Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

KMD bliver sat uden for døren i kommende kæmpe-udbud fra ATP - får forbud mod at deltage

KMD bliver helt usædvanligt sat uden for døren og forbudt at deltage, når ATP i løbet af de kommende måneder sender pensions-udbetalings-system til flere hundrede millioner kroner i udbud.

Danmarks største pensionskasse, ATP, sætter KMD helt uden for døren, når organisationerne i løbet af foråret sender opgaven på at udvikle et nyt system til pensions-udbetalinger til 1,3 millioner danskere i udbud.

Sådan lyder det fra ATP, der netop har opsagt en kæmpe-aftale med KMD om levering af Social Pension, som parterne indgik i foråret 2015.

Det kan du læse mere om her: ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister endnu en kæmpeordre

Her vandt KMD ordren foran blandt andre Netcompany, CSC, IBM og EG.

ATP anslog dengang ordren til at være omkring 320 millioner kroner værd, men Computerworld erfarede dengang, at KMD endte med at byde ind med en pris på under 200 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: ATP presser stor KMD-regning ned med 25 procent.

Sættes uden for døren

Efter fyringen skal ordren nu igen sendes i udbud.

Og her vil ATP altså helt udelukke KMD fra at byde på ordren.

Det sker med henvisning til udbudslovens §137, stk 5.

Her hedder det, at en ‘udbudsgiver' kan udelukke en leverandør fra at deltage i et udbud, hvis

"...ordregiveren [ATP, red] kan påvise, at ansøgeren eller tilbudsgiveren væsentligt har misligholdt en tidligere offentlig kontrakt, kontrakt med en forsyningsvirksomhed eller koncessionskontrakt og misligholdelsen har medført den pågældende kontrakts ophævelse eller en lignende sanktion."

Også kommunerne har truet med helt at udelukke KMD fra kommende udbud.

Det kan du læse mere om her: Kommunerne truer KMD: Overvejer at udelukke KMD fra fremtidige ordrer

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) har ellers tidligere i et samråd peget på, at det ikke nødvendigvis er en nem sag at udelukke leverandører fra at deltage i udbud.

"Men skal holde sig for øje, at der skal være tale om objektive kriterier. Alle virksomheder har gode og dårlige projekter, og vi ved, at der typisk har været dårlig kommunikation, når et projekt kører skævt," har ministeren sagt.

Det kan du læse mere om her: It-minister: Kommuner kan ikke udelukke KMD fra udbud - "det er ikke så simpelt"

Tidligere truet

ATP har tidligere flere gange truet med at ophæve sin kontrakt med KMD, ligesom selskabet har krævet, at KMD tilbagebetaler mindst en halv milliard kroner.

Således har ATP tidligere præsenteret KMD for to mulige løsninger, nemlig en blød løsning (betaling af en halv milliard kroner) eller en hård løsning (ophævelse af kontrakten plus krav om tilbagebetaling af en milliard kroner).

En stor del af problemet har været, at KMD også leverer det gamle system, som det nye, stærkt forsinkede system skal afløse.

Læs også: Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er gået galt?

Det gamle system er imidlertid meget dyrere end det nye. Det betyder, at KMD angiveligt har scoret 23 millioner kroner hver eneste måned, leveringen har været ramt af forsinkelse.

Fornylig har både Region Syddanmark og FTF-A ophævet store aftaler med KMD om udvikling og levering af store it-systemer, mens Skat har stævnet KMD med krav om tilbagebetaling af 700 millioner kroner for det kuldsejlede EFI-projekt.

Læs også: 

Coop i hård kritik af KMD: Er skyld i alle it-problemerne - og vil ikke erkende fejl

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Region Syddanmark ophæver kæmpekontrakt med KMD




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere