Artikel top billede

Tusindvis af it-chefer og it-organisationer melder klart ud: Her bruger vi it-budgettet

It-organisationerne bruger flere penge på andre ting end traditionel it-drift, men der er stor forskel på, hvilken it-organisation, der er tale om.

It-organisationerne bruger en stadig større del af deres it-budgetter på 'digitale initiativer' frem for på selve it-driften.

Sådan lyder hovedkonklusionen i Gartners årlige undersøgelse, CIO Agenda, hvor 2.598 CIO'er fra 93 lande har deltaget i 2017-udgaven.

De digitale initiativer er alt det, der handler om digitalisering og digital transformation og altså ikke den mere traditionelle it-drift, hvor eksempelvis servere og applikationer skal vedligeholdes, eller man har udgifter til printer-kontrakter og outsourcing-leverandører.

Gartner skriver, at de organisationer fra både det offentlige og private, der klarer sig bedst, sætter en større del af budgettet af til digitale initiativer (33 procent), mens eksempelvis offentlige it-organisationer ligger på kun 21 procent.

"Når vi ser frem mod 2018 forventer top-organisationer at bruge 43 procent af deres it-budgetter på digitalisering sammenlignet med 28 procent hos offentlige CIO'er."

Det offentlige halter bagefter

Rick Howard, der er research vice president hos Gartner, udtaler i forbindelse med undersøgelsen, at de offentlige CIO'er bliver nødt til at gøre noget ved denne situation.

"Offentlige CIO'er har i 2017 en presserende forpligtigelse til at se på det bredere end deres egne organisationer og benchmarke sig selv op imod dem, der performer bedst, i både den offentlige sektor og i andre industrier."

Stor forskel i it-budgetterne

Mens de offentlige CIO i Gartner-undersøgelsen forventer, at deres it-budgetter i år vil være 1,4 procent større end sidste år, så er den generelle vækst i it-budgetterne på 2,2 procent.

Kigger man isoleret på den gruppe af it-organisationer, som Gartner betegner som 'top-performing', stiger budgetterne dog med hele 4,6 procent.

Kigger man udelukkende på de offentlige it-organisationer, så er det især populært at bruge penge på avancerede analyse-løsninger (det gør 79 procent), internet of things (68 procent) og it-sikkerhed (57 procent).

Blandt de mest alvorlige barrierer på it-området nævnes mangel på kompetencer og medarbejdere, for små budgetter og kulturelle og strukturelle barrierer i organisationerne.

Læs også:

It-organisationen skal gentænkes og toptunes: Disse fem ting afgør, om du får succes

Dansk it-kæmpe omskoler 400 it-udviklere og 50 teams i stort projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere