Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Apple sætter brat stopper for batteri-ombytning: iPhone-kunderne kan ikke længere få byttet defekte batterier

For få dage siden annoncerede Apple et stort ombytnings-program på grund af defekte batterier i iPhone 6s. Nu har Apple pludselig meddelt de danske forhandlere, at de bliver nødt til midlertidigt at stoppe ombytningen af kundernes batterier.

Det er kun ganske få dage siden, at Apple udsendte en officiel meddelelse om, at der er et problem med batteriet i nogle udgaver af den populære iPhone 6s - og at selskabet derfor vil give de ramte kunder et nyt batteri gratis.

"Apple har fastslået, at et meget lille antal iPhone 6s-enheder uventet kan lukke ned," lød det fra Apple i starten af ugen, hvor Apple også skrev, at problemet "kun påvirker enheder inden for et afgrænset serienummer-område, der blev produceret mellem september og oktober 2015."

"Hvis du har oplevet dette problem, så besøg venligst en autoriseret Apple-serviceleverandør og få din enheds serienummer tjekket for at bekræfte retten til en gratis batteriudskiftning," lød beskeden fra Apple til kunderne.

Læs beskeden fra Apple: iPhone-problemer: Apple udsender vigtig meddelelse

Nu erfarer Computerworld dog, at Apple netop har udsendt en besked til danske Apple-forhandlere og service-virksomheder, der i løbet af ugen har haft travlt med at ekspedere batteri-sagerne.

Beskeden er, at Apple ganske enkelt er løbet tør for nye batterier til iPhone 6s, og dermed sættes der nu en brat stopper for, at man kan få byttet sit batteri, selvom man har en af de ramte iPhones.

Humac bekræfter stop for batteri-ombytning

Michael Bech, administrerende direktør hos Apple-forhandleren Humac, vil ikke kommentere på brevet fra Apple.

Han vil dog godt bekræfte, at Humac fra og med i dag, fredag, er nødt til at give iPhone 6s-kunderne besked om, at de alligevel ikke kan få byttet deres batterier.

"Det her må jo bare ikke ske, når man laver et replacement-program. Men det er altså sket, at man åbenbart er løbet tør for batterier," lyder det fra Michael Bech. 

"Det betyder, at vi nu er nødt til at afvise kunder, selvom de har en iPhone 6s med det serienummer, der betyder, at der er en fejl på batteriet."

"Den vil ikke kunne blive repareret før omkring medio december, hvor der igen er levering af reservedelen" oplyser Michael Bech til Computerworld.

Humac-direktøren er selv noget overrasket over, at der nu alligevel ikke er batterier på lager til de defekte iPhones, når Apple for blot få dage siden annoncerede ombytnings-programmet.

"Men vi siger nu til kunderne, at de skal gå hjem og bruge deres iPhone 6s - også selvom den slukker engang imellem. Der er jo ingen kunder, der kan undvære telefonen i fire uger, indtil de kan få et nyt batteri, så vi er nødt til at bede dem om at vente til december."

Læs mere om batteri-sagen:

iPhone-problemer: Apple udsender vigtig meddelelse

Mange danske iPhone-brugere mener pludselig at være ramt af batteri-problem - men de fleste tager formentlig fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere