CES 2017: Dette kan du forvente på den kommende kæmpe-messe i Las Vegas

CES-messen begynder i denne uge i Las Vegas, og traditionen tro er messen fyldt med lanceringer og saftig teknologi - heriblandt virtual reality, selvkørende biler og smartphones

CES-messen er en af de største årlige teknologimesser, hvor virksomheder fremviser den nyeste teknologi.

Det er her, at vi hvert år ser de første nye trends og teknologier, og det er her, at årets første lanceringer af nye produkter finder sted.

Du kan blandt andet forvente nye produkter fra Acer, Lenovo, Nvidia, BMW og Toyota.

Messen er fyldt med forbrugerelektronik lige fra opvaskemaskiner, computere, tablets, smartphones, højttalere, biler, elektriske cykler og et hav af små, store, imponerende og ligegyldige dimsedutter og IoT-enheder.

CES finder sted fra 5. til 8. januar i syndens by, Las Vegas, men flere selskaber - heriblandt Acer - lancerer nye produkter i dagene op til selve messen. Og der er rigeligt at se frem til.

TV-tid
Først og fremmest er CES altid den messe, hvor der bliver vist nye tv-skærme frem. Det var her, at de første 4K-skærme begyndte at poppe op, og i år møder alle de store skærmproducenter op.

LG vil formodentligt fortælle om nye OLED-skærme, Samsung vil fremvise SUHD-skærme ("Super Ultra High Definition"), og Sony forventes at præsentere nye skærme med OLED-teknologi og Android-software.

Ud over en mere kontrastfyldt skærmteknologi som OLED, og flere pixels fra 4K-skærme, vil vi højst sandsynlig også se nye skærme med High Definition Range, også kaldet HDR.

HDR er en teknologi, der gengiver film i mere korrekte farver og samtidig give mørkere sort og hvidere hvid.

Der går også rygter om en ny streamingboks fra Nvidia. Nvidia lancerede sidste år den såkaldte Nvidia Shield-boks, der er en streaming-boks med Android, der kan streame 4K-film og vise spil fra din computer.

Ifølge flere medier forventes Nvidia at lancere to nye enheder samt en nye controller.

Selvkørende biler, elektriske biler
Flere og flere bilproducenter fremviser deres nye biler og teknologier på CES, og i år bliver ingen undtagelse.

Årets tema forventes i høj grad at blive elmotorer og selvkørende egenskaber.

Tesla-konkurrenten Faraday har allerede lokket med, at firmaet vil annoncere, hvad der formodes at være dets første produktionsklare elsuperbil.

Også Ford, Mercedes-Benz, Volvo, VW og Kia har nyheder at fremvise ved CES.

Hyundai har planer om at give interesserede en tur ned af Las Vegas hovedgade, the Strip, i en selvførende Hyundai-bil.

Volvo har også planer om at diskutere kunstig intelligens og selvkørende biler og Nvidia ligeså.

Nvidia gik ind i bilbranchen sidste år med sin Tegra-chip til sensorhåndtering på selvkørende biler, så det bliver spændende at se, hvad grafikkortsproducenten har at tilbyde i år.

Virtual Reality
Ingen moderne tech-messe uden Virtual Reality, VR.

VR fik sit kommercielle gennembrud i 2016 med headsets som HTC Vive, Oculus Rift, Playstation VR og Samsungs Gear VR, ligesom headset som Microsofts HoloLens endelig blev sat til salg om end kun i en developer-udgave.

De fleste headset er dog stadig dyre, og VR er ramt af et hønen-og-ægget-problem: Teknologien er fed og velfungerende, men der mangler indhold.

Uden indhold kommer der ikke brugere, og uden brugere kommer der ikke udviklere til at udvikle nyt indhold. Forvent derfor at se nye VR-finesser, indhold og samarbejder ved CES.

Der er også en chance for, at vi kommer til at se en lang række nye headsets fra HP, Acer og Asus ved dette års CES.

I oktober annoncerede Microsoft et samarbejde med en række producenter om at producere VR-headset til Windows-computere til cirka 2.000 kroner fremfor eksempelvis HTC Vive, der koster 6.000 kroner.

Nye telefoner
CES er ikke den store smartphone-messe - de gemmes til Mobile World Congress-messen i februar - men forvent stadig en række nye smartphones.

Samsung har allerede nu før CES lanceret to nye smartphones i sin A-serie. Samsung A3 og A5 er to smartphones i mellemklasse-segmentet i metal og glas samt en pris på 2.599 kroner (A3) og 3.599 kroner (A5).

Også LG har allerede lanceret fem nye smartphones op til CES-messen, som fremvises på de las vegasiske gulve. Også alle LG's telefoner er mellemklasse-smartphones, men de kommer alle sammen med den nyeste version af Android 7.0, Nougat.

Forvent også nye telefoner fra Lenovo og flere af de kinesiske brands som Alcatel, og der går også rygter om en ny Xperia-telefon fra Sony med en 4K-skærm. 

Der er desuden også en chance for, at Samsung fremviser en smartphone, der kan foldes sammen.

Rygterne har længe floreret om en Samsung-telefon med en sammenklappelig touchskærm, og CES er mere kendt for innovativ teknologi end Mobile World Congress-messen, som Samsung forventes at benytte til at præsentere sin Galaxy S8-smartphone.

Hvad ellers?
Ved årets CES-messe kan du også forvente en lang række annonceringer af nye computere, skærme, bærbare og tastaturer fra Dell, Acer, Asus, HP, Lenovo og andre.

Allerede nu har Dell allerede været ude og fortælle, at der kommer en hybrid-version af den populære XPS 13-computer.

Hverken Apple eller Microsoft vil dog være til stede ved CES.

LG forventes at komme med nye desktop-skærme, ligesom selskabet allerede nu har løftet sløret for en lille, futuristisk og lettere gimmick-agtig svævende højttaler.

Læs også: I dag sidder Apple tungt på computer-tronen, men kunstig intelligens kan vende op og ned på det helePremium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.