Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

KMD bliver sat uden for døren i kommende kæmpe-udbud fra ATP - får forbud mod at deltage

KMD bliver helt usædvanligt sat uden for døren og forbudt at deltage, når ATP i løbet af de kommende måneder sender pensions-udbetalings-system til flere hundrede millioner kroner i udbud.

Danmarks største pensionskasse, ATP, sætter KMD helt uden for døren, når organisationerne i løbet af foråret sender opgaven på at udvikle et nyt system til pensions-udbetalinger til 1,3 millioner danskere i udbud.

Sådan lyder det fra ATP, der netop har opsagt en kæmpe-aftale med KMD om levering af Social Pension, som parterne indgik i foråret 2015.

Det kan du læse mere om her: ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister endnu en kæmpeordre

Her vandt KMD ordren foran blandt andre Netcompany, CSC, IBM og EG.

ATP anslog dengang ordren til at være omkring 320 millioner kroner værd, men Computerworld erfarede dengang, at KMD endte med at byde ind med en pris på under 200 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: ATP presser stor KMD-regning ned med 25 procent.

Sættes uden for døren

Efter fyringen skal ordren nu igen sendes i udbud.

Og her vil ATP altså helt udelukke KMD fra at byde på ordren.

Det sker med henvisning til udbudslovens §137, stk 5.

Her hedder det, at en ‘udbudsgiver' kan udelukke en leverandør fra at deltage i et udbud, hvis

"...ordregiveren [ATP, red] kan påvise, at ansøgeren eller tilbudsgiveren væsentligt har misligholdt en tidligere offentlig kontrakt, kontrakt med en forsyningsvirksomhed eller koncessionskontrakt og misligholdelsen har medført den pågældende kontrakts ophævelse eller en lignende sanktion."

Også kommunerne har truet med helt at udelukke KMD fra kommende udbud.

Det kan du læse mere om her: Kommunerne truer KMD: Overvejer at udelukke KMD fra fremtidige ordrer

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) har ellers tidligere i et samråd peget på, at det ikke nødvendigvis er en nem sag at udelukke leverandører fra at deltage i udbud.

"Men skal holde sig for øje, at der skal være tale om objektive kriterier. Alle virksomheder har gode og dårlige projekter, og vi ved, at der typisk har været dårlig kommunikation, når et projekt kører skævt," har ministeren sagt.

Det kan du læse mere om her: It-minister: Kommuner kan ikke udelukke KMD fra udbud - "det er ikke så simpelt"

Tidligere truet

ATP har tidligere flere gange truet med at ophæve sin kontrakt med KMD, ligesom selskabet har krævet, at KMD tilbagebetaler mindst en halv milliard kroner.

Således har ATP tidligere præsenteret KMD for to mulige løsninger, nemlig en blød løsning (betaling af en halv milliard kroner) eller en hård løsning (ophævelse af kontrakten plus krav om tilbagebetaling af en milliard kroner).

En stor del af problemet har været, at KMD også leverer det gamle system, som det nye, stærkt forsinkede system skal afløse.

Læs også: Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er gået galt?

Det gamle system er imidlertid meget dyrere end det nye. Det betyder, at KMD angiveligt har scoret 23 millioner kroner hver eneste måned, leveringen har været ramt af forsinkelse.

Fornylig har både Region Syddanmark og FTF-A ophævet store aftaler med KMD om udvikling og levering af store it-systemer, mens Skat har stævnet KMD med krav om tilbagebetaling af 700 millioner kroner for det kuldsejlede EFI-projekt.

Læs også: 

Coop i hård kritik af KMD: Er skyld i alle it-problemerne - og vil ikke erkende fejl

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Region Syddanmark ophæver kæmpekontrakt med KMD
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.