Danske Delegate er Danmarks bedste it-arbejdsplads: Vinder for fjerde år i træk: "Som leder skal man kunne give en undskyldning"

Ifølge Great Place to Work-vinderen Delegate handler et godt arbejdsmiljø om ærlighed, åbenhed og slet, slet ikke om frynsegoder

For fjerde år i træk løber den danske it-virksomhed Delegate med en sejr i arbejdsmiljø-konkurrencen Great Place to Work.

I år har Delegate vundet kategorien for it-virksomheder med mere end 50 ansatte. Vinderen bliver blandt andet fundet på baggrund af karakterer uddelt anonymt af medarbejderne, der vurderer ledelse, arbejdsmiljø og virksomhedskultur på arbejdspladsen.

"Vi er meget meget stolte over, at vi har vundet igen. Det betyder især meget for os, for da vi etablerede virksomheden var et af vores mål, at det skulle være en rigtig, rigtig god arbejdsplads," siger Peter Østergaard, direktør og partner i Delegate.

En god arbejdsplads kan føles
"Jeg ved det, når jeg ser det."

Sådan lyder et berømt citat fra den tidligere amerikanske højesteretsdommer Potter Stewart, der ytrede ordene, da han i 1964 skulle definere obskønitet.

Uden anden sammenligning i øvrigt gør samme princip sig gældende, når du skal definere et godt arbejdsmiljø.

Det kan nemlig være svært at sætte på formel, mener Peter Østergaard.

Han forklarer, at et godt arbejdsmiljø handler om helt praktiske ting som, at du eksempelvis ved, at du har friheden til at blive hjemme, når dine børn er syge og, at du ved, at det er okay at begå fejl.

"Men i sidste ende handler det om den følelse, du har, når du møder ind på arbejdet om morgenen. Det er her, du ved, at du har en god arbejdsplads," siger han.

Skal være ærlig og parat til at undskylde
Hos Delegate er der især fokus på at skabe en kultur, der er baseret på tillid og åbenhed.

I praksis betyder det, at alle ansatte skal turde at sige deres ærlige mening uden at komme i bad standing.

"Det handler om, at vi skal turde at være sårbare. Vi skal turde sige vores mening, og vi skal turde at sige undskyld, hvis vi har begået en fejl," siger Peter Østergaard.

Han forklarer eksempelvis, at han også selv af flere gange har måtte sige undskyld til de ansatte. 

"Som direktør skal man ikke være for fin til at give en undskyldning og indrømme, at man har begået en fejl. Jeg tror, at der er nogle direktører, der tænker, at de kan undgå det, fordi de har en magtfuld titel. Men det går ikke. Jeg begår fejl ligesom alle andre, og hvis det sker, at jeg har været urimelig eller lovet mere, end jeg kan holde, så tager jeg fat i den enkelte medarbejder og giver en undskyldning," siger han. Peter Østergaard fortæller også, at der har været situationer, hvor han har måtte rejse sig op og levere en undskyldning til alle ansatte i virksomheden. 

"Eksempelvis lovede jeg på et tidspunkt medarbejderne, at jeg ville være bedre til kontinuerligt at underrette dem om, hvad der skete i virksomheden, og hvor vi var på vej hen. Men et halvt år efter, at jeg havde lovet det, måtte jeg rejse mig op konstatere, at jeg ikke havde levet op til det, jeg lovede. Så der sagde jeg undskyld og lovede, at jeg ville lave om på det i fremtiden," fortæller han. 

Denne form for ærlighed betyder ifølge Peter Østergaard også, at medarbejderne ikke frygter at sige deres mening og komme med kritik eller erkende, hvis de har begået en fejl. 

Som eksempel på det fortæller han, at han for nylig oplevede, at en medarbejder på et åbent møde leverede en konstruktiv kritik af en præsentation, som han havde lavet.

"Jeg havde præsenteret et nyt koncept og bad om at få feedback. Her var der en medarbejder, der rejste sig op forklarede mig, at det var blevet lidt kedeligt og, at jeg burde formulere mig kortere og mere præcist. Det synes jeg er rigtig fedt, og det kan lade sig gøre, fordi vi har en kultur med masser af tillid." 

"På samme måde giver jeg også en ærlig feedback, hvis en anden medarbejder har lavet en præsentation, der ikke helt spiller," siger han. 

Frynsegoder bliver et ræs, der aldrig stopper
Mange tror at et godt arbejdsmiljø defineres at omfanget af frynsegoder. Men det en er slet ikke det, som det handler om, mener Peter Østergaard. 

"Der skal selvfølgelig være basale ting som en sundhedsforsikring og en masse gode sociale arrangementer. Men derudover risikerer frynsegoder hurtigt at blive et ræs, der aldrig stopper, hvor der opstår højere og højere forventninger, selvom det i virkeligheden ikke afgørende for om vi har en god arbejdsplads," lyder det fra Peter Østergaard.

Læs også:
Her er Danmarks bedste it-arbejdsplads: Vi er stolte, når vi går på arbejde

Mindre it-virksomhed: Yammer og masser af initiativ kan erstatte en HR-afdelingFlere artikler om Job & Karriere

1 Er du udkig efter et job som .net-udvikler? Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu

Vi har udvalgt 10 spændende stillinger til dig hos arbejdspladser som Energinet, Unik System Design og Gyldendal A/S.

Her er 10 dugfriske it-stillinger, som du kan søge i påskeferien
På jagt efter et job som it-arkitekt? Her er en stribe helt friske stillinger, som du kan søge nu
På jagt efter et udvikler-job? Her er 10 frontend- og full-stack-stillinger, som du kan søge netop nu
Gå foråret i møde med et nyt it-job: Her er et hav spændende stillinger, som du kan søge lige nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.