Artikel top billede

Teleselskaber: Mobildækningen i Royal Arena er pivringe

Koncertgæster i det nybyggede Royal Arena skal ikke forvente at kunne oploade foto eller video til internettet, da mobildækningen i arenaen er pivringe, lyder det fra Telia og Telenor. Royal Arena forlanger masteleje 10 gange højere end den normale pris, lyder kritikken.

Det er normalt, at koncertgæster i dag filmer og deler billeder i lange baner via deres mobiltelefoner.

Som kommende gæst i Københavns nye koncert-arena, Royal Arena, skal man imidlertid nok skrue ned for forventningerne.

For her vil langt fra alle kunne bruge deres mobiltelefoner, da dækningen i hallen er pivringe.

Sådan lyder det fra teleselskaberne Telia og Telenor, der ganske usædvanligt i en pressemeddelelse kritiserer koncertstedet.

Ifølge de to teleselskaber har Royal Arena forsømt at indtænke mobildækning ind i byggeriet fra begyndelsen - eksempelvis ved at indbygge master i selve byggeriet.

Det har der under byggeriet ikke været mulighed for, at og det har betydet, at teleselskaberne i givet fald er tvunget til at opstille master på byggeriet og betale masteleje til det selskab, der ejer bygningen.

Her er teleoperatørerne og selskabet bag Royal Arena imidlertid løbet ind i uenigheder.

Telia og Telenor beskylder nemlig Royal Arena for at opkræve en masteleje, der er mere end 10 gange højere end den gennemsnitlige masteleje i København.

"Det [er] vigtigt, at man i nybyggeri tænker indendørs mobildækning med fra starten. Det er en helt almindelig fremgangsmåde i tilsvarende koncertsteder og multiarenaer. Men i det her tilfælde kommer mobildækningen først med på bagkant og endda til en pris, der ligger meget langt over selv den københavnske markedspris," lyder det fra Henrik Kofoed i pressemeddelelsen.

De to selskaberne vurderer, at op mod 40 procent af koncertgæsterne i Royal Arena ikke vil kunne oploade foto og andet til internettet fra deres mobiltelefoner.

"Vi ved, at det betyder meget for vores kunder, at de kan bruge deres mobiltelefon til at finde hinanden og dele oplevelsen ved at uploade billeder, når de er til koncerter. Det ved Royal Arena naturligvis også godt, og på den baggrund er det ærgerligt, at man vælger at bygge en flot arena uden at tage højde for noget så vigtigt for koncertoplevelsen som mobildækningen," lyder det fra netværksdirektør i Telenor, Peter Ditlev Nødbak.

De to selskaber opsætter til aftenens koncert med Metallica en mobil mobilmast i nærheden af arenaen, så der vil være en acceptabel dækning.

Det er imidlertid ikke en varig løsning, lyder det.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Royal Arena til kritikken, da selskabet ikke har returneret Computerworlds henvendelser.

Se pressemeddelelsen fra de to selskaber her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere