Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT

Udgivet 14. marts 2017 kl. 11.51
I lang tid har internetbrugen i Afrika ligget ret lavt, fordi der har manglet infrastruktur, services og teknisk forståelse for, hvad man kan bruge nettet til.

Internet-penetrationen i Afrika ligger generelt omkring 20 procent. Nogle lande som Nigeria og Marokko er langt fremme, mens der er færre brugere i andre lande.

I mit hjemland Congo er cirka syv procent af befolkningen på nettet, fordi mange byer ikke er online. Men andelen af befolkningen med adgang til internettet vokser forhåbentlig til 25 procent inden for fem år og måske til 40 procent inden for 10 år.

Efterhånden bliver der udviklet stadig flere statslige e-services, og kommercielle e-handelssites vinder frem, mens teknologier som 3G og 4G på mobilfronten bliver mere normalt. Samtidig får vi stadig mere optisk fiber ind i Congo, hvilket gør nettet hurtigere og mere stabilt.

Vi får også snart bygget et exchange-point i Congo, som vil være sydvestafrikas knudepunkt til internettet, så fremtiden ser lys ud.
Luc Missidimbazi, telerådgiver for den Demokratiske Republik Congos premierminister

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Ildevarslende signaler præger den danske it-sektor: Væksten styrtdykker
It-komet 2020 Årets vækstkometer kan langt fra leve op til tidligere års markante fremgang i den danske it-branche. Væksten er i frit fald. Det sender en række ildevarslende signaler til it-virksomhederne på det danske marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.