Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Pas på denne fup-app til iPhone og iPad: Annoncen for appen fortæller dig slet ikke hele sandheden

En reklame for en gratis app, der kan beskytte dine data på iPhone og iPad, viser sig at føre til det stik modsatte: At der snages i dine data.

En ny annoncekampagne forsøger at nå brugere af iPad og iPhone med en besked, man bør vælge at ignorere.

Annoncen reklamerer for en gratis VPN-app til iOS, der hedder My Mobile Secure.

Det sker via annoncer på blandt andet populære torrent-sider, hvor man hører en høj advarselstone og får denne besked:

"We have detected that your Mobile Safari is (45.4%) DAMAGED by BROWSER TROJAN VIRUSES picked up while surfing recent corrupted sites."

Det er sikkerhedsfirmaet Malwarebytes, der i en artikel orienterer om denne nye form for såkaldt malvertising, hvor annoncerne forsøger at lokke ofre i fælden.

I det konkrete tilfælde skal man for at aktivere appen tilslutte sig noget, som leverandøren kalder MobileXpression-research.

"...og det er her, at tingene bliver interessante," skriver Malwarebytes.

Sikkerhedsfirmaet kan nemlig oplyse, at MobileXpression indsamler data om forbrugermønstre og -tendenser på det mobile internet.

"Dette virker en smule mærkværdigt, når det er sammen med et VPN-produkt, hvis formål lige præcis er at anonymisere din onlineaktivitet ved at kryptere dine data over for din ISP, myndighederne, ondsindede mennesker etc."

Snager i dine data

Med andre ord er den 'gratis' app ikke gratis, når det kommer til stykket.

Du betaler nemlig via de informationer og data, som appen kan høste om dig og sælge videre.

Også selvom udgangspunktet for annoncen i første omgang var at tilbyde dig en VPN-app, der netop skulle beskytte dine data.

Malwarebytes skriver, at der findes en række eksempler på annoncer med ondsindede eller skjulte hensigter, og at de ikke kun findes på Windows, men også på mobile platforme som iOS.

I det konkrete tilfælde har Apple heldigvis med den seneste opdatering til iOS indført en ny funktion, der kan advare brugerne i tilfælde at denne type popup-beskeder, skriver Malwarebytes. 

"Når det er sagt, så er social engineering-angreb som dette stadig aktive og satser på at kunne få overraskelses-effekten hos nogen, der har besøgt sider med pirat-materiale."

Torrent-tjenester og pirat-sider er i øvrigt ofte udgangspunkt for spredning af malware og lignende.

For nylig fortalte vi om ransomwaren Patcher, der udbredes via BitTorrent-sider, hvor den foregiver at være en applikation til piratkopiering af populære software fra eksempelvis Adobe og Microsoft.

Læs mere om den trussel her:

Ny lumsk ransomware foregiver at være populær software fra Microsoft og Adobe

Ny ondsindet Word-fil på spil - kan ramme både Windows og Mac med malware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere