Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

KMD bliver sat uden for døren i kommende kæmpe-udbud fra ATP - får forbud mod at deltage

KMD bliver helt usædvanligt sat uden for døren og forbudt at deltage, når ATP i løbet af de kommende måneder sender pensions-udbetalings-system til flere hundrede millioner kroner i udbud.

Danmarks største pensionskasse, ATP, sætter KMD helt uden for døren, når organisationerne i løbet af foråret sender opgaven på at udvikle et nyt system til pensions-udbetalinger til 1,3 millioner danskere i udbud.

Sådan lyder det fra ATP, der netop har opsagt en kæmpe-aftale med KMD om levering af Social Pension, som parterne indgik i foråret 2015.

Det kan du læse mere om her: ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister endnu en kæmpeordre

Her vandt KMD ordren foran blandt andre Netcompany, CSC, IBM og EG.

ATP anslog dengang ordren til at være omkring 320 millioner kroner værd, men Computerworld erfarede dengang, at KMD endte med at byde ind med en pris på under 200 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: ATP presser stor KMD-regning ned med 25 procent.

Sættes uden for døren

Efter fyringen skal ordren nu igen sendes i udbud.

Og her vil ATP altså helt udelukke KMD fra at byde på ordren.

Det sker med henvisning til udbudslovens §137, stk 5.

Her hedder det, at en ‘udbudsgiver' kan udelukke en leverandør fra at deltage i et udbud, hvis

"...ordregiveren [ATP, red] kan påvise, at ansøgeren eller tilbudsgiveren væsentligt har misligholdt en tidligere offentlig kontrakt, kontrakt med en forsyningsvirksomhed eller koncessionskontrakt og misligholdelsen har medført den pågældende kontrakts ophævelse eller en lignende sanktion."

Også kommunerne har truet med helt at udelukke KMD fra kommende udbud.

Det kan du læse mere om her: Kommunerne truer KMD: Overvejer at udelukke KMD fra fremtidige ordrer

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) har ellers tidligere i et samråd peget på, at det ikke nødvendigvis er en nem sag at udelukke leverandører fra at deltage i udbud.

"Men skal holde sig for øje, at der skal være tale om objektive kriterier. Alle virksomheder har gode og dårlige projekter, og vi ved, at der typisk har været dårlig kommunikation, når et projekt kører skævt," har ministeren sagt.

Det kan du læse mere om her: It-minister: Kommuner kan ikke udelukke KMD fra udbud - "det er ikke så simpelt"

Tidligere truet

ATP har tidligere flere gange truet med at ophæve sin kontrakt med KMD, ligesom selskabet har krævet, at KMD tilbagebetaler mindst en halv milliard kroner.

Således har ATP tidligere præsenteret KMD for to mulige løsninger, nemlig en blød løsning (betaling af en halv milliard kroner) eller en hård løsning (ophævelse af kontrakten plus krav om tilbagebetaling af en milliard kroner).

En stor del af problemet har været, at KMD også leverer det gamle system, som det nye, stærkt forsinkede system skal afløse.

Læs også: Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er gået galt?

Det gamle system er imidlertid meget dyrere end det nye. Det betyder, at KMD angiveligt har scoret 23 millioner kroner hver eneste måned, leveringen har været ramt af forsinkelse.

Fornylig har både Region Syddanmark og FTF-A ophævet store aftaler med KMD om udvikling og levering af store it-systemer, mens Skat har stævnet KMD med krav om tilbagebetaling af 700 millioner kroner for det kuldsejlede EFI-projekt.

Læs også: 

Coop i hård kritik af KMD: Er skyld i alle it-problemerne - og vil ikke erkende fejl

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Region Syddanmark ophæver kæmpekontrakt med KMD
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere