Artikel top billede

Amazon leverer sin første pakke med drone 13 minutter efter bestillingen

Internet-butikken Amazon har i denne måned leveret sin første pakke til en britisk kunde, der måtte vente 13 minutter på sin pakke efter bestillingen. Læs her, hvordan Amazon tester lynhurtig levering.

13 minutter.

Så lang tid tog det for Amazon at levere sin første pakke i Storbritannien med en fuldautomatiseret drone, fra køberen klikkede på købsknappen, til pakken blev leveret hos køberen i byen Cambridge.

Dermed er den første kommercielle dronelevering af varer en realitet i Storbritannien.

Leveringen fandt sted fra Amazons Cambridge-lager den 7. december, men er først for nyligt blevet offentliggjort.

Den gennemførte dronelevering er en del af et større forsøg med rigtige kunder nær Amazons Cambridge-lager. Kunder i det samme nabolag kan som en del af forsøget i de kommende måneder forvente, at deres Amazon-pakker kommer ned fra himlen kort efter bestilling.

Det skriver BBC.

Sådan gør Amazon

Amazon har i anledningen af sin første dronelevering konstrueret en video, hvor du fra flere kameravinkler kan se, hvordan dronen lander på kundens græsplæne et lille kvarter efter, at pakken er blevet bestilt.

13 minutter sætter en vis standard for pakkeleveringer, og målet for Amazon er at kunne levere pakker på 30 minutter.

Udover dronerne med indbygget GPS, som så selv kan flyve ud til kunderne uden hjælp, kan den hurtige levering kun lade sig gøre for folk, der bor relativt tæt på et Amazon-lager.

Allerede inden kunden har bestilt varen, har Amazon ligeledes via big data analyseret sig frem til, hvad folk i et givent område sandsynligvis vil bestille, så varerne fra de store Amazon-lagre på forhånd er sendt ud i lokalområderne.

Flere flyvepladser

Udover flyvepladsen til de små flyvende maskiner i Cambridge har Amazon lignende dronehavne i USA, Østrig og i Israel.

Samtidig tester Amazon også selvkørende robotbiler til pakkelevering, og de er derimod ifølge Amazon at finde på " flere internationale lokationer".

Da Amazon ikke (indtil videre) har nogen bygninger i Danmark som eksempelvis lokale lagre, må danske kunder derfor stadig kigge efter den helt normale pakkepost på fire hjul, når der er gået en dag eller fire.

Dermed slipper du da også som dansker for at bøje nakken og kigge op efter din nyeste Amazon-pakke.

Amazons første planer om dronelevering for tre år siden kan du læse mere om her: Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Læs også: 
Engang troede vi, at nettet ville dræbe de fysiske butikker: I dag ser det helt anderledes ud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere