Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Teleselskaber: Mobildækningen i Royal Arena er pivringe

Koncertgæster i det nybyggede Royal Arena skal ikke forvente at kunne oploade foto eller video til internettet, da mobildækningen i arenaen er pivringe, lyder det fra Telia og Telenor. Royal Arena forlanger masteleje 10 gange højere end den normale pris, lyder kritikken.

Det er normalt, at koncertgæster i dag filmer og deler billeder i lange baner via deres mobiltelefoner.

Som kommende gæst i Københavns nye koncert-arena, Royal Arena, skal man imidlertid nok skrue ned for forventningerne.

For her vil langt fra alle kunne bruge deres mobiltelefoner, da dækningen i hallen er pivringe.

Sådan lyder det fra teleselskaberne Telia og Telenor, der ganske usædvanligt i en pressemeddelelse kritiserer koncertstedet.

Ifølge de to teleselskaber har Royal Arena forsømt at indtænke mobildækning ind i byggeriet fra begyndelsen - eksempelvis ved at indbygge master i selve byggeriet.

Det har der under byggeriet ikke været mulighed for, at og det har betydet, at teleselskaberne i givet fald er tvunget til at opstille master på byggeriet og betale masteleje til det selskab, der ejer bygningen.

Her er teleoperatørerne og selskabet bag Royal Arena imidlertid løbet ind i uenigheder.

Telia og Telenor beskylder nemlig Royal Arena for at opkræve en masteleje, der er mere end 10 gange højere end den gennemsnitlige masteleje i København.

"Det [er] vigtigt, at man i nybyggeri tænker indendørs mobildækning med fra starten. Det er en helt almindelig fremgangsmåde i tilsvarende koncertsteder og multiarenaer. Men i det her tilfælde kommer mobildækningen først med på bagkant og endda til en pris, der ligger meget langt over selv den københavnske markedspris," lyder det fra Henrik Kofoed i pressemeddelelsen.

De to selskaberne vurderer, at op mod 40 procent af koncertgæsterne i Royal Arena ikke vil kunne oploade foto og andet til internettet fra deres mobiltelefoner.

"Vi ved, at det betyder meget for vores kunder, at de kan bruge deres mobiltelefon til at finde hinanden og dele oplevelsen ved at uploade billeder, når de er til koncerter. Det ved Royal Arena naturligvis også godt, og på den baggrund er det ærgerligt, at man vælger at bygge en flot arena uden at tage højde for noget så vigtigt for koncertoplevelsen som mobildækningen," lyder det fra netværksdirektør i Telenor, Peter Ditlev Nødbak.

De to selskaber opsætter til aftenens koncert med Metallica en mobil mobilmast i nærheden af arenaen, så der vil være en acceptabel dækning.

Det er imidlertid ikke en varig løsning, lyder det.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Royal Arena til kritikken, da selskabet ikke har returneret Computerworlds henvendelser.

Se pressemeddelelsen fra de to selskaber her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere