Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Snart slut med moms-fordele i udenlandske e-butikker for danskerne: Der skal betales dansk moms på udenlandske varer

EU vil med et nyt regelsæt sætte en stopper for, at danskerne kan købe moms-billige varer i udenlandske e-butikker. Fremover skal momsen følge kundens hjemland. Det kan betyde dyrere varer for kunderne. Danske net-butikker er begejstrede.

Et nyt EU-regelsæt for e-handels-butikker, der sælger varer i Europa, vil efter alt at dømme i flere tilfælde gøre varerne dyrere for danskerne. Til gengæld vil det gøre det mere attraktivt at købe varer i danske e-handels-butikker.

Regelsættet er netop blevet fremlagt af EU-Kommissionen. Det indgår nu i lovbehandlingen i EU, som ofte er langvarig.

Derfor ventes det først at træde i kraft i løbet af 2020.

Regelsættet indeholder et forslag om, at der skal pålægges lokal moms på alle varer, der er købt uden for EU og at moms som udgangspunkt skal følge forbrugerens hjemland - ikke e-butikkens.

Det betyder, at der vil blive lagt dansk moms på varer, der er købt i lande uden for EU.

EU-Kommissionen foreslår også, at der skal strammes op på reglerne for betaling af dansk moms, når det gælder e-handelsbutikker i andre EU-lande, hvor momsen ofte er lavere end den danske på 25 procent af prisen.

EU foreslår således, at der indføres en regel om, at alle e-handelsbutikker skal betale dansk moms, hvis de sælger for mere end 10.000 euro i Danmark om året. I dag ligger grænsen betydeligt højere.

Både Dansk Erhverv og den danske sammenslutning for e-butikker, FDIH, er begejstrede for forslaget.

Begge interesse-organisationerne peger på, at de nye regler vil betyde, at de danske e-handelsbutikker får langt nemmere ved at konkurrere på lige vilkår med de udenlandske net-butikkerne, der i dag i meget vid udstrækning kan sælge deres varer billigere end de danske.

"Forslaget vil ikke kun gavne den danske statskasse. Det vil også ligestille de danske e-butikker med deres europæiske konkurrenter," lyder det fra Kasper Ernest, EU-chef i Dansk Erhverv.

Han mener, at konkurrencevilkårene bliver 'mere fair' på et marked, som i meget stort omfang kører på tværs af landegrænser.

Samme melding kommer fra FDIH.

"Det er super gode nyheder fra Bruxelles, og noget, som vi sammen med blandt andre Dansk Erhverv har kæmpet for i mange år. Hvis det går igennem, så er det en kæmpe sejr for danske netbutikker, fair konkurrence og Danmark generelt," siger Niels Ralund, der er administrerende direktør i FDIH.

EU har tidligere på samme måde indført regler om, at der skal betales moms af it-services i brugerens hjemland - og ikke i det land, hvor leverandøren har sit hovedkvarter.

Disse regler trådte i kraft 1. januar 2015 og betød, at store it-services-leverandører som Apple, Microsoft og andre ikke længere blot kunne placere deres engamenter i skattebillige lande som Luxembourg eller Irland, hvor momsen er helt ned til tre procent.

Reglerne førte omgående til, at leverandørerne satte priserne op.

Det kan du læse mere om her:  Efter nye moms-regler: Nu stiger priserne i App Store og iTunes Store

Læs også:

Efter nye moms-regler: Nu stiger priserne i App Store og iTunes Store

Slut med reduceret moms for e-bøger: For e-bøger er ikke bøger, men it-service, fastslår EU

Vi går shop-amok med webhandel i udlandet: Så meget køber vi for

Hvorfor skal vi have fuld afgift på alt det nye sikkerhedsudstyr til vores biler?
IT-JOB

IT & Co ApS

IT-tekniker

Vml Map

DevOps Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior DeltaV Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere