Artikel top billede

Kommende Windows-funktion vil omdanne alle Windows 10-pc'er til augmented reality-skærme

Funktionen forventes at blive lanceret til efteråret i den næste store opdatering til Windows 10.

Microsoft lancerede tirsdag eftermiddag dansk tid selskabets nye Surface Laptop og nye version af Windows 10 S.

Det kan du læse mere om her: Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event

Men Microsoft løftede også sløret for en ny kommende funktion til Windows 10 kaldet "View Mixed Reality".

Appen udnytter din computer eller Windows 10-tablets kamera og skærm og viser "augmented reality"-billeder og 3D-objekter vist i den virkelige verden igennem computerens skærm.

På scenen ved tirsdagens event fremviste Microsoft en demo, hvor Curiosity-robotten, der i øjeblikket kører rundt på Mars' overflade, blev stillet ved siden af taleren for at vise, hvor høj robotten egentlig er.

Sammen med apps som det nye 3D Paint introduceret i den seneste Creators Update, kan funktionen blive brugbar til blandt andet fremvisning af objekter enten i skoleregi eller erhverv.

3D-objekter (endelig) på vej til Office

Ved samme event offentliggjorde Microsoft også, at det fra den næste store opdatering til september vil være muligt at tilføje 3D-objekter til Office-programmer såsom Powerpoint.

Med 3D-objekter eksempelvis produceret i 3D-Paint eller lignende kan du animere dine powerpoint-slides, hvilket blev fremvist på scenen ved eventet.

Funktionen blev allerede lovet i forbindelse med marts' Creators Update, men blev udskudt til senere på året sammen med funktioner som "My People".

Læs mere om "My People"-appen her: Microsoft godt i gang med "Redstone 3"-udvikling: Ny funktion samler alle dine kommunikations-apps i én fane

Satser alt på Augmented Reality


Funktionen, som omdanner en Windows 10-computer til en augmented reality-skærm, er ikke ny.

Smartphones kan gøre det samme, hvilket nok bedst kendes fra spil som Pokemon Go, der tillader de små gule Picachu-figurer løbe rundt i Bibliotekshaven i København.

Men det er endnu et skridt på vejen for Microsoft, der satser alt på augmented reality-teknologien.

Microsoft har selv sit HoloLens-headset, der viser hologrammer i den virkelige verden via et gennemsigtigt visir, og partnere såsom Acer er på vej med Mixed Reality-headset, der viser AR-elementer i den virtuelle verden.

Læs også: Test: Her er det nye Windows 10 og "Creators Update"

I forbindelse med et arrangement for Acer, fortalte Microsofts Greg Sullivan, en af Microsofts marketingchefer, at Microsoft tror på, at AR og Mixed Reality i fremtiden vil være det primære medie, men lover også stadig at have fokus på de flade pc'er, som vi kender dem i dag.

Læs også: Microsofts næste super-konsol vil blive født med med spritnyt software-design
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.