Artikel top billede

Apple sætter brat stopper for batteri-ombytning: iPhone-kunderne kan ikke længere få byttet defekte batterier

For få dage siden annoncerede Apple et stort ombytnings-program på grund af defekte batterier i iPhone 6s. Nu har Apple pludselig meddelt de danske forhandlere, at de bliver nødt til midlertidigt at stoppe ombytningen af kundernes batterier.

Det er kun ganske få dage siden, at Apple udsendte en officiel meddelelse om, at der er et problem med batteriet i nogle udgaver af den populære iPhone 6s - og at selskabet derfor vil give de ramte kunder et nyt batteri gratis.

"Apple har fastslået, at et meget lille antal iPhone 6s-enheder uventet kan lukke ned," lød det fra Apple i starten af ugen, hvor Apple også skrev, at problemet "kun påvirker enheder inden for et afgrænset serienummer-område, der blev produceret mellem september og oktober 2015."

"Hvis du har oplevet dette problem, så besøg venligst en autoriseret Apple-serviceleverandør og få din enheds serienummer tjekket for at bekræfte retten til en gratis batteriudskiftning," lød beskeden fra Apple til kunderne.

Læs beskeden fra Apple: iPhone-problemer: Apple udsender vigtig meddelelse

Nu erfarer Computerworld dog, at Apple netop har udsendt en besked til danske Apple-forhandlere og service-virksomheder, der i løbet af ugen har haft travlt med at ekspedere batteri-sagerne.

Beskeden er, at Apple ganske enkelt er løbet tør for nye batterier til iPhone 6s, og dermed sættes der nu en brat stopper for, at man kan få byttet sit batteri, selvom man har en af de ramte iPhones.

Humac bekræfter stop for batteri-ombytning

Michael Bech, administrerende direktør hos Apple-forhandleren Humac, vil ikke kommentere på brevet fra Apple.

Han vil dog godt bekræfte, at Humac fra og med i dag, fredag, er nødt til at give iPhone 6s-kunderne besked om, at de alligevel ikke kan få byttet deres batterier.

"Det her må jo bare ikke ske, når man laver et replacement-program. Men det er altså sket, at man åbenbart er løbet tør for batterier," lyder det fra Michael Bech. 

"Det betyder, at vi nu er nødt til at afvise kunder, selvom de har en iPhone 6s med det serienummer, der betyder, at der er en fejl på batteriet."

"Den vil ikke kunne blive repareret før omkring medio december, hvor der igen er levering af reservedelen" oplyser Michael Bech til Computerworld.

Humac-direktøren er selv noget overrasket over, at der nu alligevel ikke er batterier på lager til de defekte iPhones, når Apple for blot få dage siden annoncerede ombytnings-programmet.

"Men vi siger nu til kunderne, at de skal gå hjem og bruge deres iPhone 6s - også selvom den slukker engang imellem. Der er jo ingen kunder, der kan undvære telefonen i fire uger, indtil de kan få et nyt batteri, så vi er nødt til at bede dem om at vente til december."

Læs mere om batteri-sagen:

iPhone-problemer: Apple udsender vigtig meddelelse

Mange danske iPhone-brugere mener pludselig at være ramt af batteri-problem - men de fleste tager formentlig fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere