De fem nominerede til Årets CIO 2016: Pernille Geneser fra Bestseller (tv), Morten Gade Christensen fra Energinet.dk, Per Palmkvist Knudsen fra JP/Politikens Hus, Lone Bundgaard fra Coloplast og Thomas Grane fra Matas.

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Årets CIO 2016: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 11. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2016.

Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO skal kåres om lidt over to måneder.

Feltet af kandidater til titlen som Årets CIO 2016 er nu skåret ned til de fem nominerede it-topchefer.

Det er 11. gang, at Computerworld sammen med IDC og Dansk IT kårer Årets CIO, når den prestigefyldte titel uddeles den 9. juni.

Læs også: Nu kårer vi Danmarks bedste CIO 2016

Sidste år var det Falcks CIO, Torben Ruberg, der nuppede titlen som Danmarks bedste CIO for sit arbejde med blandt andet forretningsledelse, innovation og disruption. Læs om det her

De fem nominerede til Årets CIO 2016 er:

Pernille Geneser, Bestseller
Efter endt uddannelse som cand.merc fra Aarhus Handelshøjskole startede Pernille Geneser sin karriere som supply chain controller ved Ecco og senere ved Jysk.

Denne stilling blev efterfølgende skiftet ud med titlen Senior SAP manager samme sted.

Herefter fulgte fem år ved Arla, først som head of business relationship management, senere som senior it development director.

Pernille Geneser indledte sin CIO-karriere i 2011 hos Ecco Sko A/S, og skiftede i 2013 til Bestseller.

Parallelt med CIO-rollen er Pernille invovleret i to new-biz aktiviteter i Amsterdam, Holland - henholdsvis medlem af supervisory board i softwarevirksomheden Neocles.io samt CEO ved Fashiontrade.com, en online B2B salgsplatform.

Morten Gade Christensen, Energinet.dk
Energinet.dk ejer og driver de danske el- og gastransmissionsnet, og selskabets kerneydelse er forsyningssikkerhed. It er en meget vital del af udviklingen af et moderne, intelligent og grønt energisystem, og Morten Gade Christensen ser sig selv som katalysator for denne omstilling.

Danmark er førende i verden til at indpasse grønne energikilder, som vind og sol, i energisystemet. Det stiller store krav til it-understøttelse, da der konstant er behov for moderne markeds- og styringsredskaber kombineret med høj driftsstabilitet. Denne unikke kombination motiverer og driver Morten Gade Christensen.

Morten har en lang karriere som CIO, og har bestredet ledende stillinger i en række førende danske og internationale virksomheder, blandt andre LM Wind Power, Cadbury, Velfac og Danisco.

Morten har suppleret sin uddannelse med en executive MBA fra CBS med fokus på teknologi, marked og organisation og har senest suppleret dette med en master i finance fra London Business School. Morten er 37 år, gift og far til to piger.

Per Palmkvist Knudsen, JP/Politikens Hus
Per Palmkvist Knudsen har de sidste godt otte år været it-direktør i JP/Politikens Hus, en af Danmarks førende medievirksomheder. I en branche, der om nogen tidligt mærkede de voldsomme konsekvenser af digitaliseringen.

Hans karriere har ført ham hele vejen rundt i it-faget. Først som chefkonsulent hos Datacentralen, siden hen som partner i konsulentfirmaet Devoteam og endelig direktør hos Krak inden han kom til JP/Politikens Hus i 2007.

Per er oprindeligt uddannet cand. mag. i datalogi og biologi og er siden blevet diplomjournalist i analytisk journalistik. Han er en flittig it-debattør blandt andet som mangeårig fast klummeskribent i Jyllands-Posten og på Finans.dk.

Lone Bundgaard, Coloplast
Lone Bundgaard har været i Coloplast siden 2004 og har haft jobbet som vice president for it business development siden 2014.

Hun har det globale ansvar for al udvikling og projektledelse inden for it i Coloplast og spiller derfor en væsentlig rolle i medikovirksomhedens ambition om at skabe den direkte dialog med forbrugerne gennem blandt andet globale websites og direct marketing.

Lone Bundgaards hovedfokus er at skabe en effektiv it-organisation, der er tæt på forretningen og dennes kommercielle mål.

Lone er 48 år, gift og har to voksne børn. Hun har en master i economics & auditing fra Copenhagen Business School og er desuden uddannet sprogofficer fra Forsvarsakademiet.

Thomas Grane, Matas
Thomas Grane er 49 år og oprindelig uddannet elektroingeniør fra DTU, men har siden sin uddannelse beskæftiget sig med it.

Efter to år som selvstædig konsulent er det blevet til 24 år i detailbranchen hos Matas, dels som drifts- og sikkerhedsansvarlig i 15 år og de senest 9 år med ansvar for hele it-forretningen med fokus på strategi, ledelse og forretningsudvikling.

Thomas Grane er gift og bor i Vanløse med sin kone og to børn og dyrker ved siden af jobbet som it-direktør i Matas en halv karriere med sin store passion som musiker.

Juryen til Årets CIO 2016
- Torben Ruberg, CIO, Falck (Årets CIO 2015).

- Lars Frelle-Petersen, direktør, Digitaliseringsstyrelsen.

- Jan Damsgaard, professor og institutleder på institut for it-ledelse, CBS.

- Jacqueline Johnson, global head of it-security, architecture unit, Nordea Bank.

- Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld.

- Charlotte Thygesen Poulsen, IDC.

Selve kåringen finder sted ved et eksklusivt arrangement på Sølyst i Klampenborg nord for København 9. juni.

Læs mere om det her.

Tidligere års vindere
De CIO'er, der har vundet titlen som Årets CIO i de 10 foregående år, er:

2015: Torben Ruberg, Falck.


2014: Claus Hagen Nielsen, COWI.

2013: Jens Hartmann, Grundfos.

2012: Mikael Munck, Saxo Bank.

2011: Torben Bonde, Vestas.

2010: Michael Moesgaard, Dong.

2009: Michael S. Hansen, Region Sjælland.

2008: Niels Molzen, Danisco.

2007: Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

2006: Lars Mathiesen, Nykredit.

Læs også:

Nu kårer vi Danmarks bedste CIO 2016 - indstil din favorit-kandidat

Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.