Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

Se Top 10-listen: Disse 10 malware-familier er de farligste lige nu

Masser af malware og ikke mindst ransomware er på krigsstien. Ny opgørelse afslører, hvilken malware der dominerer trusselsbilledet i øjeblikket.

Conficker-ormen vil bare ikke stoppe med at genere virksomheder og organisationer verden over.

Conficker var nemlig i december måned igen den mest fremherskende malware på globalt plan.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Check Point i en ny rapport om de aktuelle malware-trusler, der er udarbejdet med udgangspunkt i data fra december måned.

Conficker er dog blevet en smule mindre dominerende, da denne malware i december stod bag 10 procent af alle malware-angreb - i november var den årsagen til 15 procent af angrebene, skriver Check Point.

Læs også: Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Andenpladsen går til en måske knap så kendt malware, Nemucod, der stod for fem procent af alle angreb, mens Slammer lå på fire procent.

"Overordnet var de 10 mest almindelige malware-familier ansvarlige for 42 procent af alle kendte angreb," forklarer sikkerhedsfirmaet.

Her er top 10-listen

Check Points top 10-liste og tendenserne ser således ud:

1) ↔ Conficker.

2) ↑ Nemucod.
3) ↑ Slammer.
4) ↑ Nivdort.
5) ↑ RookieUA.
6) ↓ Cutwail.
7) ↓ Cryptowall.
8) ↓ Sality.
9) ↓ Parite.
10) ↓ Virut.

Ser man udelukkende på ransomware, er det også Conficker, Nenucod og Slammer, der dominerer i øjeblikket, oplyser Check Point.

Læs også: Ransomware-bagmænd slår til med nye angreb: Mød GoldenEye, Koolova og Popcorn Time

Lidt overraskende er det måske, at Locky-ransomwaren, der var nummer to på Check Points liste over de mest hyppige malware-familier på et tidspunkt i 2016, nu er faldet helt ud af top 10-listen i opgørelsen over malware i december.

Det skyldes formentlig, at Locky spredes via spam-mails, og at disse nu opfanges af virksomhedernes spam-filtre med videre.

Vil stige igen i 2017

Samtidig er det interessant, at Check Point faktisk registrerede et fald i malware-aktiviteterne på otte procent i december i forhold til måneden før.

Selskabet ser det dog ikke som en tendens, der vil fortsætte:

"Vi forventer bestemt, at malware-angrebene vil stige igen i det nye år - så i stedet for at hvile på laurbærrene, bør organisationer hurtigt få styr på tingene," skriver Check Point og fortsætter:

"Locky var en af de største malware-succeser i 2016 og gik fra at være en helt ny ransomware-variant i februar til en andenplads på globalt plan i november, så vi vil helt sikkert fortsætte med at overvåge den med interesse i 2017."

"Tiden vil vise, om cyberkriminelle flytter til nye varianter, eller om Locky ganske enkelt har taget en juleferie."

Læs også:

Ransomware-bagmænd slår til med nye angreb: Mød GoldenEye, Koolova og Popcorn Time

Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den

Advarer om phishing-angreb: Pas på hvis du modtager denne PDF
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere