPhone 7, hvor Pixels kamera har en bedre evne til at fange detaljer i stærkt belyste områder, men når ikke helt op på niveau med iPhone 7 og S7 fra Samsung i sene aftentimer.

Du kan se flere billeder og videoer hos Computerworlds amerikanske søster-site PCWorld.com

Google Assistent

Googles Android på Pixel-telefonerne er lidt anderledes end den helt "rene" Android og er bygget op omkring Google Assistent. En digital assistent, der er en direkte konkurrent til Siri, Cortana og Amazons Alexa.

Den imponerer og husker, hvad du spurgte om før, så samtalen ikke bliver så staccato og opremsende. 

Det er dog ikke perfekt, men eftersom det er software, forventer alle anmelderne, at det kun bliver bedre med tiden.

Konklusion: Samsung pas på
Den fælles konklusion er, at Pixel og Pixel XL er et par fremragende telefoner med få mangler, til en skyhøj pris, der starter på 769 dollars - 5.200 kroner før dansk moms for Pixel XL 32GB.

"Det her er ikke bare et godt første forsøg på en smartphone: De er begge fabelagtige telefoner, punktum. Alle andre Android-producenter burde være en smule bekymrede," skriver Chris Velazco fra Engadget.

"Du får mange flere funktioner og features i telefoner som Samsungs Galaxy S7, men de andre premium-telefoner kommer også med en række kompromisser, som du ikke finder i Pixel: kluntede brugerflader, irriterende bloatware, langsomme eller sjældne opdateringer eller manglende minijack-porte," skriver Jason Cross.

De fleste anmeldere peger på, fordelene ved Pixel er et super kamera, god software og ikke mindst Google Assistant.

Omvendt trækker det kedelige design ned, der ikke er vandtæt, og at prisen er høj, selv for et produkt i toppen af poppen.

Der er stadig ingen udsigt til, at Pixel kommer til Danmark. Så hvis du er interesseret, kan du købte Pixel eller Pixel XL i Storbritannien.

Læs også: Google har for første gang bygget sin egen telefon - se den her
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.