Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

På sporet af Dells vilde sikkerhedsstrategi: Hvorfor køber og sælger Dell sikkerhedsfirmaer i et virvar til milliarder af kroner?

Las Vegas, Nevada: Dell har gennem en årrække købt, solgt og børsnoteret sikkerhedsvirksomheder i et omfang, der kan forvirre de fleste. Computerworld har forsøgt at finde en mening med galskaben hos Dell i Las Vegas.

Reportage, Las Vegas: "Sikkerhed skal tænkes ind i alt, hvad vi laver. Det er simpelthen en betingelse for at overleve som løsnings-leverandør til virksomheder."

Brett Hansen er vice-direktør for datasikkerhed hos Dell, og han forsøger at give Computerworld en forklaring på, hvorfor Dell har jongleret med så mange forskellige sikkerheds-brands i de senere år.

Ideen om at sikkerhed er altafgørende for Dells transformation fra produkt-virksomhed til løsnings-leverandør deler Brett Hansen med sin chef, Michael Dell.

Fra scenen i Las Vegas kaldte CEO'en mandag sikkerhed for "den største maker eller breaker" i den digitale transformation.

Det kan du læse mere om her: Kontroversiel udmelding fra Michael Dell: "Du bliver ikke konkurrencedygtig, hvis du satser på public cloud"

I det lys giver det mening, at Dell har postet milliarder af kroner i sikkerhedsfirmaer i de seneste seks år.

Køb, sælg, børsnoter!

Dells oprustning på sikkerheds-fronten tog for alvor fart i 2011 med købet af SecureWorks for mere end fire milliarder kroner.

Året efter investerede Dell stort i netværkssikkerhed og købte SonicWALL for mere end syv milliarder kroner, men inden de store indkøb nåede at blive til en sammenhængende strategi, blev posen rystet igen.

I april 2016 blev SecureWorks børsnoteret som selvstændig virksomhed, som Dell ejer størstedelen af, og bare to måneder senere blev SonicWALL solgt igen i juni samme år.

Læs også: Dell skiller sig af med hele sin software-division: Har desperat brug for pengene et andet sted

Tre måneder senere gennemførte Dell så det længe ventede køb af EMC for 440 milliarder kroner, og med EMC fulgte sikkerhedsprodukter fra blandt andet virtualiserings-giganten VMware.

Vgtigst af alt betød EMC-handelen, at Dell nu ejer det anerkendte sikkerhedsfirma RSA.

Det kan du læse mere om her: Verdens største it-firma på plads: EMC er nu smedet sammen med Dell i gigantfusion

Vi kommer aldrig i mål

Hverken RSA eller VMwares sikkerhedsprodukter har ændret sig siden Dell/EMC-sammenlægningen.

Men Brett Hansen pointerer, at strategien ikke går ud på bare at sælge allerede etablerede stand alone-produkter.

"Vi har dedikeret et stort antal ingeniører til at sørge for, at RSA's produkter nu fungerer problemfrit sammen med vores egne sikkerheds-tilbud, ligesom vi har integreret Airwatch (fra VMware, red.) i vores endpoint-sikkerhed," siger Brett Hansen.

Han tilføjer, at hoved-ideen med at eje så meget forskellige sikkerhed er at kunne udnytte ekspertisen på tværs af brands i alle typer produkter.

Han bruger RSA som et konkret eksempel, da Dell for nylig udviklede sikkerhedsproduktet Data Guardian.

Data Guardian bruges til at kryptere og administrere adgang til dokumenter, når de bevæger sig fra en platform til en anden.

I den sammenhæng var det ifølge Brett Hansen en stor gevinst at have adgang til RSA, selv om Data Guardian ikke er et RSA-produkt.

"I sådan et produkt skal der naturligvis integreres to-faktor-godkendelse. Og hvem er de førende indenfor to-faktor-godkendelse?" spørger han retorisk med henvisning til RSA's bredt anerkendte kompetence inden for netop den teknologi.

Tanken er altså ekstremt kortfattet, at hvis man vil være one-stop-shop på løsninger til entreprise-kunder, skal man være det samme på sikkerhed.

Er målet så nået?

Men er målet så nået efter tilkøb, frasalg og børsnoteringer for milliarder, eller skal der flere sikkerhedsfirmaer ind i folden, før missionen med at blive fuldbyrdet løsnings-leverandør kan fuldføres?

Det er det tilsyneladende ikke muligt at få svar på.

Brett Hansen vil heller ikke forholde sig direkte til amerikanske analytikeres advarsler om, at det kan skræmme kunder væk, hvis Dell har for mange sikkerheds-bolde i luften.

"Kunderne vil have flere ting fra færre virksomheder, og der, synes jeg, vi er nået hen. Men det, jeg elsker ved sikkerhed, er, at det er det eneste it-område, hvor man rent faktisk har en modstander. Den modstander udvikler sig hele tiden, så du får mig aldrig til at sige, at vi er i mål," siger han og skæver til en trind kommunikationsrådgiver, der overvåger interviewet:

"Og hvis jeg begynder at fortælle dig om køb- og salgsplaner, så går ham der til angreb på mig."

Læs også: 

Dell EMC haler hastigt ind på hovedkonkurrenter: Tre virksomheder kæmper nu om herredømmet på cloud-udstyrs-markedet

Dell dropper (næsten) Android: Det er en piv-dårlig forretning

Dell skiller sig af med hele sin software-division: Har desperat brug for pengene et andet sted

Dell Technologies fortsætter udsalg: Sælger kæmpe-divison til Open Text

Kontroversiel udmelding fra Michael Dell: "Du bliver ikke konkurrencedygtig, hvis du satser på public cloud"

Efter Dells opkøb af EMC: Dell får nyt navn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.