Artikel top billede

Internetudbyder udsat for outsourcing-svindel: Kundedata blev solgt og misbruges nu af it-kriminelle

Ansatte hos outsurcing-partner solgte kundedata til it-kriminelle, der nu har sat gang i en kæmpe svindel-operation mod den britiske internetudbyder TalkTalk.

Kunder hos den britiske internetudbyder TalkTalk er i disse dage ofre for en gigantisk svindel-operation, der tog sin begyndelse, da internetudbyderen outsourcede dele af sin kundeservice til Indien.

Det skriver britiske BBC, der beskriver svindlen som en svindel-operation af industrielt omfang.

Den britiske tv-station har oplysningerne fra tre whistleblowere, der har været ansat hos to call-centre, hvor svindlen bliver udført.  

Ifølge BBC benytter svindlerne sig af stjålne kundedata, der formodentligt stammer fra en episode i 2015, hvor tre ansatte hos TalkTalks outsourcing-partner blev sigtet for at sælge kundedata, som de havde fået adgang til på deres arbejdsplads.

Læs også: It-sikkerhedsekspert om 3's hacker-afpresning: "Det er nok noget, som alle kan lære at udføre ved at Google lidt"

Kunderne bliver nu ringet op af svindlere fra indiske call centre, der udgiver sig for at være ansatte hos TalkTalk, men virkeligheden forsøger de at få kunderne til at installere et stykke malware på deres computere.

Kunder skal logge ind på netbank

Whistleblowerne oplyser, at de skal følge et manuskript, hvor de bliver instrueret i at ringe op til kunderne og oplyser, at de ringer på vegne af TalkTalk, der har identificeret, at deres computer er blevet inficeret med virus.

Derfor bliver kunderne bedt om at installere et stykke software, der kan fjerne virussen.

Afslutningsvis bliver kunderne oplyst om, at de vil få udbetalt et kontantbeløb i kompensation.

Kunderne dog skal logge ind på deres netbank for at få adgang til kompensationen. Men i virkeligheden giver de nu svindlerne adgang til netbanken.

Ifølge BBC arbejder svindlerne ud fra flere call centre i to større indiske byer, hvor de på hvert kontor arbejder på skiftehold bestående af 60 medarbejdere, der har ansvaret for at ringe kunderne op.

Et tredje hold står for at bryde ind i kundernes computere via den installerede malware.

Læs også: Hackere har stjålet data fra tusindvis af 3-kunder: Det skal du gøre som 3-kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere