Computerworld-læserne har stemt: Her er Årets it-fuser 2016

Årets it-fuser 2016: Efter et tæt finale-ræs har Computerworld-læserne udpeget det største flop i it-branchen i det forgangne år. Vinderen vil dog ikke stille op til interview.

Finalen var tæt mellem to kandidater, men vi har fundet en "vinder".

Computerworlds læsere har udpeget den såkaldte bestikkelsessag med it-selskabet Atea og en række offentlige myndigheder inklusiv Region Sjælland som de absolutte hovedaktører til Årets it-fuser 2016.

Knap 1.000 læsere har stemt. Godt halvdelen har peget på bestikkelsessagen som årets værste fuser for den danske it-branche.

På andenpladsen har godt 47 procent stemt på, at Swipp i løbet af efteråret blev så afmagret, at mobilbetalingsløsningen fusede ud og helt lukker og slukker i slutningen af februar.

Det kan du læse mere om her: En huskekage til 300 millioner kroner: Her er læren af Swipps massive nedtur og snarlige død

Langt nede på en fjern tredjeplads med tre procent af stemmerne har læserne peget på, at lukningen af en række danske tech-butikker var den værste fuser i det forgangne år.

Atea: Ingen kommentarer
Computerworld har naturligvis ringet til Atea for at spørge virksomheden om, hvordan det føles, at halvdelen af stemmerne i Årets it-fuser-konkurrence er faldet på netop bestikkelsessagen.

Administrerende direktør i Atea, Morten Felding, oplyser dog, at han ikke har kommentarer til hverken læser-afstemningen eller vores spørgsmål.

"Det kan godt være, at du har lyst til at lave et interview, men det har jeg ikke lyst til. Jeg har ikke nogen kommentarer," siger Morten Felding til Computerworld.

Heller ikke selv om sagen i lighed med kiksede offentlige it-projekter er med til at tegne et særdeles uheldigt billede af den danske it-industri i den brede offentlighed.

I løbet af 2016 faldt de første fængselsdomme i sagen, og flere lignende domme kan forventes i 2017, hvor nogle af sagens tungere fisk kommer på vægtskålen.

Det kan du læse mere om her: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Læs også:

Tidligere indkøbschef i DSB om dom i bestikkelsesag: "Hvis man ryger i fængsel for at have modtaget iPads, er der mange i det offentlige, der bør være bekymrede"

Atea sigtet i stor bestikkelsessag: Kan komme til at koste selskabet dyrt

Dyb tavshed fra Atea: Har Atea givet gaver til sine kunder og dernæst samarbejdet med politi om anholdelse af de samme kunder for bestikkelse?

Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'

Offentligt ansatte fundet skyldige i at have modtaget bestikkelse: To idømt fængselsstraffe

Skal man kunne ryge i fængsel for at have modtaget en iPad af en leverandør?
Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.