Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danskerne er vilde med Facebook Messenger - nu kommer der reklamer i chatten

Så skete det: Facebook er begyndt at teste reklamevisninger i Facebook Messenger-appen.

Vi vidste godt, at det kun var et spørgsmål om tid, før Facebook ville bringe reklamer i sin Messenger-app.

Det var allerede rygtet for et år siden, at Facebook ville vise reklamer og sponserede indlæg i Messenger-appen. Men nu starter Facebook i de kommende uger et testforløb af reklamevisningen i Australien og Thailand.

Det skriver Facebook i et blogindlæg.

Facebook kalder selv eksperimentet en måde for "mennesker og brands at engagere med hinanden på i Messenger", hvilket er PR-sprog for reklame-indhold.

"For messenger-fællesskabet betyder det, at brugerne nemmere kan finde nye opdagelser og interagere med virksomheder, og omvendt giver det virksomheder nye muligheder til at komme ud til nuværende og potentielle kunder," skriver Facebook.

Jep. Reklamer. Lad os nu bare kalde en spade for en spade.

Mest benyttede chat-app i Danmark

Facebook har endnu ikke meldt ud, om reklamerne vil blive sendt ud til alle en milliard Messenger-brugere verden over.

Derimod meddeleler selskabet, at det håber at "lære en masse" af forsøgene i Thailand og Australien.

Facebook Messenger er formentlig den mest benyttede chat-app i Danmark, og reklamerne vil tilsyneladende kun være at finde i Messenger-appen og ikke i samtaler i din browser.

De enkelte sponsorerede elementer vil ligge i felter under dine samtaler på Messenger-forsiden i appen, og firmaer vil ikke kunne skrive direkte til dig uden din samtykke.

Facebook tog det samme skridt med sin Instagram-app i 2016, da firmaet introducerede sponsorerede indlæg i folks nyhedsstrøm, ligesom du kan se reklamer på din Facebook-væg. 

Så der har du det. Intet er gratis. 

Hvis det udrulles i Danmark, vil du så stadig benytte Messenger, eller vil du finde en anden messenger-app til dig og dine kontakter? Giv din mening til kende i kommentarfeltet.

Læs også: Koden er knækket: Sådan får du forbrugerne til bruge penge på din app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere