Artikel top billede

Kommende Windows-funktion vil omdanne alle Windows 10-pc'er til augmented reality-skærme

Funktionen forventes at blive lanceret til efteråret i den næste store opdatering til Windows 10.

Microsoft lancerede tirsdag eftermiddag dansk tid selskabets nye Surface Laptop og nye version af Windows 10 S.

Det kan du læse mere om her: Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event

Men Microsoft løftede også sløret for en ny kommende funktion til Windows 10 kaldet "View Mixed Reality".

Appen udnytter din computer eller Windows 10-tablets kamera og skærm og viser "augmented reality"-billeder og 3D-objekter vist i den virkelige verden igennem computerens skærm.

På scenen ved tirsdagens event fremviste Microsoft en demo, hvor Curiosity-robotten, der i øjeblikket kører rundt på Mars' overflade, blev stillet ved siden af taleren for at vise, hvor høj robotten egentlig er.

Sammen med apps som det nye 3D Paint introduceret i den seneste Creators Update, kan funktionen blive brugbar til blandt andet fremvisning af objekter enten i skoleregi eller erhverv.

3D-objekter (endelig) på vej til Office

Ved samme event offentliggjorde Microsoft også, at det fra den næste store opdatering til september vil være muligt at tilføje 3D-objekter til Office-programmer såsom Powerpoint.

Med 3D-objekter eksempelvis produceret i 3D-Paint eller lignende kan du animere dine powerpoint-slides, hvilket blev fremvist på scenen ved eventet.

Funktionen blev allerede lovet i forbindelse med marts' Creators Update, men blev udskudt til senere på året sammen med funktioner som "My People".

Læs mere om "My People"-appen her: Microsoft godt i gang med "Redstone 3"-udvikling: Ny funktion samler alle dine kommunikations-apps i én fane

Satser alt på Augmented Reality


Funktionen, som omdanner en Windows 10-computer til en augmented reality-skærm, er ikke ny.

Smartphones kan gøre det samme, hvilket nok bedst kendes fra spil som Pokemon Go, der tillader de små gule Picachu-figurer løbe rundt i Bibliotekshaven i København.

Men det er endnu et skridt på vejen for Microsoft, der satser alt på augmented reality-teknologien.

Microsoft har selv sit HoloLens-headset, der viser hologrammer i den virkelige verden via et gennemsigtigt visir, og partnere såsom Acer er på vej med Mixed Reality-headset, der viser AR-elementer i den virtuelle verden.

Læs også: Test: Her er det nye Windows 10 og "Creators Update"

I forbindelse med et arrangement for Acer, fortalte Microsofts Greg Sullivan, en af Microsofts marketingchefer, at Microsoft tror på, at AR og Mixed Reality i fremtiden vil være det primære medie, men lover også stadig at have fokus på de flade pc'er, som vi kender dem i dag.

Læs også: Microsofts næste super-konsol vil blive født med med spritnyt software-design
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere