Artikel top billede

Se Top 10-listen: Disse 10 malware-familier er de farligste lige nu

Masser af malware og ikke mindst ransomware er på krigsstien. Ny opgørelse afslører, hvilken malware der dominerer trusselsbilledet i øjeblikket.

Conficker-ormen vil bare ikke stoppe med at genere virksomheder og organisationer verden over.

Conficker var nemlig i december måned igen den mest fremherskende malware på globalt plan.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Check Point i en ny rapport om de aktuelle malware-trusler, der er udarbejdet med udgangspunkt i data fra december måned.

Conficker er dog blevet en smule mindre dominerende, da denne malware i december stod bag 10 procent af alle malware-angreb - i november var den årsagen til 15 procent af angrebene, skriver Check Point.

Læs også: Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Andenpladsen går til en måske knap så kendt malware, Nemucod, der stod for fem procent af alle angreb, mens Slammer lå på fire procent.

"Overordnet var de 10 mest almindelige malware-familier ansvarlige for 42 procent af alle kendte angreb," forklarer sikkerhedsfirmaet.

Her er top 10-listen

Check Points top 10-liste og tendenserne ser således ud:

1) ↔ Conficker.

2) ↑ Nemucod.
3) ↑ Slammer.
4) ↑ Nivdort.
5) ↑ RookieUA.
6) ↓ Cutwail.
7) ↓ Cryptowall.
8) ↓ Sality.
9) ↓ Parite.
10) ↓ Virut.

Ser man udelukkende på ransomware, er det også Conficker, Nenucod og Slammer, der dominerer i øjeblikket, oplyser Check Point.

Læs også: Ransomware-bagmænd slår til med nye angreb: Mød GoldenEye, Koolova og Popcorn Time

Lidt overraskende er det måske, at Locky-ransomwaren, der var nummer to på Check Points liste over de mest hyppige malware-familier på et tidspunkt i 2016, nu er faldet helt ud af top 10-listen i opgørelsen over malware i december.

Det skyldes formentlig, at Locky spredes via spam-mails, og at disse nu opfanges af virksomhedernes spam-filtre med videre.

Vil stige igen i 2017

Samtidig er det interessant, at Check Point faktisk registrerede et fald i malware-aktiviteterne på otte procent i december i forhold til måneden før.

Selskabet ser det dog ikke som en tendens, der vil fortsætte:

"Vi forventer bestemt, at malware-angrebene vil stige igen i det nye år - så i stedet for at hvile på laurbærrene, bør organisationer hurtigt få styr på tingene," skriver Check Point og fortsætter:

"Locky var en af de største malware-succeser i 2016 og gik fra at være en helt ny ransomware-variant i februar til en andenplads på globalt plan i november, så vi vil helt sikkert fortsætte med at overvåge den med interesse i 2017."

"Tiden vil vise, om cyberkriminelle flytter til nye varianter, eller om Locky ganske enkelt har taget en juleferie."

Læs også:

Ransomware-bagmænd slår til med nye angreb: Mød GoldenEye, Koolova og Popcorn Time

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Advarer om phishing-angreb: Pas på hvis du modtager denne PDF
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.