Artikel top billede

Botnet gik pludselig i mystisk dvale - nu er det tilbage med skræmmende styrke: Pas på disse mails

Botnettet Necurs er efter nogle måneders mystisk dvale tilbage for fuld kraft og udsender spammails og potentielt også malware og ikke mindst ransomware.

Efter næsten tre måneders dvale et botnettet Necurs nu pludselig vendt tilbage.

Det er for fuld styrke, og konsekvensen er en ny bølge af spammails, der potentielt kan indeholde malware.

Det skriver Symantec i et blogindlæg.

Sikkerhedsfirmaet forklarer, at Necurs vendte tilbage i sidste uge for at fortsætte de spam-kampagner, som dette botnet er er blevet berygtet for.

"Necurs var en af de største distributører af malware i løbet af 2016 og drev massive spam-kampagner, der spredte Locky-ransomwaren."

Læs også: Frygtet ransomware gik pludselig i dvale - nu er der ildevarslende tegn på et comeback

"Det ophørte på mystisk vis den 24. december 2016, og dets fravær havde en øjeblikkelig og betydelig indflydelse på niveauet af malware-inficeret spam," skriver Symantec.

Symantec skriver, at selskabet, da Necurs vendte tilbage den 20. marts, måtte blokere næsten to millioner ondsindede emails om dagen.

Siden da har niveauet været over 100.000 emails i timen, som Necurs står bag.

Pas på disse mails

Der er en en række forskellige emails i omløb, som Necurs står bag.

Nogle af dem foregiver at være et investerings-nyhedsbrev, som man abonnerer på, mens andre går på, at nogen har kendskab til, at en specifik virksomhed er ved at blive solgt.

Nogle af emne-beskederne lyder:

  • This public company is being bought out. Read now to profit from it.
  • Read Now: Why this company's shares are guaranteed to soar next week.
  • I've got strong reasons to believe that this stock is about to soar.
  • Allow me to share something profitable with you today.
Symantec skriver samtidig, at man også skal være på vagt over for Necurs, da netop dette botnet tidligere har spredt masser af malware.

"Det faktum, at Necurs var i stand til genoptage massive spam-kampagner indikerer, at det uanset årsagen til fraværet, ikke ser ud til at have mistet sine evner."

"Vi har endnu til gode at se, om botnettet fortsætter med at sprede malware. Men alene størrelsen betyder, at det udgør en trussel uanset, hvad det distribuerer," skriver Symantec i orienteringen om Necurs.

Læs også:

Frygtet ransomware gik pludselig i dvale - nu er der ildevarslende tegn på et comeback

Ny ondsindet Word-fil på spil - kan ramme både Windows og Mac med malware

Pas på denne type "uskyldige" vedhæftede filer: Narrer dit antivirusprogram - og sender din maskine i malware-fælden

Vær på vagt når software crasher i Windows: Særlig advarsel er et forsøg på at snyde dig

0-dagssårbarheder er det rene guf for hackere: Så hurtigt slår hackerne til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.