Artikel top billede

Internetudbyder udsat for outsourcing-svindel: Kundedata blev solgt og misbruges nu af it-kriminelle

Ansatte hos outsurcing-partner solgte kundedata til it-kriminelle, der nu har sat gang i en kæmpe svindel-operation mod den britiske internetudbyder TalkTalk.

Kunder hos den britiske internetudbyder TalkTalk er i disse dage ofre for en gigantisk svindel-operation, der tog sin begyndelse, da internetudbyderen outsourcede dele af sin kundeservice til Indien.

Det skriver britiske BBC, der beskriver svindlen som en svindel-operation af industrielt omfang.

Den britiske tv-station har oplysningerne fra tre whistleblowere, der har været ansat hos to call-centre, hvor svindlen bliver udført.  

Ifølge BBC benytter svindlerne sig af stjålne kundedata, der formodentligt stammer fra en episode i 2015, hvor tre ansatte hos TalkTalks outsourcing-partner blev sigtet for at sælge kundedata, som de havde fået adgang til på deres arbejdsplads.

Læs også: It-sikkerhedsekspert om 3's hacker-afpresning: "Det er nok noget, som alle kan lære at udføre ved at Google lidt"

Kunderne bliver nu ringet op af svindlere fra indiske call centre, der udgiver sig for at være ansatte hos TalkTalk, men virkeligheden forsøger de at få kunderne til at installere et stykke malware på deres computere.

Kunder skal logge ind på netbank

Whistleblowerne oplyser, at de skal følge et manuskript, hvor de bliver instrueret i at ringe op til kunderne og oplyser, at de ringer på vegne af TalkTalk, der har identificeret, at deres computer er blevet inficeret med virus.

Derfor bliver kunderne bedt om at installere et stykke software, der kan fjerne virussen.

Afslutningsvis bliver kunderne oplyst om, at de vil få udbetalt et kontantbeløb i kompensation.

Kunderne dog skal logge ind på deres netbank for at få adgang til kompensationen. Men i virkeligheden giver de nu svindlerne adgang til netbanken.

Ifølge BBC arbejder svindlerne ud fra flere call centre i to større indiske byer, hvor de på hvert kontor arbejder på skiftehold bestående af 60 medarbejdere, der har ansvaret for at ringe kunderne op.

Et tredje hold står for at bryde ind i kundernes computere via den installerede malware.

Læs også: Hackere har stjålet data fra tusindvis af 3-kunder: Det skal du gøre som 3-kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.