Botnet gik pludselig i mystisk dvale - nu er det tilbage med skræmmende styrke: Pas på disse mails

Botnettet Necurs er efter nogle måneders mystisk dvale tilbage for fuld kraft og udsender spammails og potentielt også malware og ikke mindst ransomware.

Efter næsten tre måneders dvale et botnettet Necurs nu pludselig vendt tilbage.

Det er for fuld styrke, og konsekvensen er en ny bølge af spammails, der potentielt kan indeholde malware.

Det skriver Symantec i et blogindlæg.

Sikkerhedsfirmaet forklarer, at Necurs vendte tilbage i sidste uge for at fortsætte de spam-kampagner, som dette botnet er er blevet berygtet for.

"Necurs var en af de største distributører af malware i løbet af 2016 og drev massive spam-kampagner, der spredte Locky-ransomwaren."

Læs også: Frygtet ransomware gik pludselig i dvale - nu er der ildevarslende tegn på et comeback

"Det ophørte på mystisk vis den 24. december 2016, og dets fravær havde en øjeblikkelig og betydelig indflydelse på niveauet af malware-inficeret spam," skriver Symantec.

Symantec skriver, at selskabet, da Necurs vendte tilbage den 20. marts, måtte blokere næsten to millioner ondsindede emails om dagen.

Siden da har niveauet været over 100.000 emails i timen, som Necurs står bag.

Pas på disse mails
Der er en en række forskellige emails i omløb, som Necurs står bag.

Nogle af dem foregiver at være et investerings-nyhedsbrev, som man abonnerer på, mens andre går på, at nogen har kendskab til, at en specifik virksomhed er ved at blive solgt.

Nogle af emne-beskederne lyder:
  • This public company is being bought out. Read now to profit from it.
  • Read Now: Why this company's shares are guaranteed to soar next week.
  • I've got strong reasons to believe that this stock is about to soar.
  • Allow me to share something profitable with you today.
Symantec skriver samtidig, at man også skal være på vagt over for Necurs, da netop dette botnet tidligere har spredt masser af malware.

"Det faktum, at Necurs var i stand til genoptage massive spam-kampagner indikerer, at det uanset årsagen til fraværet, ikke ser ud til at have mistet sine evner."

"Vi har endnu til gode at se, om botnettet fortsætter med at sprede malware. Men alene størrelsen betyder, at det udgør en trussel uanset, hvad det distribuerer," skriver Symantec i orienteringen om Necurs.

Læs også:

Frygtet ransomware gik pludselig i dvale - nu er der ildevarslende tegn på et comeback

Ny ondsindet Word-fil på spil - kan ramme både Windows og Mac med malware

Pas på denne type "uskyldige" vedhæftede filer: Narrer dit antivirusprogram - og sender din maskine i malware-fælden

Vær på vagt når software crasher i Windows: Særlig advarsel er et forsøg på at snyde dig

0-dagssårbarheder er det rene guf for hackere: Så hurtigt slår hackerne tilYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.